Olet ollut ennenkin rajasulkuja vastustamassa, joten voin suhtautua Sinuun ’kokemus-asiantuntijana’. Kerron heti tähän alkuun, etten ole vihainen: Olen surullinen. Sosiaalinen omatunto, ja periaatteissa pitäytyminen, -ne ovat asioita, joita toivon enemmän politiikkaan. -Sinulla niitä on.

Hyvät päämäärät ja aikomukset tarvitsevat kuitenkin seurakseen pragmaattista järkeä, -ja todellisuuden tajua. -Molempien em. asioiden hallinnasta -samanaikaisesti- onkin ollut näyttöä ihan viime aikoinakin. En nyt yksilöi, mutta osannet paikallistaa kehujeni kohteen. Hän(kin) pitää Sinua poikkeuksellisen älykkäänä, -ja periaatteellisena- politiikan toimijana. Sitä masentavampi on pettymykseni.

Olit joskus katkomassa piikkilankoja Israelin ja Gazan kaistan erottavasta aidasta. Ymmärrän hyvän tarkoituksesi, ja arvostan protestisi henkilökohtaisuutta, -ja rohkeuttasi. Uutisoinkin silloin Sinun henkilökohtaisen kapinasi positiivisena tekona, -jollakin uutisalustalla.

Tehokkain tapa vahvistaa maanpuolustusta, on toimia niin että kaikilla kyseisessä maassa menee hyvin. -Tätä te Vasemmistossa ette ole unohtaneet, ja toimitte sen mukaisesti. Rauhaa valtioiden välillä voi vahvistaa mm. sillä, ettei ole rajoja joiden toisella puolella menee erittäin huonosti. -Senkin te olette hyvin ymmärtäneet. -Mutta riittääkö tämän näkökulman huomioiminen?

Gazan raja-aita, jonka hyvin tiedätkin, ei sitten ollutkaan riittävän vahva. Sen yli ja läpi tulivat tappajat 7.lokakuuta, viime syksynä. En toista Sinulle yksityiskohtia siitä, mitä tapahtui kibbutzeissa, kodeissa ja maailmanrauhaan orientoituneessa ulkoilma-musiikkitapahtumassa. -Meidän sukupolvellemme, varsin sen vasemmistoliberaalisti suuntautuneille, musiikkifestivaalit olivat identifioitumisen ja suvaitsevaisuuteen kasvamisen paikka. Terroristinen hyökkäys sellaiseen, -se on kuin ikonin häpäisy, ja meidän arvomaailmamme totaalinen torjuminen.

Aktiviteettisi Gazan raja-aidalla parisen vuotta sitten saa minut kysymään, -olkoonkin kysymykseni epäkorrekti ja kenties loukkaava:

’Miten meni aktiosi Gazan-Israelin rajalla 2020, niinkuin omasta mielestä?’

Otan riskin loukkaantumisestasi, koska  huomaamatta jääneestä virheestä ei opita, ja sen voi toistaa. Ystävälliset ihmiset ovat sitä varten, ettei oppia tarvitsisi hakea kantapään kautta.

Hyvää kesää toivottaen,

Pekka Kemppainen

Luettavaa/katsottavaa:

Suomalaisilla ’Freelance-muusikoilla’ ei sitten ole mitään kantaa joukkomurhaan ulkoilmafestivaaleilla viime lokakuussa?

Viitsisikö joku vastata maahanmuuttajan kysymykseen: Onko yliopisto muuttunut madrassi-kouluksi?

Vasemmisto: EU:n ja Israelin välinen vapaakauppasopimus jäädytettävä

5 thoughts on “Dear Anna Kontula: Miten meni viime kerralla?”
 1. Israelin poliisin tutkinta Hamasin hyökkäyksestä Nova-musiikkifestivaaliin lähellä Gazan rajaa 7. lokakuuta paljasti, että israelilainen hyökkäyshelikopteri tappoi osan osallistujista, Haaretz raportoi 18. marraskuuta.

  Poliisilähteen mukaan tapauksen tutkinta osoitti, että Ramat Davidin tukikohdasta paikalle saapunut israelilainen taisteluhelikopteri ampui Hamasin taistelijoita ja muita palestiinalaisia, jotka ylittivät raja-aidan Gazasta Israeliin, mutta ampui myös joitain. israelilaisista musiikkifestivaaleilla. Poliisin mukaan siellä kuoli 364 ihmistä.

  Israelin armeija ja pelastusviranomaiset väittivät aiemmin, että 260 israelilaista tapettiin festivaaleilla, kaikki Hamasin ja palestiinalaisten toimesta tahallisessa joukkomurhassa. Mutta tämä on ensimmäinen tunnustus, että Israelin joukot tappoivat omiaan.

  Israelin tiedotusvälineiden aikaisemmat raportit paljastivat , että Israelin joukot tappoivat israelilaisia ​​siviilejä Be’erissä, joka on siirtokunta myös lähellä Gazan rajaa. Siinä tapauksessa Hamasin taistelijat pitivät israelilaisia ​​vankeina kodeissaan. Kun Israelin armeija saapui paikalle, se avasi tulen, muun muassa ampumalla panssarivaunuja ja tappoi sekä israelilaisia ​​vankeja että Hamasin taistelijoita.

  1. Miten kommentoit lukuisia Hamasin ja ”Palestiinan islamistisen jihadin” terroristien itse jakamia todisteita rikoksistaan 07.10. 2023? -Jihadistit olivat ylpeitä teoistaan, ja levittivät videoleikkeitä niistä.

 2. ”Israel on vastuussa tuhoamisesta, murhista, nälänhädän käyttämisestä sodan keinona…”

  – YK:n ihmisoikeusneuvosto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *