Hallituksen veronkorotuspäätöstä vastustavat mielenosoittajat yrittivät hyökätä maan parlamenttirakennukseen pääkaupungissa Nairobissa tänään tiistaina, ja poliisi käytti ampuma-aseita. Rakennus on kuitenkin tulessa.

(Kuvaan on käytetty aineistoa Twitteristä, ym.)

Viiden mielenosoittajan kerrotaan kuolleen ja kymmeniä haavoittui tänään Kenian parlamenttirakennuksen edustalla. ainakin osia rakennuksesta on tulessa. Parlamentti oli tapahtuman aikaan koolla, hyväksymässä veronkorotuksia. Rakennuksen sisältä näkyy liekkejä.

Poliisi ei onnistunut pysäyttämään väkijoukkoa kyynelkaasulla ja vesitykeillä. Loukkaantuneiden lukumäärä voi kohota yli 50:nen, kun tulipalon uhrit lasketaan mukaan. Myös muualla Keniassa on otettu yhteen poliisin kanssa.

https://twitter.com/kijanaYaa/status/1805536111537643815

Kiistelty verolaki oli tänään parlamentin kolmannessa käsittelyssä, ja odottaa presidentin allekirjoitusta. Presidentti William Ruton eroakin on vaadittu. Ruto julisti vaalikampanjassaan pari vuotta sitten puolustavansa köyhiä ja pienituloisia (-en osoittele yhtään ketään, verrokkitapaukseksi), mutta lainanantajien ja IMF:n vaatimuksesta on noudattanut aivan muuta politiikkaa. Keniaa vaivaa velkaantuminen ja budjettialijäämä (-lukija voi etsiä verrokkeja, jos siltä tuntuu).

Tuoreen tiedon mukaan Yhdysvaltain entisen presidentin, Barack Obaman, lähisukulainen -sisarpuoli- on kyynelkaasua saaneiden joukossa. Hänen terveydentilastaan ei ole kerrottu.

Budjettisopeutuksissa on tiettyjä riskejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *