Iranin islamilaisen vallankumouskaartin kenraali Qasem Soleimani sai surmansa neljä vuotta sitten attentaatissa, ja haudattiin islamistien sankarina. Tänään hänen haudallaan räjähti kaksi pommia, ja ilmoitetut kuolleisuusluvut ylittää sadan. Kuka Soleimani oli, mikä on Kataib Hezbollah, ja mitä lankoja Iranin ja irakin shia-islamistien sotilaallisista järjestöistä ulottuu Suomeen asti?

Kaksi räjähdystä -klo. 15:04- kuultiin tänään Kermanissa Etelä-Iranissa, lähellä Saheb al-Zamanin moskeijaa, jossa Iranin islamilaisen vallankumouskaartin (IRCG:n) ulkomaanoperaatioiden johtaja on haudattuna. Kolmas tammikuuta 2020 Qassem Soleimani, Iranin Vallankumouskaartin ulkomailla huseeraavan Quds-kaartin komentaja ja monenlaisen kähinöinnin kummisetä, ja samassa ajoneuvossa istunut Abu Mahdi Al-Muhandis, saivat surmansa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin henkilökohtaisesti hyväksymässä ilma-iskussa Bagdadin kansainvälisellä lentokentällä. -Terroristijohtajien oli silloin tarkoitus osallistua tärkeään tapaamiseen, -kuten eilisessä Hamas-terroristipomon tappaneessa Beirutin pommi-iskussakin. Kenen käskystä sillä kertaa, -sitä emme tiedä.

Qasem Soleimanin haudan ympärille oli tänään kokoontunut suuri ihmisjoukko muistelemaan idolinsa kuolinpäivää 03.01., kun kuultiin kaksi peräkkäistä räjähdystä.

Kata’ib Hezbollah on Irakissa toimiva shia-extremistien aseellinen järjestö, jolla on läheisiä siteitä pappisjohtoisen Iranin hallintoon ja sen  johtamaan kansainväliseen sotilaalliseen verkostoon. Al-Muhandis -verkoston irakilaisena toimijana- näyttää olleen osallinen myös toiminnan levittämiseen kolmansiin maihin. Syyriassahan on -ainakin ajoittain- hänen sotajoukkojaan.

Soleimani — Muhandis — Haydar Qassem–??

Kuvassa 03.01. 2020 kuollut Qasem Soleimani (vasemmalla) ja Iranin proxy-armeijan komentaja Abu Mahdi al-Muhandis (oikealla). Kun seuraamme terrorismin ketjua edemmäs, olemme jännän äärellä: Muhandis-Ibrahimi ja hänen seurassaan mielenkiintoinen, myös Suomessa vieraillut Haydar Qassem:

Herttijee! -Sehän on meiän Taukki !!

No mutta tämähän on kiinnostavaa: USA:n ja maailman ”Lähi-Idän vaarallisimpana miehenä” pitämän vallankumouskenraali Qassem Soleimanin ja ketjun suomalaisen linkin (istuu penkillä Qassemin selfiessä) välillä on vain kaksi henkilöä: Al-Muhandis ja Haydar Qassem.  Irakin suurlähetystössä Brysselissä on näemmä käyty, ja kuvaakin varten poseerattu:

No mutta: shia-extremisti-miliisisoturin seurassahan oli tuttu mies, sekä Helsingissä että Brysselissä: Hussein al-Taee (SDP).

Jamal Jaafar Ibrahimi, jonka tunnemme paremmin nimellä Abu Mahdi al-Mohandes, oli Kata’ib Hezbollah (KH) -järjestön johtaja. KH:ta pidetään iranilaisten sponsoroimana shiia-miliisi ryhmänä. On kuvaavaa Irakin poliittiselle tilanteelle, että uskonnollisen ja aseistautuneen ääriliikkeen johtaja voi olla samaan aikaan valtiollisen puolustusjärjestön, Kansan mobilisaatio-joukkojen (PMF), l. Hashid Shaabin, johdossa, apulaiskomentajana.

Uskonnolliset yksityisarmeijat ja valtiolliset puolustusvoimat lomittuvat Irakissa tavalla, josta seurannee vielä pahoja ongelmia, -vaikkei naapurimaan Iranin pappis-hallitus olisikaan vahvasti sisällä Irakin shia-miliiseissä. -Ja sehän on siellä kuin kotonaan.

Soleimanin on arveltu olleen neljä vuotta sitten tulossa joko Syyriasta tai Libanonista, jossa Iraniin suuntautunut Hezbollah-puolue käyttää vaikutusvaltaa, ja tiirailee rajan eteläpuolelle, Israeliin. Joskus ampuvat sinne rakettejakin. Hezbollahilla on myös vahva armeija, joka osallistuu sotaan Syyriassa, tukien presidentti Bashar Al-Assadia.

Al-Muhansis-Ibrahimi liitetään useaan vakavaan rikokseen: Vuonna 2007 Kuwaitin tuomioistuin tuomitsi Ibrahimin kuolemaan poissaolevana osallistumisesta hyökkäyksiin ​​Yhdysvaltojen ja Ranskan suurlähetystöihin v.1983 Kuwaitissa. Näissä terroriteoissa kuoli kuusi ja loukkaantui lähes 90 henkilöä. Ibrahimia epäillään myös yhteydestä Kuwaitin emiirin salamurhaan vuonna 1985.

Kata’ib Hezbollah, jota v.2020 surmattu al-Muhandis siis johti, oli pitkään tökkinyt Irakissa olevia amerikkalaisia raketein ja pommein. USA:n reagoidessa vihdoin tähän häirintään, pommittamalla KH:n ohjusvarastoja Syyrian-Irakin rajalla olevassa tukikohdassa, sai nykyinen kriisi ja kierre alkunsa. KH:n tunnus alla:

Sitten tarkastelemme Haydar Qassemin matkusteluja. -Onhan Kasarmintori stadilaisille tuttu?

Edellä jo kerroimme, ketä irakilaisen shia-miliisin johtaja oli Helsingissä tapaamassa. Shia-militantti Haydar Qassem siis liikkuu, ja viihtyy mm. Suomessa. -Niin mitä SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee (Abu-Gulal) tekee tässä seurassa? Shia-extremismin ketju siis meni jotakuinkin:

  1. Qassem Soleimani, Iranin Vallankumouskaarin kenraali ja Quds-joukkojen komentaja, kuoli 03.01.2020,
  2. Abu Mahdi al-Mohandes, Kataib Hezbollah -yksityisarmeijan komentaja, kuoli 03.01.2020,
  3. Haydar Qassem, Irakin shia-miliisien ja Iranin yhteyshenkilö, ilmeisesti myös pitää Suomen-yhteyksiä? Elossa.
  4. Hussein al-Taee, suomalainen kansanedustaja, SDP, elossa.

SDP:llä olis jotain selitettävää meille.

Luettavaa:

Hamas-johtaja kuoli Beirutissa

2 thoughts on “Iranilaisen vallankumous-kenraalin verkosto ulottui Suomeen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *