Jokainen tietää, että Ranskan ja ranskalaisten elämä vaikeutuu entisestään, mutta koska ranskalaisten enemmistölle vasemmiston iskulauseet näyttävät olevan tärkeämpiä kuin yhteiskuntarauha ja hyvinvointi,  niin siitä vaan.”Sil vous plait!” 

(Kuva: Katunäkymää Pariisissa, aineisto: Rebel News.)

Ikävää meidän kannalta vain on se, että Ranska tulee uuden hallituksensa johon siis tullevat Macronin puolueliittymä ja vasemmisto, vaatimaan -koska niiltä loppuu rahat- entistä kiivaammin, että EU:n on otettava lisää yhteisvelkaa. Tämä ajanee myös Orpon hallituksen ahtaalle, koska jonkinlaisessa kohtuu yhteistyössä Saksan hallituksen kanssa on toistaiseksi kyetty patoamaan Ranskan määrättömimiä yhteisvelkahankkeita. -Eli suomeksi muut maksaisivat Ranskan kulut.

Tosin on myös pelättävissä, että Ranskan sosialistien ja pikkuvihreitten (vihreitä päältä,tulipunaisia sisältä) vaalivoitto siivittää myös Saksan punavihreän hallituksen samaan velkahuumaan, missä Ranska on ja tulee olemaan entistä pahemmin.

Saksassa tosin hieman jarruja laittaa se tosiasia, että äsken käydyissä EU-vaaleissa AfD-puolue sai enemmän ääniä kuin demarit ja vihreet, ja tulossa olevissa osavaltiovaaleissa näyttää ennusteiden mukaan siltä, että AfD jatkaa voittokulkuaan, ja Vihreiden kannatus romahtaa. Eli tästä johtuen on mahdollista, että Saksa ei lähde Ranskan hurlumhei-linjalle. Ja kuten tiedämme vasemmisto ei ole koskaan osoittanut minkään maan hallituksessa mitään vastuullisuutta, varsinkaan talouden suhteen. Meillähän on tästä varsin tuore esimerkki Marinin hallituksesta.

Ranskalainen ’demokratia’ on vain heijaste oikeasta kansanvallasta

Yhteenlaskettuun voittoon monenkirjava vasemmisto ja piskuiset vihreät yhdessä macronilaisten kanssa saatteli nk. taktinen äänestäminen, eli em. ryhmittymät kielsivät omia ehdokkaita asettumasta ehdolle jos olivat jääneet ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi tai neljänneksi. Tämä siksi, että Ranskassa niin kuin Britanniassakin on kansanvallan vastainen yhden miehen vaalipiiri-systeemi, ei siis suhteellinen niin kuin useimmissa muissa Euroopan maissa.

Lisäksi Ranskan presidentillä on valtaa enemmän kuin yhdelläkään EU-valtion päämiehellä.

Kansallinen rintama voitti, -ei hävinnyt

Päin vastoin kuin Yle, Maikkari ja HS toitottavat Marine Le Penin Kansallinen rintama sai suuren vaalivoiton : nosti paikkamääräänsä Ranskan eduskunnassa, eli Kansalliskokouksessa, 80 paikasta 143 paikkaan, -mikä on yli 25 %:a paikoista.

Kansallinen rintama ei kuitenkaan päässyt suureen tavoitteeseensa, eli enemmistöön kansalliskokouksessa, ja muodostamaan hallitusta. Ensimmäisellä kierroksella se sai äänistä noin 34 %:a ja oli suurin.

Uudet vaalit vuoden kuluttua

Ei olisi yhtään ihme, jos Ranska ajautuisi uusiin vaaleihin jo ensi vuonna. -Aiemmin se ei ole lain mukaan mahdollista. Tämä siksi, että hallitusneuvotteluista tulee äärimmäisen vaikeat, kun samaan hallitukseen ovat pyrkimässä yhtäältä ultra-kommunistiset trotskilaiset, ja meidän Kokoomuksen kaltaiset konservatiivi-siiven edustajat. On äärimmäisen vaikeaa tehdä tuollaisten ryhmittymien kesken hallitusohjelma, ja vielä pitää siitä kiinni.

Yhdeksi vaihtoehdoksi on jo nyt noussut virkamieshallitus mutta sitä ei voisi pitää yllä kuin korkeintaan tuon vuoden.

Toisaalta vasemmiston ja Macronin ryhmittymän paine saada aikaan hallitus on todella suuri, sillä jos ne menevät ja epäonnistuvat ja saavat maan täydelliseen kaaokseen, -mitä ei yhtään sovi ihmetellä. Kun kuuntelee esimerkiksi vasemmistoryhmittymän mahtimiestä Jean-Luc Melenchonia, niin raivopäisenä huutava herra 72 v. On epäuskottavaa, että hän suostuu komporomisseihin Macronin ”kokoomuslaisten” kanssa, ja jos suostuu niin sitten hän on vallanhimossaan suoraan ja röyhkeästi valehdellut äänestäjilleen.

Hänet on Suomessa kuulutettu suurimmaksi voittajaksi, mikä ei sekään pidä paikkaansa. Hänen puolueensa sai Kansalliskokoukseen noin 90 paikkaa, eli hävisi Kansalliselle liittoumalle yli 50 paikkaa. Eipä Ylelle, Maikkarille ja Hesarille ole koskaan ennenkään totuus ollut esteenä uutisten teolle.

Vanha sanonta toimittajien keskuudessa kuuluukin, että ”totuus on pilannut monta hyvää juttua”, mutta em. tapauksessa ei ”pilannut”, koska se ohitettiin.

Jos tai kun Ranskan vasemmisto ajaa itsensä umpikujaan, -on se vuosi tai enemmän- niin ei Kansallinen liittouma mihinkään häviä, vaan se odottaa ja jos niin kuin luultavaa on, että maa on jo ehkä vuoden tai ainakin muutaman vuoden sisällä kaaoksessa, niin silloin Kansallinen liittouma tulee ”korjaamaan potin”.

Järjenköyhä maahanmuuttopolitiikka murtaa Euroopan selkärangan

Maahanmuutto, etenkin muslimimaista, on jo ylittänyt järjen rajat, ja ilmeisesti siksi tai Kansallisen rintaman pelosta Macron alkoi tänä keväänä heräillä tässä asiassa tolkkuihinsa. eli hän suunnitteli rajoituksia. Nyt kuitenkin tämä vaalitulos tarkoittanee, että mitään viisautta ei tulla näkemään. Maahanmuutto ei ole kaikkien yhteiskunnallisten ongelmien syypää mutta se on osana kaikissa niissä.

Toki vähän patoa on rakenteilla esimerkiksi Hollannissa. Miten sopivaa Hollannille -siis padot- kun siellä maahanmuuttokriittinen puolue nousi suurimmaksi.

Meillä koko hallitus on ottanut järkilinjan ennen muuta Venäjän harjoittamaan hybridivaikuttamiseen maahanmuuttajien hyväksikäytöllä. Myös oppositiopuolueet Keskusta ja sosiaalidemokraatit -muutamaa poikkeusta lukuunottamatta- ovat tajunneet, että satojen tuhansien maahanvyöry on kertakaikkisesti, keinolla millä hyvänsä, estettävä. Toki oli meidän ”käännytyslakia” valmisteltaessa oli jo päivän selvää, että Vasemmistoliitto ja Vihreät haluaisivat pitää ovet auki taivasta myöten, varsinkin muslimien maahantulolle. Tämä kävi ilmi jo vuosi sitten, kun noiden kahden edellä mainitun puolueen edustajat rupesivat marisemaan siitä, että ukrainalaisia -heidän mielestään- kohdellaan paremmin kuin -vaikkapa uusia somali tulijoita.

Lain edessä kaikki ovat samanarvoisia ja tuet juoksee niin somalille kuin ukrainalaisille, mutta noin 70 tuhannesta ukrainalaisesta suuri osa on jo töissä tai koulutuksessa, ja lapset kouluissa, eikä heidän tekemiksi ole kirjattu raskaita rikoksia.

Ja varmaan on niinkin, että tavallisten kansalaisten myötämielisyyteen ennen muuta ukrainalaisten suhteen vaikuttaa se, että he tuntuvat olevan vilpittömästi kiitollisia saamastaan suojasta, ja joillekin silläkin on merkitystä, että ukrainalaiset ovat kristittyjä.

Fakta on myös se, että ukrainalaiset tulevat konkreettisesti sodan jaloista, eivät kuten somalit maasta jossa on ollut rauha jo vuodesta 2010.

Vive ka France

Kaikesta huolimatta on kuitenkin toivotettava Ranskalle hyvää onnea, sillä Ranskan sortuminen on suuri onnettomuus myös muulle Euroopalle.

Voi vain toivoa, -tulee Ranskaan minkälainen hallitus tahansa, että ottaisi järjen käteen ja pitäisi huolta kansalaisistaan, ja kantaisi omalta osaltaan vastuuta Euroopasta, eurooppalaisista ja eurooppalaisuudesta.

Niin sanalla sanoen : kirkastakoon aurinko Ranskan, eikä puolikuu hämärtäisi.

Seppo Huhta

Ranskasta toisaalla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *