”Joulu tulee, kuusi on koristeltu, kinkku otettu sulamaan, kaikilla on vapaata. Ainakin melkein kaikilla.

Kolme yövuoroa jouluun on sukeltaa nuoren lääkärin hyvin salaisiin ja hyvin todellisiin päiväkirjamerkintöihin. Se paljastaa, mitä kaikkea hauskaa, ällöttävää ja puistattavaa voi tulla vastaan sairaalatyössä joulusesonkina – kun jouluvauvoja ja -palloja täytyy auttaa pois paikoista, joihin ne ovat jääneet jumiin.”

Aiemmin läkärinä työskennellyt palkittu brittiläinen koomikko Adam Kay on aiemmin kirjoittanut miljoonia kappaleita myyneen bestsellerin ”Kohta voi vähän kirpaista.”

Tämäkin kirja on hauskaa luettavaa tai kuunneltavaa. Kirjassa on 130 sivua ja kuunneltuna sen kesto on vain noin kolmisen tuntia. Kirjan on kustantanut Art House.

Juonta kirjasta ei oikein voi selittää, sillä sitähän ei ole. On erillisiä lyhyitä kertomuksia potilaiden ja lääkärin toilailuista ennen joulua. Vaikea uskoa, että meidän paikallisen terveyskeskuksen lääkäreillä on yhtä mielenkiintoinen työ, edes joulun alla.

Suosittelen kirjan lukemista/kuuntelemista kenelle tahansa huumorintajuiselle yksilölle. Hyvä lahjaidea myös, ellei olisi todennäköistä, että saajalla olisi jo kyseinen kirja. (****)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *