Teatterineuvos Veijo Baltzarin asian hovioikeus-käsittely nosti tänään tapetille asian, joka on puhuttanut, mutta jota ei jostain syystä ole -kokonaan- avattu. Ilmiö-Baltzar onkin sopiva kohta aloittaa suomalaisen kyldyyrisesti orientoituneen ihmisluokan tarkastelu.

Silloin ennen-wanhaan, kun Punavuoren rahvaanomaiset kaljajuottolat olivat vielä proletariaatin reviiriä, -eivät kyldyyriväen pilaamia, saattoi pöytäkeskustelussa kuulla mainittavan tietyt ilmaisutaito- ja taideaine-suuntautuneet lukiot Helsingissä: Näissä haudottiin kansankyynikkojen mukaan Suomen seuraavaa eliittiä. -kunhan suomalainen yhteiskunta on saanut uuden käyttöjärjestelmän.

Baltzar-pedagogiikka” -mitä se on?

Kun eräs tee-se-itse pedagogi saavutti -laajan poliittisen verkostoitumisensa avulla- teatterineuvoksen tittelin, ja tiedostavasti kultturellahtavat tunnisti ”Baltzar-pedagogiikan” mainitsemisesta -muun seurueen nyökytellessä ja ottaessa ihastuneen ilmeen- kävikin niin että mainitut kaksi -YYA-Suomelle niin ominaista- ilmiötä asettuivatkin päällekkäisiksi: Kyldyyripiireihin toiseuden edustajaksi ja joukonjatkoksi otetun vähemmistö-ikonin harrastustoiminta osuikin täsmällisesti juurikin vaivalla ja vaivihkaa perustettuun eliitti-hautomoon: Kallion erikoislukioihin.

Veijon harrastusten luonne ja sisältö on jo dokumentoitu oikeuden pöytäkirjoihin, ja nyttemmin on Hovin käsittelyssä, -joten emme siitä sen enempää. Jo uransa alussa Veijo keskittyi taidelukioihin:

Erikoisen teatteripegagogin Veijo Baltzarin laaja verkostoituminen ulottui suomalaisen kyldyyri-väen lisäksi myös valtakunnan poliittiseen eliittiin. Hänellä olikin nuotta vetämässä ilmaisutaito-keskeisissä oppilaitoksissa, -joihin ei ilman oikeita kontakteja ja suosittelijoita ole menemistä:

Tammikuussa 2019 oli koululaisia houkuteltu Helsingissä -ihan koulun toimesta- epämääräiseen produktioon, jossa oli vaikuttajahenkilönä jo pitkään seksuaalirikolliseksi epäilty teatterineuvos.

  • Onko tämä totta?
  • Miten tämä on mahdollista?

the deep state exposer extraordinaire@… Ihan kaikkeen ei aina kannata lähteä mukaan… #Baltzar #lukio #teatteri #SDP Kallion lukion wilma-viesti tammikuulta 2019. (15.01. 2019)

Twiitti on ristiriidassa sen tiedon kanssa, että koulun rehtori kehotti jo lokakuussa 2018 oppilaita olemaan hakematta Baltzarin epäillyttäviin produktioihin. Onko kuvakaappauksen päivämäärä varmasti oikein: 2019?. Tiedämme nyt, että Baltzarin produktioista on tarjottu yhteistyötä kouluille. Kallion lukion oma teatteripedagogi, Hannu Tuisku, jouduttiin irtisanomaan v.2017 ilmenneiden mm. seksuaaliseen lähentelyyn liittyvien ongelmien takia.

Näyttää siltä, että lukiolaisille tarjotut teatteri- ja ilmaisu-opinnot ja harrastukset ovat voineet olla rekrytointikanava kielteisille ilmiöille.

25.11. 2019 kaikki Helsingin lukiot, myös ruotsinkieliset, saivat Wilma-järjestelmän kautta viesti suhtautumisesta Veijo Baltzarin tapaukseen. Poikkeuksellinen viesti kertoo, että opettajat, kuraattorit ja psykologit ovat valmiudessa antamaan tukea oppilaille, jos ilmenee huolta tai ahdistusta.

Viestissä todetaan myös, että Helsingin kaupungin lukioilla ei ole mitään yhteistyötä Baltzarin perustaman Luovan kulttuurin yhdistys Drom ry:n kanssa. IL.

Viestissä kehotetaan välittämään poliisin tietoon oppilaiden mahdolliset havainnot rikollisesta toiminnasta. Tässä vaiheessa tulee mieleen muutakin kuin kiitokset kaupungille nopeasta(?) reagoinnista.

Taitelija Kiba Lumberg oli jo aiemmin ehtinyt varottaa ”teatteripedagogista”:

Vähemmistön edustaja lyö virallisen vähemmistö-toteemin maan rakoon. (-Kiba, -olet suurenmoinen!)

Miten on mahdollista, että kiinnostustaan nuoriin tyttöihin julistanut teatterineuvos on voinut toimia niin, että kaikkia Helsingin lukioita täytyy varoittaa, ja kaupunginjohto varautuu järjestämään psyykkistä apua oppilaille? Kaupunki on nyt monta vastausta velkaa helsinkiläisille. Terveisiä sinne Ouluun: Nyt on stadin vuoro!

Toiseen kertaan jätämme syvemmän tonkimisen siitä, millaisia palveluksia touhukas teatterineuvos järjesti uransa nousukiito-vaiheessa poliittisille suosijoilleen.

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *