Hallituksen työkaluihin julkistalouden sopeuttamisessa kuuluvat leikkaukset järjestöjen rahoituksessa. Keskustan kansanedustajien mukaan nämä järjestöleikkaukset syventävät hyvinvointikriisiä.

Kolmannes avustuskakusta lähtee tammikuusta -24 alkaen

Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen avustuksista leikataan ensi vuoden alussa 130 miljoonaa euroa, – noin kolmannes niiden nykyisistä avustuskakusta.  Kansanedustajat Hilkka Kemppi  (Kesk) ja Jouni Ovaska (Kesk) jättivät aiheesta kirjallisen kysymyksen.

’Järjestöt tekevät valtavan tärkeää työtä, jota julkisilla resursseilla ei pystyttäisi tekemään yhtä yksilöllisesti ja kustannustehokkaasti. Järjestöjen tekemää työtä ovat esimerkiksi erilaiset keskustelualustat kiusaamista ja pahoinvointia vastaan, päihdetyö, omaishoidon vertaisryhmien tukeminen, lapsiperheiden imetykseen tuki ja turvakotipalvelut, nuorten asunnottomuuden torjuminen ja elintärkeä mielenterveystyö’, kertovat kansanedustajat. ”Hallitus ajaa tämän maan hyvinvointikriisiin”, Hilkka Kemppi toteaa tiedotteessa tänään.

Esitys seuraavan vuoden avustuksista on ollut tapana julkaista joulukuussa, mutta vuoden 2025 järjestöavustusten leikkausta valmistelee jo nyt ministeriön asettama selvityshenkilö. Kirjallisen kysymyksen tekijät ovat huolestuneita järjestöjen tuottamien palvelujen tulevaisuudesta.

Julkistalouden rönsyt’ l.  verokertymästä rahoitettava viranomaistoiminnan ulkopuolinen, ns. kolmas sektori, on nyt nostettu keskusteluun valtiontalouden tasapainottamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *