Venäjän federaation apulaispuolustusministeri Timur Vladimirovits Ivanov on pidätetty, ilmoitti tänään Venäjän tutkintakomitea. Ivanovia epäillään lahjuksesta. Tutkintaviranomainen ei kerro tapauksesta yksityiskohtia.

Ministeriä epäillään Venäjän rikoslain 290/6 §:n määrittelemästä rikoksesta, lahjuksen vastaanottamisesta. Ivanovin epäillystä rikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai enintään 10 vuoden vankeuteen.

Timur Ivanov on toiminut Venäjän federaation apulaispuolustusministerinä vuodesta 2016.  Sitä ennen Ivanov johti puolustusministeriön alaista JSC Oboronstroy-elintä, -mikä se sitten lieneekin.

Hiljattain kuolleen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin korruptionvastainen säätiö oli vuonna 2022 päässyt jyvälle varaministeri Ivanovin laittomista toimista. Ivanovin mm. epäilleen saaneen laitonta hyötyä rakennusprojekteista Venäjän Ukrainalta miehittämillä alueilla.

Venäjän sotilaallisissa- ja tiedustelu-elimissä, ja puolustusteollisuudessa on ilmennyt viimeisten parin vuoden aikana taloudellisia väärinkäytöksiä, ja vakavia laiminlyöntejä.

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *