Uutisköyhä ”mätäkuu” on tänä kesänä näemmä alkanut jo ennen Juhannusta? Poliittisten ”kohujen” eimaa on laskettu, ja kolmeen kertaan lämmitetty apekin kelpaa median kuluttajille, arvellaan uutiskeittiössä. Tarkastelemme.

(Kuvalähde: Wille Rydman, Twitter.)

Eikö ministeri Wille Rydmanin (PS) tapaus jo kertaalleen käsitelty? –Syyttämättäjättämispäätöksien pino kasvaa pöydän reunalla, mutta toimittajat vaan toimittaa. -Annetaan puheenvuoro Willelle itselleen:

https://x.com/willerydman/status/1803648226706219481

Nyt Ylelle pisteet. Ensimmäinen joka kahden viikon julkisen mölyämisen jälkeen sanoo sen, minkä piti alusta asti olla media: syyttämättäjättämispäätös ei tarkoita sitä, että HS:n juttu olisi ollut totta. Eikä se totta ollutkaan. Ei silloin, ei nyt. Wille Rydman 20.06. 2024.

Rydman oli siis ryhtynyt vastaiskuun, ja kysynyt Helsingin Sanomien jutun asiallisuudesta ja todenmukaisuudesta, ja hyvästä lehtimiestavasta. Kas, kansanedustaja Ari Koponenkin (PS) on huomattu:

https://x.com/AriKoponenPS/status/1801189794837393503

@AriKoponenPS, 13.06. 2024: Vieraslaji saapuu pyytämättä ja yllättäen. Se leviää ja lisääntyy hallitsemattomasti, kunnes on levinnyt niin laajalle, että jättää alleen paikalliset lajit. Suomessa eritoten etelässä ongelma on jo suuri. Käykää talkoisiin lupiinien poistamiseksi.

Koposen twiittauksesta riemastui mm. usein oikeaan osuva Sanna Ukkola. Tänään Ukkolan emootioita herättelevä ilmaisu ei ehkä ihan niin osu. Toki media ja jotkut politiikan hahmotkin ovat twiitistä Koposta jo koputelleetkin.

Mielestäni poliitikkojen kesäisiä some-heittoja, -puhumattakaan menneisyydestä kaivelluista- paljon tärkeämpää ja ajankohtaisempaa uutisoinnin aihetta olisi tarjolla lukijoiden märehdittäväksi: Sitäkin voisi kysyä, mikä motiivi -ja vastuu- on juuri nyt hallitusta tikusta väsätyillä ”kohuilla” horjuttavilla?

Käsittelyssä on tilapäinen rajalaki, josta kiistellään kuin ikuisuuskysymyksestä. Lain kiirehtimiseen on akuutteja syitä, -josta johtuen ei kauneusvirheitä kenties ole saatu siivottua. Mikäli lain hyväksyminen ja vahvistaminen viivästyy pilkkuerotiikan takia, jokin riski voi realisoitua.

Näemmä taas on metelöity nimimerkki ”Riikan” vieraskirjakommenteista jostain viime vuosituhannelta. Hohhoijaa, -ei viitsi edes kommentoida.  Sensijaan VVM Riikka Purra käsitteli äskettäin vakavaa ja ajankohtaista asiaa:

https://x.com/ir_rkp/status/1803105708780503122

Hybridioperaatiolta suojaava rajaesitys on saanut arvostelua, että se on voimassa oleva sopimusten, lain ja kv velvoitteiden vastainen. Mutta pointti juuri onkin, että voimassaolevat sopimukset, laki ja kv velvoitteet EIVÄT MAHDOLLISTA suojautumista hybridioperaatiolta. Riikka Purra 18.06. 2024.

-Ja sen päälle välikysymys-sirkus! Bai tö vei, -eikö välikysymyksillä yleensä pyritä kaatamaan hallituskokoonpano? -Ja tälläisenä aika!

Luettavaa:

  • Iltalehti 20.06. 2024: Sanna Ukkola, kolumni: Ari Koposen lupiinipäivitys oli kuvottava – Poliitikot hyökyivät tekemään politiikkaa pienen lapsen puukotuksella
One thought on “Kesän poliittiset kohut vähän niinkuin keinotekoisia”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *