Tuomioistuin Indonesian pääkaupungissa Jakartassa antoi tänään torstaina entiselle ministerille 10 vuotta istumista, julkisten varojen väärinkäytöstä.

(Kuvan aineisto: Wikipedia / Nasdem-puolue, Indonesia)

Indonesian entinen maatalousministeri Syahrul Yasin Limpon (Nasdem-party) todettiin syylliseksi julkisten varojen väärinkäyttöön yli 900 000 dollarin edestä. -Sillälailla!

Ministeri oli määrännyt ministeriönsä virkamiehet ohjaamaan hänelle rahaa valtion kassasta, josta osan hän käytti henkilökohtaisiin menoihinsa, -mm. vaimonsa koruihin ja kauneushoitoihin. Tuomio tuli korruptiorikoksista. Entisen ministerinomaisuus meni takavarikkoon. Kaksi ministeriön -nyt entist’- virkamiestä sai kumpikin neljä vuotta.

Kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen päälle tuomittiin 19 000 dollarin sakot. Syyttäjän vaatimus oli 12  vuotta ja 31 000 dollaria sakkoa. Tuomiosta voi vielä valittaa.

Indonesia purkaa korruptiota ankarilla tuomioilla

Useampi entinen ministeri ja korkea virkamies on istunut syytettyjen penkillä samoista syistä, kuin tänään tuomittu Syahrul:  Marraskuussa-23 entinen viestintäministeri sai 15 vuoden tuomion, korruptiotapauksessa, joka aiheutti Indonesialle yli 500 miljoonan dollarin vahingon. Entinen sosiaaliministeri tuomittiin vuonna 2021 12 vuoden vankeuteen sen jälkeen, -1,2 miljoonan dollarin lahjuksen vastaanottamisesta.

Indonesia on oikeusvaltio.

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *