Yhdysvaltain yliopistoissa tapahtuu jotain outoa: Opiskelijat telttailevat kampuksilla, estäen yliopistojen normaaleja toimia, ja tekevät tämän kaiken vaatiakseen Israelia ryhtymään välittömään tulitaukoon Gazassa, -ilmeisesti ilman ehtoja.

Opuskelijoilta on ilmeisesti jäänyt huomaamatta mm. oman maansa, Yhdysvaltojen, ponnistelut samaan suuntaan, -ja lukuisien arabimaiden ponnistelu terroristijärjestö-Hamasin suostuttelemiseksi tekemään myönnytyksiä aselevon saavuttamiseksi. -Esm. elossa olevien panttivankien nimiluettelo saattaisi pehmentää asenteita Jerusalemissa.

Ns. Palestiina-solidaarisuuden idea on ilmeisesti syyllistää kahden osapuolen kiistassa vain toinen, tässä tapauksessa Israel. -Tunnemme tämä ilmiön Suomessakin, mutta ei nyt syyllistetä ketään.

”Otamme haltuumme instituutioitamme kampus kerrallaan, kunnes Palestiina on vapaa”

Gazan humanitaarisen katastrofin motivoimat mielenosoittajat ovat leiriytyneet jo vajaan viikon ajan usealla kampuksella. Columbian yliopistossa New Yorkissa, josta leiriytymis-mielenosoitukset alkoivat viime viikolla, tilanne on aiheuttanut oppituntien peruuntumisen maanantaina (22.04.), mutta Harvard on sulkenut yleisöltä pääsyn kampuksellensa estääkseen protesti-kokoontumiset.

Leirejä on muodostunut Columbian lisäksi Yalessa, Michiganin ja New Yorkin yliopistoissa, The New Schoolissa, Tuftsin yliopistossa, Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT), Emerson Collegessa ja Rutgersin yliopistossa.

Mielenosoittajat vaativat oppilaitoksia lopettamaan yhteistyön israelilaisten instituutioiden kanssa, ja liittymään -vain Israeliin kohdistettuun- tulitauko-vaatimukseen.

Columbiassa viime torstain mielenosoituksen yhteydessä pidätettiin yli 100 opiskelijaa, Yale Daily News raportoi. Yhdysvaltain juutalaisjärjestöt seuraavat huolestuneina antisemitismin ilmaantumista mielenilmaisuihin:

MIT:n opiskelijat nimesivät leirinsä ’Scientists Against Genocide’ -leiriksi, ilmoittaen vastustavansa oppilaitoksensa ”11 miljoonan dollarin tutkimusrahoitusta”, jota koulu on saanut Israelilta vuodesta 2015 lähtien. He väittävät yliopistolla olevan ”tutkimusyhteistyötä Israelin armeijan kanssa”.

Mielenosoitusten jonkinlainen koordinaattorielin NSJP julisti sunnuntaina(21.04.): ”Leirit muuttavat massamobilisoinnin pitkäkestoiseksi jatkuvaksi miehitykseksi hyödyntäen konkreettista voimaamme opiskelijoina antamaan oppilaitoksillemme ainoaksi vaihtoehdoksi luopua (yhteyksistä Israeliin).”

Harvardin kampukselleen pystyttämät kyltit varoittivat ”kurinpidollisista toimista” kaikkia opiskelijoita kohtaan, jotka ”kieltäytyvät esittämästä henkilötodistusta pyydettäessä, jotka pystyttävät telttoja tai pöytiä, tai jotka tukkivat sisäänkäyntejä tai kulkuväyliä”. Kampukselle pääsevät vain Harvardin omat opiskelijat. Kampus pysyy suljettuna perjantaihin (26.04.) asti.

Suomen säätila ei onneksemme suosi telttamajoitusta, ihan lähi päivinä.

Luettavaa:

2 thoughts on “Yhdysvaltain kampuksilla protestileirejä, Harvard sulkeutui mielenosoituksilta, -Gaza hiertää kengässä”
  1. Nämä mielenosoittajat tuskin tietävät mitään siitä, mitä he kutsuvat Palestiinaksi.

    Ns. palestiinalaisille on tarjottu enemmän kuin kerran kahden valtion mallia, joka on Israelille käynyt, mutta ei ns. palestiinalaisille, jotka eivät muuta halua kuin ajaa israelilaiset mereen. Ns. Palestiina olisi ollut vapaa jo kauan sitten, jos olisivat suostuneet kahden valtion malliin, eivätkä olisi keskittyneet terrorismiin ja lastensa kasvattamiseen pyhään vihaan israelilaisia kohtaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *