Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sai eilen vähän huutia miljardööri ja filantrooppi Elon Muskilta. -Niinpä meillä on aihe tarkastella, mitä kaikkea Trump on tehnyt, ja missä porukoissa pyörinyt, etsiessään ”korttelin kovimpien jätkien” läheisyyttä ja suosiota, -mikä profiloijan mukaan onkin hänen heikkoutensa.
Yhdysvaltain ns. vanhan rahan seurapiirien nyrpistellessä nousukkaana pitämälleen kiinteistömoguli Donald Trumpille, hänen traumansa näyttää syvenneen. Kun ’sivistysporvarit’ sulkivat ovensa -ja kerhonsa- Trump kääntyi ”pahojen poikien” puoleen.
Jos näemme vain kansainväliset pahikset, Pohjois-Korean pikku rakettimiehen, Kim Jon Unin, Trumpin syksyn 2019 kaverin turkkilaisen öykkärin Recep Tayyip Erdoganin, -ja tietty Vladimir Vladimirovitsh Putinin, olemme jo tikkaiden keskiaskelmilla. Katsotaan siis alkuun, Trumpin sukellukseen mallibisnekseen.
’Trump Model Management’, ’Miss Universe’ -kisat…
Trump Model Management, -mikä se on? Emme ole kuulleet, mutta pian kuulemme, ja kuulemme paljon muutakin. Trumpin ympärille nousevan poliittisen myrskyn aiheuttamat laineet tuntuvat ehkä Persianlahdella asti?
Steve Bannon, jonka kirjoittamilla nuoteilla päästiin White Housen ’Ovaali Officeen’, on ollut poissa tiimistä jo pitkään, ja Trump on itsensä kanssa kahden. -Se voilla hyvää seuraa, voi olla olemattakin.
Näytöt osaamisesta on saatu, ja sillä levellillä mennään, -ja muistissa on, mihin Bill Clinton kaatui. Tämä ei ole kuitenkaan kilvoittelu moralistien ja hedonistien välillä, vaan yritetään nyt vaan pysyä kartalla ja vilkaista seuraavan nurkan taakse. Aloitetaan taustoittamisella.
Kauniit vaateripustimet
Kauniit vaateripustimet l. huippumallit ovat hyvin näkyvä osa tajunnantäyttöteollisuuden meille tarjoamaa todellisuuden korviketta. Heidän kasvojensa ja vartaloidensa avulla luodaan illuusioita, joihin haksahtavat sekä kasvuikäiset tytöt että sellaiset nuoret äkkirikkaat mutta omasta miehisyydestään epävarmat miehet, kuten oli nuori liikemies Donald Trump.
Kirjoittajien mukaan eräs Roy Cohn oli 27-vuotiaana märkäkorvana isänsä firmassa Brooklynissa, New Yorkissa, aloittavalle Donaldille eräänlainen mentori joskus 70-luvulla. Cohn oli opas ja opettaja kauniiden ja kuuluisien maailmaan, jonne Trumpin rahat kyllä riittivät, mutta eivät sosiaaliset taidot, kirjoitti Village Voicen toimittaja Wayne Barrett. Cohn toimi siis sisäänheittäjänä, ja hyvänä kaverina jonka kanssa jaetaan herkut. Myöhemmin tässä roolissa oli nyt manalle mennyt Jeffrey Epstein.
Paikallinen in-mesta oli v.1973 Le Club. Siellä nuori Donald tutustui sellaisiin vaikutusvaltaisiin miehiin, kuin Cohn, ja opiskeli heidän tapojaan. Cohn pysyi Trumpin lakimiehenä vielä myöhemmissäkin vaiheissa. Cohn avusti oikeusasioissa myös Studio 54:ää ja sen omistajia Steve Rubellia ja Ian Schrageria.
Näin nuori Donald oli päässyt sisään maailmaan, jossa pyöri kauniita naisia, ja pöydät olivat kokaiinipölystä valkoisia. Trumpin riippuvuus Cohnin kaltaisista kavereista valaisee myös hänen suhdettaan Jeffrey Epsteiniin.
Studio 54:ssä pyörivät myös tunnetut huippumallit, jotka olivat suopeita varakkaille ja kuuluisille miehille. Trump oli jo varakas, mutta hän ei ollut kuuluisa samoissa bailuissa pörräävän John Casablancasin tapaan. Donald tarvitsi siis yhä kaverien avitusta, -ja myöhemmin aseman oman mallibisneksen johdossa. Trumpin mallitoimisto, Trump Model Management, tuli sittemmin liitetyksi nuorten itäeurooppalaisten tyttöjen maahantuloon ja työlupiin liittyviin epäselvyyksiin.
Casablancas liitetään siihen murrokseen malli-alalla, joka seurasi yhteiskunnan yleistä seksuaalista vapautumista 60-luvun lopun jälkeen. Käyttäytymissääntöjä olivat siihen asti valvoneet mallimatriarkka Eileen Fordin kaltaiset hahmot, jotka valvoivat tiukasti malliensa elämäntapaa ja moraalia, skandaaleja peläten ja tytöistään huolehtien. Ford oli itse aloittanut mallin työssä, ja tiesi mihin pitää katsoa.
Eileen Fordin ajoista on jäljellä vain tyttöjen pakko-asuminen mallitoimistojen omistamissa tai järjestämissä yhteisasunnoissa. Sosiaalisen kanssakäymisen valvominen on korvautunut puolipakolla ”olla ystävällisiä” heille osoitetuille tärkeille miehille. Tämä muutos henkilöityy John Casablancasiin.
Tämä oli siis se maailma, johon nuori Donald Trump hyökkäsi ahnaasti, ystäviensä siivellä näiden herkut jakaen, ja tämän maailman säännöt hän kopioi omaan Managementiinsa, jossa työluvattomat lapsimallit eivät olleet ainoa ihmettelyn aihe.
Mothergoose Eileen Fordin tylsä, epäseksikäs ja virallisilla työsopimuksilla katettu mallimaailma oli mennyt ja kuopattu. Menevät ja klubeilla viihtyvät miehet olivat vallanneet alan, ja sinnikkäiden yritysten jälkeen Donald Trump oli päässyt heidän joukkoonsa.
Kun Ford oli vahtinut tyttöjään kuin abbedissa, hänen entisen Pariisin-edustajansa Casblancasin v.1972 aloittaneessa Elite Model Managementissa tyyli oli päinvastainen: Myöhäis-illan juhlat tai huumeiden käyttö ei ollut peruste äkilliseen ja peruuttamattomaan kotimatkaan Skandinaviaan, vaan sellaiseen jopa kannustettiin.
Casablancas osallistui itse näihin juhliin, mutta sanoo olleensa poissa niistä bileistä, joissa eräs hänen ensimmäisistä huipputytöistään Emmanuelle Dano sai surmansa epäillyttävissä oloissa. Rikostutkinta oli sitten samaa luokkaa, kuin myöhemmin Epsteinin tapauksissa.
Samaan aikaan, kun mallitoimistoilta tyttöjä näytöksiinsä ja kuvauksiinsa tilaavat asiakkaat olivat kadottaneet vaatimuksensa tytön nuhteettomasta maineesta, mikä oli ollut Eileen Fordin toimiston valtti, markkinat alkoivat vaatimaan yhä lapsenomaisempia malleja. Tässä toki tulivat vastaan sivistysmaiden lainsäädännöt, mutta ne eivät olleet este, hidaste kylläkin. Olihan pätevät juristit mukana sisäpiirissä jo alusta alkaen.
Raadollistuvassa kauneusbisneksessä siis pyörivät 70-luvulla sekä aito Casablancas, että joukko wanna-bee-versioita, joista yhden me taidamme tuntea oikein hyvin?
Tämä löyhä kaveripiiri ui myös poliittisiin verkostoihin, ja oli niissä kuin kotonaan.
Kyse ei ole siis vain Trumpin ja edesmenneen Epsteinin satunnaisesta kaveruudesta, vaan käyttätymiskulttuurista, ja verkostosta josta tiedämme jo Trumpin, Epsteinin, Cohnin ja Casablancasin. Ja tämä verkosto ulottui vanhalle ja uudelle mantereelle, -ja politiikkaan.
Trump ymmärsi kuitenkin ilmeisesti bailaavan elämäntavan tyhjyyden, vaikkei hän näytä päässeen siitä irti pitkään aikaan. Vuonna 1978 hän avioitui tsekkiläisen huippumallin Ivana Zelníčková:n kanssa. -Zelníčkován mahdollisia kontakteja silloin vielä kommunistisen kotimaansa ’erikoispalveluihin’ emme tarkastele.
Casablancas jatkoi surffailuaan huumeisessa maailmassaan, sekaantuen juttuihin joihin liittyy myös seksuaalinen väkivalta, mutta hän näyttää olleen immuuni oikeuslaitoksen huomiolle. Poliittinen verkostoituminen ja mahtimiehille jaetut herkut olivat siis tehneet tehtävänsä?
Donald Trump jatkoi bisneksiään, laajentaen mm. kasinoon gansteripitoisessa Atlantic Cityssä. Manhattanin sosieteetille hän oli kuitenkin yhä äkkirikas juntti. -Ei kai?
Huolimatta yhä uusien upeiden Trump-buildingien kohoamisesta sinne sun tänne, Donaldiin suhtauduttiin vanhan rahan tuoksuisissa Itä-Rannikon piireissä sillai niinkun humoristiseen ilmiöön. Suhaaminen kyseenalaisten seksi-addiktien seurassa in-mestoissa tai yksityisen omalla nimellä varustetun jetin hankkiminen eivät toki lainkaan hälventäneet tätä kuvaa.
1989-1995 Trumpin avioliitto, seksuaalisten seikkailujen vyyhti ja bisnekset alkoivat luistaa huonosti. 1995 hän ilmoitti verottajalle yhden miljardin dollarin tappion. Myös maailman menestyneintä mallitoimistoa johtavan Casablancasin glitteri-hileet alkoivat karista. Julkisuus ei ollut enää niin hyväntahtoinen nuoriin tyttöihin hullaantuneelle kinkkunaamaiselle mallipomolle. Haastattelu New York Magazinelle v.1988, otsikolla ”Girl Grazy” oli häneltä erittäin paha virhearvio, ja osoitti kuinka vieraantuneita hänen maailmassaan ollaan tavallisten ihmisten arvomaailmasta. Pelin henki, jota toimittajat olivat hyväntahtoisesti salailleet parisen vuosikymmentä, oli tullut julki.
Tide oli kääntynyt (aina joskus se tekee sen), ja nyt toimittajat haastattelivat jälleen Eileen Fordia, joka tuomitsi Casablankasin, Brunellin, Haddadin ja muut sikailijat. Uutiset alaikäisten tyttöjen hyväksikäytöstä ja jopa mallibisneksessä tapahtuneista seksuaalisen väkivallan teoista eivät enää jääneet toimitusten kansioihin.
Maalaispoika oli päässyt idoliensa ja oppi-isiensä varjosta
Sisäpiirin törkeimpien tekijöiden joutuessa sivuun, uudelleen bisneksiään nostavalle Donald Trumpille tuli tilaa: Vuonna 1996 hän osti Miss Universen franchaising-oikeudet ja v.1999 hän perusti myöhemmän Trump Modell Managementin. Maalaispoika oli päässyt idoliensa ja oppi-isiensä varjosta. Herkkujen virta kavereilta oli ehtynyt, mutta nyt Donald oli itse puikoissa.
13-vuotiaana John Casablancasin valvonnassa, -tämän Elite-toimiston listoilla- mallin-uransa aloittaneen Ivanka Trumpin tarina on vähän liian hapokasta meillekin, joten voitte lukea siitä vaikka täällä. Monia kysymyksiä kieltämättä herää., mutta #toimittajat osaavat työnsä?
Vanha jengi siis lakosi tahoilleen. Johnny Casablancas vietti viimeiset vuotensa Brasiliassa, myyden tyttäristään huippumalleja haaveileville hyödyttömiä valmennuspalveluja, ja toteuttaen edelleen taipumuksiaan, ja Donald Trumpista tuli USA:n presidentti
Voisimme päättää tarinan tähän, mutta viimeistä näytöstä ei ole vielä nähty. Jeffrey Epstein, jonka v.2008 päästi uhkaavasta 45 vuoden vankeusrangaistuksesta Trumpin tiimiin työministeriksi myöhemmin edennyt piirituomari Alex Acosta, vältti myöhemmin virinneen uuden oikeuskäsittelynsä kuolemalla äkisti ja yllättäen.
Verkosto, joka vuosikymmeniä hankki meneville miehille tuoretta lihaa, pystyi palkitsemaan Epsteinia auttaneen maalaistuomarin ministerin-viralla, josta tämä tosin joutui luopumaan.
Acostan pääsy presidentin tiimiin tavallaan sitoo tarkastelemamme ceissin kokonaisuudeksi.
Donald Trumpista siis tiedämme nyt vähän enemmän.
TRUMP TOO! -Epstein-skandaali on kääntynyt Donald Trumpin maalittamiseen
One thought on “Donald Trump, -monessa mukana”