Kommunistisen Kiinan sotalaivat provosoivat 30.04. ja 01.05. Filippiinien vartiolaivaa (kuvassa) suurpaineisilla vesitykeillä. Tänään Filippiinien merivartioston kommodori toisti lausuntonsa, ettei provokaatioon vastata: ”Filippiinien rannikkovartijat käyttäytyvät ammattimaisesti.

(Kuvalähde: PCG.)

Filippiinien rannikkovartioston (PCG) kommodori Jay Tarriela ilmoitti lauantaina (04.05.), että Filippiinien alukset eivät vastaa provokaatioon käyttämällä vesitykkejä Kiinan rannikkovartioston alusten suorittaessa häirintää Länsi-Filippiinin meren alueilla. Kiina on esittänyt aluevaatimuksia Filippiinien ja muidenkin Kaakkois-Aasian rannikkovaltioiden merialueita koskien.

Tarriela korosti, etteivät Filippiinien alukset  provosoidu kostotoimiin, eivätkä ne saa olla syynä, jos kiinalaiset alukset tehostavat aggressiotaan.

”Meidän ei pidä provosoitua, eikä meidän pidä antaa syytä eskalaation kiihtymiseen, jotta Kiina voisi oikeuttaa jälleen kerran aggressionsa viemisen seuraavalle tasolle,  ’kung anuman ang plano nila’ (mikä heidän suunnitelmansa onkin)”, Tarriela täsmensi lausuntoaan.

Tarriela toisti lausuntonsa vastauksena yleisön kommentteihin, joissa ehdotettiin, että Filippiinien alusten tulisi käyttää kiinalaisia ​​aluksia vastaan samoja keinoja, kuin kiinalaiset filippiiniläisiä aluksia vastaan.

Maailman epävakaa sotilaallinen ja poliittinen tilanne rohkaisee aggressiivisia toimijoita vähän kaikkialla.

Luettavaa:

Kriisipesäkettä pukkaa Filippiinienmerellä

Kiina pitää intialaista osavaltiota omana alueenaan, Intian puolustusministeri varoitti sodan vaarasta

Intian puolustusministeri korosti Kiinan uhkaa

Kiina lähettää sotalaivoja Arabianmerelle

Punakone yskii Kiinassakin: Kiinteistökupla uhkaa ”Keskustan Valtakuntaa”

Kiina yhä aggressiivisempi maailman merillä

Huthit hyökkäävät, Iran, Kiina ja Venäjä sotaharjoittelevat

One thought on “Filippiinit ei vastaa Kiinan provokaatioon merialueellaan (VIDEO)”
  1. Seppo, Pelimannin Jaskalla on eräänlaiset kyläjuhlat Kourilehossa Heinäkuussa (Latorock). Yritä päästä sieki? En tiä jaksaako Jaska noita tänä vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *