Muslimivaikuttajat Yhdysvalloissa tukivat syksyn presidentinvaaleissa republikaanien ehdokasta, Donald Trumpia, tuntiessaan tyytymättömyyttä Joe Bidenin hallituksen -heidän mielestään- liian Israel-myönteiseen politiikkaan. -Tänään pettymys vallitsee.

Pettymystä saattaa syventää sekin, että Yhdysvallat todellisuudessa painosti Israelin pääministeri Netanyahua monin keinoin, yrittäen estää sodan eskaloitumista koko Lähi-Itää .ellei koko maailmaa- koskevaksi. Yhdysvaltain 31.05. esittämä rauhansuunnitelma Gazan kriisin ratkaisemiseksi -ns, Bidenin suunnitelma– tukeutui ns. kahden valtion malliin, -joka ei ole lainkaan mieluinen Jerusalemissa.

Israelin ja pappisjohtoisen Iranin välisen ohjusiskujen vuorottelun estämiseksi Washingtonista harjoitettiin diplomatiaa kummankin osapuolen suuntaan. –Venäläis-mielinen lähde mm. syytti Iranin presidenttiä Masoud Pezeskiania ”uskomisesta Yhdysvaltain lupauksiin”, ja kehotukseen luopua ohjus(kosto)iskusta Israeliin, .kuten olemme jo kertoneet.

Media kuitenkin toisti mantraa, että ”USA yllyttää Israelia”. -Ilmeisesti tähän uskoen Yhdysvaltain muslimijohtajat kehottivat kannattajiaan antamaan äänensä Donald Trumpille.

Tänään, Trumpin tulevien henkilövalintojen tiimiinsä tullessa tietoon, amerikkalaismuslimit ovat olleet ”syvästi pettyneitä hänen valintoihinsa”, Reutersin mukaan.

Trump voitti meidän ansiostamme, emmekä ole tyytyväisiä hänen ulkoministerivalintaansa ja muihin”, purkaa tuntojaan uutistoimistolle Rabiul Chowdhury, Philadelphialainen sijoittaja, ja Abandon Harris kampanjan johtaja Pennsylvaniassa. Hän oli myös eräs ’Muslims for Trump’ kampanjan  perustaja.

Analyytikkojen mukaan muslimiäänillä oli merkitystä Trumpin voitolle ainakin Michiganissa, mahdollisesti eräissä muissakin osavaltioissa.

Trump ulkoministeri-valinta osui republikaani-senaattori Marco Rubioon,  Israelin innokkaaseen kannattajaan. Rubio on yhtä vähän aselevon kannattaja, kuin Netanyahun ministerinpallilta toiselle siirtämä Israel Katz. Molemmat näkevät Hamasin aloittaman sodan tilaisuutena ”tuhota kaikki Hamasin elementit”.

Gazan rauhanneuvottelut, joista Qatar viikko sitten vetäytyi niitä isännöimästä ja välittämästä sotijapuolia, ovat jumittuneet sen tasoisiin kysymyksiin, kuten vetääkö Israel joukkonsa -”Bidenin suunnitelman” mukaisen 3:n askeleen rauhanprosessin ensimmäisessä vai toisessa vaiheessa. Kiista koskee mm. ns. ’Philadelphi-käytävää’, jonka kontrolloija pystyy estämään uusien aseiden salakuljettamisen Egyptin kautta Gazaan.

Trumpin valinta seuraavaksi Yhdysvaltain Israelin-suurlähettilääksi oli Mike Huckabee, entinen Arkansasin kuvernööri, Huckabee tunnetaan tiukkana Israel-mielisenä konservatiivina, -ja Israelin toimien Länsirannalla ymmärtäjä. Yhdysvaltain nykyinen hallitus on mm. kohdistanut kaupallisia sanktioita Länsirannan juutalais-siirtolaisten tuottamien hedelmien tuontiin Yhdysvaltoihin. -Syynä siirtolaisten väkivaltainen köyttäytyminen palestiinalaisia kohtaan.

Huckabee toki tuomitsee myös kahden valtion suunnitelman ”toimimattomaksi”. 31.05. esitetty Yhdysvaltain rauhansuunnitelma perustuu juurikin sille.

Trumpin nimitys Yhdysvaltain YK-lähettilääksi tulee olemaan republikaani-edustajan Elise Stefanik, jonka mielestä YK on ”antisemitismin rumpu”,  Stefanik sanoi tämän sen jälkeen, kun YK oli tuominnut siviilien kuolemat Gazassa.

Rexhinaldo Nazarko, ’American Muslim Engagement and Empowerment Network’in (AMEEN) toiminnanjohtaja  kertoi muslimiäänestäjien toivoineen  Trumpin nimittävän hallintoonsa henkilöitä, jotka ”työskentelevät rauhan puolesta”.

”Näyttää siltä, ​​että tämä hallinto on täynnä uuskonservatiiveja ja äärimmäisen Israel-myönteisiä, sotamielisiä ihmisiä, mikä on epäonnistuminen presidentti Trumpin puolella rauhan- ja sodanvastaisessa liikkeessä. Olemme erittäin pettyneitä”, Nazarko sanoi. uutistoimistolle.

University of Minnesotan entinen professori, myös yksi Abandon Harris -kampanjan perustajista, Hassan Abdel Salam,  sanoo Trumpin suunnitelmien ’osoittautuneet vieläkin äärimmäisiksi, kuin pelättiin’.

”On kuin hän olisi aloittamassa sionistien ylikierrosta”, sanoi salam. ”Olimme aina erittäin skeptisiä… Ilmeisesti odotamme edelleen, mihin hallinto menee, mutta näyttää siltä, ​​​​että yhteisöämme on petetty.”

Richard Grenell, Trumpin edellisellä kaudella kansallisen tiedustelupalvelun johtaja,  johti kuukausien ajan TYrumpin kampanjakoneiston yhteydenottoja muslimi- ja arabiyhteisöihin, joille hänet esiteltiin jopa mahdollisena seuraavana ulkoministerinä.  Trumpin tyttären Tiffanyn libanonilainen appi Massad Boulos, tapaili toistuvasti vaalikampanjan aikana arabiamerikkalaisia ​​ja muslimijohtajia.

Arabiamerikkalaisille ja muslimiäänestäjille kuvailtiin, että Trump oli rauhanehdokas, joka saisi nopeasti sodat loppumaan Lähi-idässä, ja vähän muuallakin..

Libanonilais-amerikkalainen, Michiganin republikaanipuolueen muslimivarapuheenjohtaja, Rola Makki, tiivistää monen amerikkalaismuslimin ajatukset:

”En usko, että kaikki tulevat olemaan tyytyväisiä jokaiseen Trumpin nimitykseen, mutta lopputulos on se, mikä ratkaisee”, Makki sanoi. ”Tiedän, että Trump haluaa rauhaa, ja ihmisten on ymmärrettävä, että palestiinalaisia ​​on kuollut 50 000 ja libanonilaista 3 000, ja niin on tapahtunut nykyisen (Bidenin) hallinnon aikana.”

Demokratiassa äänestäjät joskus pettyvät, -toki se on ikävää- mutta tärkeintä lienee, miten käy niille rauhanehdotuksille, joita on sorvattu kuukausien ajan osapuolten neuvotteluissa Dohassa Qatarissa ja Kairossa Egyptissä, ja joita ilmaisee Yhdysvaltain 31.05. julkaisema rauhankonsepti. Gazan kaistalta 7. lokakuuta 2023 alkaneen sodan laajeneminen estetään parhaiten lopettamalla sota Gazassa.

Luettavaa:

Hamas ”valmis aselepoon”, pyytää Trumpia apuun

Gazan aselepo: Hamasin korkea virkailija torjuu Bidenin optimismin

Kysymys kuuluu: Kuka hallinnoi Gazan kaistaa pysyvän aselevon jälkeen?

Hamas väittää palestiinalaishallinnon soluttautuneen Gazaan, yhteisymmärryksessä Israelin kanssa

Neljän arabimaan ulkoministerit Riadissa torstaina: Aselepo Gazaan, ja ’kahden valtion malli’

”Pysyvä ja kiireellinen tulitauko Gazaan!” Britannia ja Saksa reagoivat siviilitappioihin

2 thoughts on “Muslimi-äänestäjien pettymys Trumpiin: Tuleeko rauha Gazaan?”
  1. Muslimit siis kysyvät ”tuleeko se rauha Gazaan”, miksi he sellaista kyselevät kun kerta avaimet rauhaan ovat yksinomaan muslimien kädessä. Kysymykselläänhän he tarkoittavat USAn tukea Israelin olemassaolon taistelua joka kohdistuu muslimien obbsessioon Israelin valtion ja sen kansan kertakaikkisesta hävittämisestä niin ettei heitä enää muisteta sekä Israelin maan liittämisestä Ummaan. Yahja Sinwarin sanoin:
    Sinwar täsmensi Jihadin olemusta palestiina kysymyksessä:
    ”Israelin valtiolla ei ole oikeutusta olla olemassa”.
    ”Kuolonuhrit ovat välttämätön uhraus”.
    ”Israelin armeija on nyt juuri siellä, minne sen halusimmekin”.
    ”Vain veri synnyttää lehtiotsikoita”.
    ”Ilman verta ei ole uutisia”.

    Vasemmiston propaganda sivuuttaa kategorisesti muslimien vastuun rauhan teossa, vain ja ainoastaan Israel on vasemmiston mielestä vastuussa muslimien vihanpidosta ja sen seurauksista.
    Khartoum resolution: No peace with Israel, no negotiations with Israel, no recognition of Israel.

    Vasemmisto taustainen media on luonut mielikuvan Israelista monsterina joka ”kansanmurhaa viattomia naisia ja lapsia kaiken aikaa”. Mielikuvilla siis hallitaan kansaa ja yhä useampi vasemmiston propagandan uhri vaatii Israelin valtion lakkauttamista ja tunnustaa sen tilalle se islamilainen ”palestiina” kalifaatti jonka Arafat perusti Israelin tilalle 1988. Arafat keksi sen palestiina narratiivin joka toistuu kv. vasemmistomediassa taukoamatta. Arabi rahalla ja öljyllä voideltuna YK tehtailee tuomioita, komentoja sekä päätöslauselmia Israelin päälle ja käskyttää ”vetäytymään miehittämästään palestiinasta 12kk aikana” jonka puolesta ulkoministerikin sitten äänesti jostakin oudosta syystä ja josta sitten PS ja KD kyselikin ja siitä vasemmisto pöyristyi tavoilleen uskollisena. YK ja ICJ eivät ole puolueettomia eikä neutraaleja toimijoita kv. areenoilla joka oli näiden alkuperäinen tarkoitus ja ratkoa valtioiden välisiä ongelmia neuvottelu teitse.

    1. Kiitos hyvin laaditusta kommentista! Enemmän saisi tulla tämänkaltaista.

      -Sillä ei ole niin väliä, ollaanko asioista mitä mieltä: Toinen näkökulma auttaa aina lukijaa hahmottamaan uutisen aihetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *