Eduskuntaan tänään palannut kansanedustaja Pia Lohikoski: Hallituksen asuntopolitiikakka vakavia seurauksia.

Kansanedustaja Pia Lohikoski (Vasemmistoliitto) arvostelee hallituksen päätöstä lakkauttaa Valtion asuntorahasto ja ARA, joilla on lainoitettu ja tuettu kohtuuhintaisten asuntojen tuotantoa.

– Oikeistohallituksen asuntopolitiikka on päämäärätöntä haahuilua, jolla on vakavia ja pitkäaikaisia seurauksia. Kohtuuhintainen koti kuuluu kaikille, mutta hallitusta ei tunnu kiinnostavan ihmisten arjen ongelmat, Lohikoski sanoo.

Rakennusfirmojen ahdinko huolettaa vasemmiston edustajaa

Hallitus ei Lohikosken mukaan ole tarttunut asiaan riittävällä painoarvolla rakennusalan ahdinkoon,

– Olen nähnyt läheltä, miten rakennusfirma toisensa perään on mennyt konkurssiin. Ei voi kuin ihmetellä, millaisilla eväillä hallitus aikoo rakennusalaa tukea – siis ei mitenkään!, -kirjoittaa kansanedustaja.

Hallituksen politiikassa myös asumistuen leikkaukset yms.

– Kun tämä yhdistetään hallituksen muuhun asumispolitiikkaan, kuten asumistuen leikkaukset ja asumisoikeusasuntojen tuotannon lakkautus, on tämä taas yksi osoitus hallituksen näköalattomasta ja epäempaattisesta linjasta. Hallitus tuijottaa vain leikkauslistojaan, eikä ymmärrä yritysten eikä ihmisten todellisuutta, Lohikoski sanoo.

Asumisesta toisaalla:

  • ARA: Mitä ara-asunnot ovat? Ara-asunnoiksi kutsutaan valtion tuella rahoitettuja asuntoja, joihin liittyy rajoituksia. Suurin osa ara-asunnoista on vuokra-asuntoja. Myös aiemmin rakennetut arava-asunnot ovat ara-asuntoja, jos ne ovat yhä rajoitusten alaisia.
  • Kauppalehti 28.06. 2024: Ylijohtaja yllättyi virastonsa lakkauttamisesta: ”Emme osanneet mitenkään varautua”; Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara lakkaa olemasta. Päätös viraston lakkauttamisesta yllätti Aran johdon.,

TVT:n vuokrankorotuskäytäntö ristiriidassa ARA:n sääntöjen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *