Puukotuksia, ampumisia ja muita raakoja väkivaltaisia hyökkäyksiä on tehty viimeisten viikkojen aikana Suomessa, Euroopassa ja muuallakin maailmassa kasvavissa määrin. Kansanedustaja pitää välivallantekojen kasvavaa määrää erittäin huolestuttavana ja tekoja täysin tuomittavina.

– Teot ovat kuvottavia ja yksiselitteisen väärin. Meidän täytyy niin maiden sisällä kuin yhteistyöllä ympäri maailmaa pystyä vähentämään väkivaltaa, toteaa kansanedustaja, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja ja lakivaliokunnan jäsen Ari Koponen (ps.).

Koponen mukaan sisäinen turvallisuus ja väkivallan torjunta otetaan hyvin vakavasti ja ehkäiseviä toimenpiteitä tehdään hallituksen toimesta. Koulutus lisää hyvinvointia ja siihen panostaminen on mitä parasta ennaltaehkäisevää toimintaa.

Kouluissa myös kurikeinoja lisätään ja kiusatun asemaa parannetaan, viranomaisyhteistyötä ja Ankkuri-toimintaa edistetään sekä kriminaalipolitiikkaa kiristetään. Hallitus on lisäksi erikseen panostanut koulunuorisotyöhön rahallisesti.

– Väkivaltaa ei koskaan saada kokonaan kitkettyä, mutta kaikki mahdollinen sen minimoimiseksi on tehtävä. Ei ole olemassa yhtä yksittäistä ratkaisua ongelman poistamiseksi, mutta kaikki oikeaan suuntaan vievät toimet on tehtävä ihmisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi, Koponen päättää.

Uutisia puukkoiskuista:

 • Iltalehti eilen: 12-vuotiaan puukotuksesta epäilty uusnatsi ei peitellyt kasvojaan – Vangittiin murhan yrityksistä epäiltynä; Keskusrikospoliisi vaati 33-vuotiasta miestä vangittavaksi kauppakeskus Valkeassa tapahtuneesta puukkohyökkäyksestä, jonka kohteina olivat ulkomaalaistaustaiset lapset.,
 • ,Demokraatti 16.04. 2024: Poliisi: Sydneyn puukkohyökkäys oli terrori-isku – epäilty kuoli tapahtumapaikalla,
 • Yle, 03.01. 2020: Puukkohyökkäys Pariisin esikaupunkialueella – yksi kuoli, poliisi ampui tekijän; Viranomaisten mukaan puukottajaa oli viime kuukausina hoidettu mielenterveysongelmien vuoksi.
 • Yle 28.05. 2021: Puukkohyökkäys poliisia vastaan Ranskassa – puukottaja kuollut; Puukottaja oli hiljattain päässyt vankilassa. Hän kärsi poliisin mukaan vakavista mielenterveysongelmista. Terrorismitutkintaa ei aloiteta,
 • Demokraatti 25.06. 2021: Puukkohyökkäys Saksassa – 3 kuollut,
One thought on “Koponen puukkoiskuista: ”Kaikki mahdollinen tehtävä väkivallan vähentämiseksi””
 1. Oulun puukotus josta on tehty varmaan satoja uutisia, koska tekijä saatiin liitettyä ”äärioikeistoon”
  Tunti ennen sitä kuitenkin tapahtui Oulussa puukotus kerrostalon pihalla, jossa kuoli mies.
  Tekijä oli islamilaisesti pukeutuva musta mies. Siitä ei sitten olekaan enempää uutisoitu.
  En tiedä pitääkö paikkaansa, mutta huhujen mukaan se kuollut olisi ollut sen valkean lapsipuukottajan tuttu, ja tämä tyyppi sitten mitä lie vetäneenä olisi hermostunnut ja puukottanut ensimmäisiä vastaantulevia mamuja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *