Tarkastelemme tällä kertaa Suomen julkisen sektorin väkimäärän kasvun ajoittumista viime vuosisadan poliittisiin prosesseihin: Kun ’70-lukulaiset’ -l. taistolais-stalinistien opiskelijajoukot- valmistuivat viimeinkin 80-luvun alussa poliittisen puuhastelun venyttämistä opinnoistaan, oli palkintojen jaon hetki.

1970-luvun alussa he poseerasivat voitonvarmoina marxilais-fundamentalistisen ääripuolueen banderollin edessä. He olivat kalibroineet mielipiteensä -ja ajatuksensakin- oikeaoppisen kommunismin mukaisesti, sen odottamiseen että kun valta vaihtuu, he ovat johdossa! Toki vain komissaareina ja satraappeina, mutta kuitenkin. Miten tämän jengin kävi?

1960-luvun koko läntistä (=sivistynyttä) maailmaa koskettanut vasemmistolaistumis-buumi oli ikäluokka-asenne, ja se ulottui myös Suomeen. En nyt syvenny siihen, miten median, viihteen ja muun tiedonvälityksen kautta tämä buumi manipulointiin, -liian pitkä juttu mutta ehkä ensi kerralla? Joka tapauksessa kokonaiseen sukupolveen oli istutettu moraalinen närkästys kaikkea epäoikeudenmukaisuutta kohtaan, -mikä samaistettiin ’länsimaihin’. Puhuttiin rauhasta ja kehitysavusta, ja vastustettiin imperialismia. Joku ehkä muistaa?

Vasemmisto-herätys muutti maailmaa

Vasemmistolaisen herätyksen -ja ”vapaan maailman” moraalisen gloorian sortumisen- kautta kaikenlaiset ääriliikkeet saivat potkua. Ensin niitä ilmaantui spontaanisti: Jo unohdettuja löydettiin uudelleen (anarkismi, etc.) ja aivan uusia keksittiin (situationismi, feminismi, etc.), mutta pian vastaheränneiden radikaali-untuvikkojen liiveihin uivat vallan kätyrit ja hämärämiehet. -Eivät sen vallan, mikä oli läntisessä moniarvoisesti johdetussa maailmassa, vaan paikalle ilmaantui kilpaileva firma: Yksiarvoisen komentoyhteiskunnan marxilainen fundamentalismi.

Ns. reaalisosialismiin (=itäblokkiin) orientoituneet fundikset jäivät Yhdysvalloissa ja Euroopassa kuriositeeteiksi, mutta Suomi oli toista maata. Suomessa ”pikkuporvarillinen äärivasemmisto” raivattiin, raivottiin ja kynsittiin pois lähes samalla fanaattisuudella, jolla shiat vihaa sunneja ja toisinpäin. Sosialistinen opiskelijaliitto (SOL) -kuvassa- oli mahdottoman tilanteen edessä etsiessään yhteistyökumppaneita läntisten maiden opiskelijaradikaaleista. -Ei niin, etteivät nämä olisi halunneet olla kirjeenvaihdossa suomalaisten kanssa, vaan kun lännessä oltiin ”vääräoppisia”. -Kuten shiat sunneille. Tulevassa tilanteessa –sosialistisessa Suomessa– yhteydenpito kerettiläisiin olisi ollut fataalinen mainehaitta ja menneisyyden tahra eteenpäin pyrkivälle miehelle! -Pahimmillaan eksistentiaalinen uhka, kuten Venäjän lähimenneisyydestä ja nykyisyydestäkin voidaan oppia.

”60-luvun kulttuuriradikaalien tarjoama ehtoollisviini vaihtui 70-luvulle tultaessa porvarispoikien tarjoamaan marxismi-leninismin öylättiin” (Kiitos lauseesta T-O.H!)

Kas, kun todellinen isäntä, jota kumarrettiin ja jolta toivottiin ”veljellistä apua”, oli suvaitsematon pilkunviilaaja ideologisissa asioissa. -Joten tämä oli urankehityksen elämän ja kuoleman kysymys: Nuoret suomalaiset ”60-lukulaiset” radikaalit olivat hyljänneet (läntis-alkuperäisen) herätyksensä, ja kalibroineet ajatuksensa oikeaoppiseen marxismiin, koska he tähtäsivät virkaan. So it goes!

Virkoja ja asemia heille lupasi pian odotettavissa olevan sosialismin maailmanlaajuinen riemuvoitto, joka ulottuisi pieneen Suomeenkin, -tehden tänne neuvostotasavallan. Niinpä omat mielipiteet oli hyvä jo valmiiksi asemoida SKP:n ja NKP:n numeroitujen puoluekokousten päätösten mukaisiksi. -No, Urho Kekkonen torjui joustavalla politiikallaan sekä Beljakovin että Stepanovin yritykset saada Suomessa aikaan vallankumous taistolaisten ja poliittisten lakkojen avulla. Molemmat neukkusuurlähettiläät saivat Urkilta kalossinkuvan takapuoleensa.

Sosialismin voitto jäi näkemättä, -virka kapitalistisessa Suomessa lohdutti

Sosialismin voitto jäi sitten näkemättä, ja maailmanvallankumousta siirrettiin ilman päivämäärää. Otsikkokuvan pikkutakki-farkkumiehet piti kuitenkin jollain tapaa palkita: -Ei huolta: Kapitalistinen Suomi tarjosi hyviä virkoja: Sinne akateeminen punakaarti piilotettiin!

Suomen julkiselta sektorilta palkkansa nostavien määrä ylitti vuonna 1983 ensimmäistä kertaa historiallisen 300 000:n henkilön rajapyykin, mutta meno kävi hurjemmaksi: Vuonna 1991, Mauno Koiviston, Iiro Viinasen ja Rolf Kullbergin keinotekoisen laman alla, 765 000 suomalaista oli jättänyt verokirjansa julkisen sektorin toimijalle. -Tokikaan he eivät oikeasti veroja maksaneet, sillä heidän palkkansa oli nypätty verokertymästä.

Virkakunta tuplattiin, ”radikaalit” ostettiin/suitsittiin

1980-luvulla julkiset palvelut oli jo suurin piirtein rakennettu valmiiksi. -Itseasiassa poliiseja, kirjastotätejä, sairaanhoitajia, postinkantajia, etc. saattoi jopa olla enemmänkin kuin nyt? 90-luvulle tultaessa eivät siis palvelut, eikä myös suomalaisten lukumäärä ollut kaksinkertaistunut. -Mutta virkakunta oli sen tehnyt.

Paradoksi avautuu tarkastelemalla julkista hallintoa. Tuolloin alkoi kuulua yrittäjien, reaalitalouden toimijoiden ja markastaan tarkkojen veronmaksajien suunnasta mutinaa hallintohimmeleistä. Virkapöhö oli toinen sana, ja olen kuullut ja usein sanonut itsekin, että ”valtiolla/kunnalla on konttorin puolella enemmän väkeä kuin (palvelujen) tuotannossa”.

Puolalainen -avoimesti kommunistisessa yhteiskunnassa elänyt- runoilija Adam Wazyk runoili:

”500 enkeliä, nuppineulan päässä,
puhaltaa jähmettyneiden sanojen tumpettia,
sädekehissään bysanttilaista kultaa.
Kaavakkeiden Niagara, jokaista sokerijuurikasta kohti,
kaksi virkamiestä.”

Suomessa toteutettiin kommunistisen vallankumouksen -tai toivotun neuvostomiehityksen- jäätyä tapahtumatta ”Suunnitelma-B”: Nuorista, valtiososialismille sielunsa myyneistä radikaaleista tehtiin kapitalistisen Suomen virkamiehiä.

Kommunismia he eivät päässeet rakentamaan, mutta jäihän mahdollisuus kiusata ”kapitalistia” (=yrittäjää, omalla työllään eläjää): Moni yrittäjä on saanut tuntea nahoissaan antikapitalistiksi identifioituneen virkamiessosialistin hirmuisen luokkavihan. Maailmanparantajien punakaarti hyökkäsi myös autoilun ja kaupunkiliikenteen kimppuun. Suomen pääkaupungin liikennesuunnitteluvirastoa johti kuullemma pitkään ajokortiton taistolaiskommunisti. -Voitteko kuvitella! (Stadilaisten ei tarvitse.)

Tuplattu virkakunta upottaa julkistalouden

Maailmanlaajuisen kokemuksen mukaan kansantalous kestää enintään 10%:n työvoimasta olevan verorahoitteisilla sektoreilla. Reaalitalous kun kustantaa kaiken veroilla ja maksuilla, eikä sen kilpailukykyä pidä tuhota virkakiintiö-sosialisteilla. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa valtion pitäisi pystyä joustamaan.

-Mutta milläs joustat kun hallintoapparaatti syö sen, mitä palveluja huonontamalla tai hyvinvointia leikkaamalla on voitu säästää?

Suomen julkistalous on tavallaan näiden 60- ja 70-lukulaisten panttivanki. Pahemmin tämä panttivankeus sattuu Vasemmistoliittoon, jonka kannattajakunnasta liian suuri osa jossain virassa, jonka historia liittyy edellä kerrottuun. Toivotan Vasemmistolle rohkeutta ja onnea! (Teitä tarvitaan vielä, joten yrittäkää ylittää tämä.)

Valtion velkaantumisesta ja mahdollisista budjettileikkauksista puhuttaessa on ainakin kerran sanottu ääneen, että ”ne rahat ovat jo budjetissa, ottakaa sieltä!” -Viisaita sanoja!

-Ei tarvitse korottaa veroja, ei myydä julkista omaisuutta, ei heikentää palveluja & tulonsiirtoja, eikä lisätä julkista velkaa, jos leikataan julkistaloudesta ”läskit pois”. -Siis poistetaan tyhjäkäynti ja vapaamatkustajat.

Mitä muuta vahinkoa tämä turha joukko tekee Suomelle, kuin syö?

That’s the Question! Tarja Halosen presidenttikauteen asti jatkunut virkakunnan soluttaminen t. myyrääminen -em. virkapalkituilla stalinisti-aktivisteilla- sopii huonosti turvallisuuspoliittisestikin länsi-integroituvan Suomen kuvaan. Jos vaikka lähettäisimme NATO:on yhteysupseeriksi putinistisen kaksoiskansalaisen, tai YYA-kepulaisen? ”Mitä muut meistä ajattelisivat?!” (Esimerkki kuvitteellinen, -ainakin toivon niin.)

Lustraatio on välttämätöntä

Virka-apparaatin täydellinen lustraatio, -sisäisen itäblokin poistaminen, destalinisaatio– on välttämätöntä nykyisessä globaalissa -vai pitääk sanoa geopoliittisessa tilanteessa. 300 000 virkataistolaista on huonosti sovitettavissa läntiseen arvoyhteisöön, jonka ovella Suomi tänään kolkuttelee.

Se tästä vielä puuttuu, että jonkin Suomen yhteiskunnallista vakautta horjuttava hybridioperaatio löytäisi megalomaanisesta puolueiden kiintiöillä lihotetusta virkakunnasta kiintopisteen vipuvarrelleen valtiomme horjuttamiseksi.

Elävässä elämässä ei mikään mistä joku voi hyötyä, jää unholaan: Kun velkaantumisen katkaisu oli viimeksi vaalitaistelukysymys, ja muutosta luvanneet ovat nyt puikoissa, niin mitkä ovat seuraavien vaalien puheenaiheet, -nykyisellä velanotto-tahdilla? Viime vaalien häviäjiä ei sentäs syytetty terveyskeskusten lakkauttamisesta?

Mutta vielä on toivonkipinä: ”Ne rahat ovat jo siellä budjetissa.”

’Etsii, etsii, eikä toivo löytävänsä’ -Valtion velkaantumisen syy hallituksilta kateissa

7 thoughts on “Kun hallinto tuplaantui, -niin ketkä sinne asettuivat?”
 1. Turha syyttää halinnon tuplaantumisesta jotain stalinisteja, koska päätekijä on demokratian massiivinen idiotismi. Kansalaiset äänestävät ehdokkaita ja kohdistavat äänensä aatteisiinsa lukkiutuneille edustajille olivat nämä vasemmistoa, oikeistoa tai jotakin värillistä liikettä. Kohteen valinnassa on kansalaislle tärkeintä, että havaitsee äänestäneensä oikea ehdokasta, joka tulee valituksi ja mahdollisimman suurella äänimäärällä. Vallanpitoon tulisi valita korkeasti kouluttautuneita älykkäitä kansalasia, jotka tajuavat, että valtaa ei himoita vaan halutaan tukea kansalaisten hyvinvointia.

  1. What Socrates said about democracy more than 2000 years ago.

   He said that demoracy must fall because it will try to tailor to everyone.

   The poor will want the wealth of the rich, and democracy will give it to them.

   Young people will want to be respected as elderly and democracy will give it to them.

   Women will want to be like men and democracy will give it to them

   Foreigners will want the rights of the natives and democracy will give it to them.

   Thieves and fraudsters will want important government functions, and democracy will give it to them.

   And at that time, when thieves and fraudsters finally democratically take authority because criminals and evil doers want power, there will be worse dictatorship than in the time of any monarchy or oligarchy.

   Socrates (470-399 b.c.). Niinpä

  2. Puolentoista sukupolven ajan vasemmisto sai #lehmänkaupoissa aina virkoja mölöpojilleen ja kultturellahtaville tyttösilleen. -Porvarit ottivat osuutensa aina selvänä rahana kaveriensa firmoille. Rahat syötiin, mutta byrokratia, johon palkitut piilotettiin, -se jäi.

   Idänkaupan vuorineuvoksille sopi, että juuri neukkumieliset taistolaiset saivat suurimman kakun, -kauppakumppanikin oli mielissään.

   Niinpä onkin syytettävä hallinnon tuplaantumisesta stalinisteja. -Heidät pitää virkakoneistosta poistaa muistakin syistä: NATO-maassa ei joka viraston johdossa kuulu olla Tavja Halosen nimittämää stallaria! Tastolaiset ovat siis se kohde, mistä pitää aloittaa.

   Sitten kun #saneerauslautakunta l. lustraation toimeenpanija sanoo lauseen ”tää on viimeinen Taisto””, -silloin Suomessa on vasta demokratia.

   -Hei, te stallari-lukijat: Teidän ihannemaassanne tunnettiin sanonta #Tsistka, puhdistus. -Muistattehan? Miljoona kertaa olen väitellyt kanssanne stalinin-kaudesta. -Eikö niin? Siellä ei tehty mitään väärin, eihän? -Niin muistan teidän sanoneen naama punaisena. (Turha kiistää.)

   Minä muistan senkin, kun opiskelija”älymystön” suosiman ravintolan portsari tuli minulle -pöytään asti- sanomaan, että ”sinä et sitten lähde täältä mihinkään, ennen kuin viimeinen bussi Peltolammille on lähtenyt”. -Siellä odotti raflan ulko-ovella eräänlainen ”toverituomioistuin”, luokkataistelu-hengessä ja ”Leninin neuvot on ohjeena meillä”: ”Tappakaa kulakit niin että näkyy”, -ja vieressä oli Tammerkoskikin. Minä en voi jummartaa. miksi niin vihaisia???

   Minähän olin vain ehdottanut maljaa heidän ihanteelleen Neuvostoliitolle? Siihen aikaan SOL:n eräs huippusuosittu slogan olikin: ”FASISTISEN SAKSAN KUKISTUMISEN JÄLKEEN NEUVOSTOLIITTO ON OLLUT MAAILMANRAHAN PÄÄVOIMA.”

   Muistinkin, että nostimme maljat (tuopit) kahdesti: Ensin Neuvostoliitolle, maailmanrauhan päävoimalle, sitten ”Neuvostoliiton edeltäjälle maailmanrauhan päävoimana”. -Ei jummarra, miksi se kiukku ja raivo???

   Muistatte, 70-luvun oikeassaolijat, varmaankin säkeet: ”Kauhea joskin on puhdistustyömme, ihmisen onnen on ehtona se”? -Minä muistan.

   Muistutankin myös sanonnasta: ’Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.’

   Hyvää pääsiäistä vaan teillekin.

 2. Totuus on, että Suomen hallintovalta on OSTETTU ! Ilatelhti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” ”Puolueille” ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.

  Mitäs sitten nämä tahot ovat ”ostaneet”: Mm. : Iltalehti 7 ta oliko 17. 4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. ”Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata.”

  Todellakin ”lailla 444/2012” tämä kaapaus ( lue varkaus) suoritettiin ! Rikosilmoitus Kansalaistori / Tokentube KImmo Leino puhuu.

  Pieneyrittäjien omaisuutta siis varastettiin jopa 3 miljardin edestä; tällä saatiin muuten suuri joukko työttömiä Suomeen ja investointilamaa.

  Kun olis saatu ”ostetuksi” oli ”myyjien” ollut pakko suojata itsensä joutumasta oikeuden käsittelyyn; Suomen ”perustuslain” 118 1- 3 momentti : Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudesssa.

  Kun lisäksi huomoidaan, että Suomen eläkevarojen ”hallinnoinnista” maksetaan 2 miljardia vuodessa; ei tarvitse ihmetellä miksi Suomen talous on kuralla ja eläkkeitä on moneen kertaan ”leikattu” .

  Sanon suoraan, että Suomen kansallisomaisuutta on VARASTETTU järkyttävät määrät ”maksajien” ja ”maksettujen” taskuihin 90-luvulta lähtien.

  Jaana Kavonius, joka näitä prosessoi joutui MAANPAKOON lähtemään. Siis myös Suomen ”oikeusjärjestelmä” on mukana tässä RIKOLLISPRGANISAATIOSSA, jota Jaana kutsuu VIRKAMAFIAKSI.

  PL 118 § on virkamafian toiminnan tutkintaa estävä ”laki”, jonka ”lainsäädännön” koukerot eivät kestä päivänvaloa ! Tämä laki muutti kaiken rikollisorganisaatioksi.

 3. Kommentoijat eivät näy huomanneen, että vasemmisto sai massiiviset virkaläänityksensä -jotka nelinkertaistivat julkisen sektorin- vastakauppana porvareilta: Annettiin rahaa ja rahanarvoisia etuja porvareiden kaverien firmoille sukupolvien ajan, -ja vasemmisto salli tämän kaiken. Win-win.

  –Mutta Suomen kansa hävisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *