Yhdysvaltain presidentti, toiselle kaudelleen pyrkivä, Joe Biden tuli maininneeksi keskiviikkona perhettään kohdanneesta tragediasta: Bidenin setä menehtyi toisessa maailmansodassa, lentokoneensa pudotessa, -eikä vainajaa koskaan löydetty. Presidentin kertoman mukaan kannibaalit söivät sedän.

Papua-Uuden-Guinean pääministeri James Marape on lausunnosta hyvin pahoillaan, ja kiistää että setä olisi päätynyt papualaisten ruokapöytään. Presidentti Bidenin sedän lentokoneen tiedetään pudonneen mereen, -yksi miehistöstä jopa pelastettiin US.Navyn toimesta- eikä kadonneiden gastronomisesta kohtalosta ole todisteita.

Papualaiset toki toisinaan syövät jonkun. Tunnettu tapaus on erään amerikkalaisen reppumatkailijan kohtalo, -joka tosin sattui Indonesiaan kuuluvan Länsi-Irianin puolella. Onnettoman sattumuksen uhri sattui olemaan Rockefellerin suvun perillinen, mutta diplomaattista skismaa tapaus ei aiheuttanut.

”Joskus sinulla on huonot hetket”, pääministeri James Marape kommentoi herra Bidenin väitteitä, ja lisäsi, että hänen kansansa suhde Yhdysvaltoihin on vahvempi kuin ”yksi epäselvä hetki”.

Biden kertoi viime viikolla, että hänen setänsä Ambrose Finnegan ammuttiin alas Tyynenmeren yllä toisen maailmansodan aikana, eikä häntä koskaan löydetty. Presidentti jatkoi lausettaan toteamalla, että ”hänet (setä) ammuttiin alas alueella, jossa oli tuolloin paljon kannibaaleja. He eivät koskaan löytäneet hänen ruumiitaan”.

OMFG. Biden toisti vain tarinan, että hänen setänsä ammuttiin alas ja todennäköisesti kannibaalit söivät sen toisen maailmansodan aikana. Tämä on toinen kerta, kun hän sanoi tämän tänään

Kiista presidentti Bidenin käyttämistä sanonnoista ei aiheuta kitkaa maiden välillä, totesi Papua-Uuden-Guinean pääministeri.

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *