Toiset 24 yötä jouluun on dekkarinystävien joulukalenteriksi tarkoitettu kirja, jossa on, kuten arvata saattaa, 24 tarinaa. Jokaisella tarinalla on eri kirjoittaja. Osa kirjoittajista on nimekkäämpiä dekkaristeja, osa vähemmän tunnettuja.

Kirjoittajia ovat Laura Andersson, Tapani Bagge, Virpi Hämeen-Anttila, Anne Ilves, Helena Immonen, Seppo Jokinen, Marko Kilpi, JP Koskinen, Saija Kuusela, Silja-Elisa Laitonen, Leena Lehtolainen, Eeva Louko, Tuire Malstedt, Anu Patrakka, Tiina Raevaara, Matti Remes, Markku Ropponen, Satu Rämö, Miina Supinen, Anniina Tarasova, Terhi Tarkiainen, Vera Vala ja Heikki Valkama.

Kirjan on kustantanut Tammi ja kirjassa on 368 sivua. Luettavaa on siis reilusti.

Kirjan tarinoiden taso ja ilmeisen oleellinen ominaisuus, eli jännittävyys vaihtelivat melkoisesti. Ei kuitenkaan voi sanoa, että tuntemattomammat kirjoittajat olisivat olleet tunnetumpia kirjailijakollegoitaan heikompitasoisia. Tuntui, että monella heistä olisi ollut kirjoittaessaan enemmän intohimoa kirjoitustaan kohtaan, kuin näillä tunnetuimmilla nimillä. Ehkä jotkut nimekkäämmät kirjailijat olivat suhtautuneet tarinan kirjoittamiseen vähän, kuin ylä asteen äidinkielen kirjoitustehtävään, kunhan saa tehtyä.

Kirjasta löytyy monenlaista jännityskertomusta, joten varmaan lähes jokainen lukija löytää mieleistäänkin lukemista, vaikkei kaikki kertomukset olisikaan mieleisiä.

Koska tästä kirjasta ei voi kertoa mitään juonesta, niin todetaan vain, että kirja soveltuu vallan hyvin jännityskirjoista pitävälle lukijalle joulukalenteriksi.

Kirja löytyy myös äänikirjana.

Nina Kivilahti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *