Modernin perussuomalaisuuden perustaja ja apostoli Timo Soini suhtautuu tänään myötäsurulla entisen puolueensa surulliseen tilaan.

Ilkkumista puolueen entinen puheenjohtaja Timo Soini haluaa välttää, eikä kysy kääntyikö takki nykyisellä puoluejohdolla, -ja jos niin missä. Populismin -mm. bensahinta-lupauksissa- hän muistaa mainita, -vailla jälkiviisastelijan ’mitä-minä-sanoin’ -asennetta. Soini olisi voinut lisätä: Kuuntelisitte kansaa, -jos ette kuuntele minua!

Timo Soini kirjoitti tänään:

Olenko vahingoniloinen? En ole. Olen surullinen, mihin jamaan perustamani puolue on saatettu. Ja kansa kärsii.

Entisen puheenjohtajan ja persujen ’perustaja-isän’ kommentissa näkyy tietty lukkarinrakkaus luomukseensa. Timppa olisi voinut kysyä seuraajaltaan, että ’miten meni, niinkuin omasta mielestä?’, -kuten eräs persujen pitkäaikainen jäsen jo ehtikin kysyä (twitterissä).

Soinin tarkka silmä on huomannut jotain oleellista:

Puolue tuhosi reilun pelin ehdokasasettelussa. Teuvo Hakkaraisen savustaminen ehdokkuudesta ja puolueesta loi pelon ilmapiirin.

Sahuri Hakkarainen onkin vain esimerkki jostakin ilmiöstä, joka jäytää puoluetta? -Muistan jo viime eduskuntavaaleista, -eräästä tietystä vaalipiiristä- potentiaalisen ääniharavan poistamisen listoilta, suorastaan puolueesta erottamalla, mikä istuvan (-kuin tatti, henkseleitä paukutellen) kansanedustajan äänestystulos-johtajuuden turvaaminen saattoi avittaa jopa kahden (2:n) edustajapaikan menetykseen vertailulukujen kautta. -En muistele tässä yhteydessä persujen ja kokkareiden eroa edustajapaikkojen lukumäärässä silloin valitussa eduskunnassa, koska en halua haastaa riitaa.

Menevätkö puolueissa useinkin henkilö- ja ryhmäkohtaiset edut kokonaisuuden edelle?

Jätän puolue-tason tarkastelun tähän, ja vilkaisemme poliittisen järjestökentän myhkäisempää osiota:  Otamme esimerkiksi Suomen Sisun: Tämä kohuyhdistys on ollut pitkään olemassa, ja sen tärkein sanoma ulkomaailmalle näyttää olleen/olevan itsensä julistaminen ”Suomen kansallismieliseksi eliitiksi”. Kunnianhimoista, eikä olekin?

Esikoisoikeuttaan hernesoppalautaseensa yhdistys on valvonut -kuin saavutettua etua- morkkaamalla muita heidän itsensä julistamalle reviirille pyrkijöitä: ’Hei, tää tontti on jo paalutettu!’ -Vaan tässä paalujen kaivamisessa tarttuu helposti multaa varpaisiin.

Taustaisten henkilöiden tapatottumukset eivät välttämättä jää sinne yhdistystasolle, jos he etenevät korkeammille politiikan levelleille.

Pekka Kemppainen 10.06. 2024

Luettavaa:

6 thoughts on “Persut uppoamassa kuin lato tulvaveteen, -Soinikin jo huolissaan”
 1. 16.5.2021 jarrutuskeskustelu EU-tukipaketista loppui kuin seinään… MISTÄ tämä lopetuskäsky tuli? Ostiko Kokoomus persut hiljaiseksi? Lahjottiinko persut ihan Brysselistä käsin? Vai tuliko lopetuskäsky puolueen sisältä eräältä CIA:n ”työmieheltä”? Varmaan sattumaa että persujen EU-vastaisuus loppui siinä samalla?

  Seinäjoen puoluekokouksessa jossa Purra valittiin puolueen johtoon… miksi kolmasosa paikalle tulleista 2000:sta ihmisestä jätti äänestämättä? Kaikilla 700:lla jäsenmaksut maksamatta Nico Giasantin tavoin? Miksi näin pienen porukan takia piti käyttää sähköisiä Dominion-äänestyskoneita? Miten Talouselämä ja HS tiesivät Purran voittaneen puheenjohtajakisan varttitunnia ennen kuin äänestyksen tulos oli julistettu itse äänestyspaikalla?

  Siinäkään ei varmaan kenenkään mielestä ollut mitään outoa että valtamedia, yksi persujen päävihollisista, kampanjoi kovasti Purran puolesta? Purrasta puheenollen persujen imagona ainakin oli olla lihaasyövien dieselautoilla ajavien miesten puolue… Purra oli mielestänne sitten luonnolisesti kasvisruokavaliota noudattavana naisena joka ei suostu autolla ajamaan mielestänne sopiva valinta kyseisen puolueen johtoon joko puolueen (silloisen?) imagon tai omien näkemystenne perusteella?

  Tuon surullisen kuuluisan puoluekokouksen jälkeen persut äänestivät 48 a §:n puolesta peruslakivaliokunnassa ja tuo ”pakkopiikki tai palkattomuus” vaatimus tullessaan voimaan 2022 alussa ei koskenut vain sairaanhoitajia vaan KAIKKIA SoTe-alan kohteiden työn tekijöitä kuten mm. siivoojia, talonmiehiä ja pelastoimen väkeä aina palomiehiin asti… nämä ovat aloja joilta löytyy paljon persujen äänestäjiä mutta kyseistä puoluetta ei pahemmin näyttänyt kannattajiensa toimentulot eikä terveys kiinnostavan?

  Moni myös äänesti persuja siksi että puolue aikoinaan oli sekä EU että NATO vastainen ja varsinkin tuon jälkimmäinen kohdalla takki kyllä kääntyi ennätysajassa ja sen jälkeen persut on lähinnä kilpaillut isäntäpuolueensa Kokoomuksen kanssa siitä kuka on eniten suu vaahdossa NATOttanut. Käykääpä huviksenne katsomassa esim. Sebastian Tynkkysen NATO-kanta ja sen perustelut vuoden 2019 EK-vaalikoneiden vastauksista.

  Sekin on mielenkiintoista että persut vaihtoivat EU-parlamentin puolella kansallismielisten puolueiden ID-Groupista liittovaltiokehitysmyönteisen ECR:n riveihin näin pettäen kaikki EU-vaaleissa puoluetta äänestäneet. Sekin on varmaan sattumaa tämä vaihdos tapahtui samoihin aikoihin kun sopu Kokoomuksen kanssa hallitusneuvotteluissa sattui löytymään?

  Niille jotka kannattavat persuja siksi että he ovat ”kauimpana Vihreistä”; Sebastian Tynkkynen kävi juuri kertomassa Genevessä että ilmastonmuutos on pahin uhka ihmiskunnalle, video tästä löytyy herran Youtube-kanavalta. Tässä vaiheessa pitää jo kysyä onko persuilla enää käytännön eroa edes Vihreisiin verrattuna? Ainakin puolueen johdon osalta kysymys on aiheellinen Purra on taustaltaan vihreä feministi, ”Mestari” kääntyi vihreän siirtymän kannattajaksi jo 2022 saaden runsaasti kehuja Vihreiltä ja tämä Tynen puhe mielestäni vahvistaa näkemyksen siitä että persut ovat nykyään täysillä mukana ilmastokusetuksessa kaikkien muiden eduskuntapuolueiden tavoin.

  Puolue myös markkinoi itsensä ministeriaitioon lupauksilla leikata mm. maahanmuutosta, kehitysavusta ja YLEltä. Paljonkos sieltä YLEltä on saatu leikattua vai tultiinko sinne antaneeksi lisää leikkirahaa vuoden vaihteessa? Saat mitä tilaat?

  Muistaako joku viime kesäisen tyhjästä nostetun ”rasismi kohun”? Tämä oli Vihreiden tilaama kamppanja ja koska persut lähtivät selittämään pois ”rasistisuuttaan” he näin ollen nöyristelelivät Kokoomuksen ja RKP:n lisäksi vielä Vihreidenkin suuntaan. MIKSI IHMEESSÄ, siis jo näin Vihreiden ja PS:n silloisen kannatuksen nojalla? Ja eikös persut puoluekokouksissaan

  Puolueen entisenä kannatajana kysynkin lopuksi että miten kukaan VIELÄ kaiken tämän jälkeen persuja kannattava pystyy näkemään Perussuomalaiset vielä kansallismielisenä puolueena ja/tai minkäänlaisena vaihtoehtona muille globalistipuolueille? Ja persuille itselleen sitten tulee yllätyksenä että kannatus vähenee kaiken tämän jälkeen varsinkin kun puolue on ollut nyt toteuttamansa isäntäpuolueensa Kokoomuksen politiikkaa jota on harrastettu nupit kaakossa koska persut ovat siellä ottamassa syyt niskoilleen kansalle vähemmän mieluisista asioista kuten niistä tänä vuonna paljon puhutuista leikkauksista? Ei mulla muuta.

 2. Persujen on aika hajota.

  Soini hienosti lyhyllä sanavalinnoilla kuvaa puolueen nykyisen tilan.
  ”Kuinka kauas voi äänestäjistä erkaantua?”

  Persuista on tullut ylimielisen puoluejohdon ja puoluetoimiston omatekoinen apparaatti, jota he luulevat voivansa hallita. Äänestäjät kertoivat eilen, missä mennään. Purran sakset ei ole äänestäjien suosiossa, tosin ei myös Sebastiankaan. No, hyvä et painuu pois Suomesta, se lienee ainoa persujen osalta hyvä uutinen vaalitulosta analysoiden.
  Tosin, pohjanmaan poikien kusetuskin taisi tulla tiensä päähän, hyvä niin!

 3. Terkkuja täältä pahamaineisesta Italiasta. Mihin on kadonnut ne fiksut Persut jotka vilä 10 vuotta sitten puolustivat Suomea? Onko se kansanliike tukahdutettu siis puolueen sisältä? Onko puolue tukahdutattunut heidät? Sitä sopisi kysyä Purralta ja Halla-Aholta.

  parlami in italiano.

  Claudia

 4. Soini onkin oikea henkilö kertomaan takinkäännöstä, mutta jättää kertomatta, että lahjoitti koko Suomen Euroopan eliitille juuri omalla allekirjoituksellaan; ja tulee tästä jäämään historiankirjoihin yhtenä Suomen ”myyneistä” !

  Moniko Suomen kansalainen oikeasti tietää, että juuri Soinin takia ei omista omaisuuttaan; vaan sen omistaa todellisuudessa Euroopan keskuspankki !

  Soinin allekirjoitus löytyy Suomen myymisestä; He 8 /2016 kertoo meille seuraavaa: Syksyllä 2017 kahdennettiin Suomen omaisuusmassa: ”Pankit voivat sähköistää panttikirjat ilman, että niitä toimitetaan Turun maanmittauslaitokselle.” ”Panttikirjojen riittävä yksilöinti riittää.” ”Rahalaitosten ei tarvitse mitätöidä panttikirjoja heti, kun ne on sähköistetty; tämä voidaan tehdä pankin katsomana sopivana ajankohtana.” Mitään määräpäivää panttikirjojen ( paperiset) mitätöinille EI ole asetettu !

  Väitän, että EKP:n taseissa on suomalaista omaisuutta, jonka pantista on laina maksettu ja sähköinen panttikirja on haettu omistajan nimiin, mutta papertisen panttikirjan mitätöinti on vielä tekemättä !

  Käärme; eli Suomen myyminen tulee tässä: ”Teknisistä syistä johtuen ristiriitatilanteessa paperinen panttikirja on ykkösprioriteetti”. Jättikö Soini LUKEMATTA lain, jonka allekirjoituksella EKP:lle 250 miljardin omaisuumassa todellisuudessa lahjoitti; tai ”myi” hillotolppalahjonnalla ? nimittäin ainakin 250 miljardia on syksyllä 2017 ”sähköistetyn” omaisuuden arvo !

  Tämän tason rikollisuuden tutkinnan estämisessä taas kokoomus 2011 ja 2012 kunnostautui : Suomen perustuslain 118 § 3 momentti; Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa. Siis Soinikin sai tällä syytesuojaa He 8/2016 maanpetokselta !

  Nyt kansalaisten tulee lainan maksun jälkeen sähköisen pantin omiin nimiin prosessoinnin jälkeen vielä KUOLETTAA löytymätön eli EKP:n taseessa oleva paperinen panttikirja, joka on ”unohdettu” mitätöidä; ”lain” niin salliessa” !

  Tämä kuoletuslaki siis on tehty 1901 eikä sitä ole muistettu ”sähköistää” ; Maanmittauslaitokselta löytyy linkki tähän asiakirjapohjaan !

  Meitä on ”politiikalla” huijattu urakallaa ja Soini on yksi pahimmista Suomen myyjistä !

  Tämä oli JULKINEN rikosilmoitus tämän lainsäädännöllä tehdyn rikoksen tarkaksi tutkimiseksi ja ja PL 118 § 3 momentin purkamiseksi MAANPETOKSENA !

  Rumble; Atomistudio; Totuuden etsijät; kimmo Leino; Suomen terveydenhuollon tahallinen alasajo; nyt kun ihmisiä siksi kuolee kyseessä on KANSANMURHA ihmisten omaisuuden haltuunottamiseksi EKP:n omistukseen !

 5. Tulos taas osoitti, että tavalliselle suomalaiselle (85%) on tärkeintä, kun saa suurta nauttintoa siitä, että oman äänen kohde valittiin. Häviön tunne ei vaaleissakaan tunnu mukavalta, onnistuminen on sen sijaan suuri voitto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *