Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kritisoi tänään Keskustan poukkoilua luonnon ennallistamisasetukseen suhtautumisessa. Edellisellä vaalikaudella keskusta edisti sitä voimakkaasti ja nyt vastustaa. Lisäksi Euroopan parlamentissa keskusta on ollut ryhmänsä kanssa edistämässä asetuksen läpimenoa.

(Arkistokuva, kuvalähde: Eduskunta.)

Kiistelty metsien ennallistamisasetus meni maanantaina 17.6 läpi. Asetus aiheuttaa valtavaa vahinkoa varsinkin Suomen maa- ja metsätaloudelle – asetuksen arvioidaankin aiheuttavan Suomelle noin 700 miljoonan vuotuiset kustannukset.

– Tässä taloustilanteessa asetuksen läpimeno on isku suoraan Suomi neidon palleaan. Ja nyt kepu on ilmaissut ”tyrmistyksensä” ennallistamisasetuksen läpimenosta Euroopan parlamentissa, ja syyttää siitä hallitusta. Minä olen tyrmistynyt kepun toiminnasta Euroopan parlamentissa, jossa se yhdessä ryhmänsä Uudistuva Eurooppa kanssa on ajanut ennallistamisasetuksen läpimenoa.

Myös viime eduskuntakaudella kepu edisti asetusta Marinin hallituksessa. Ei ole kovin vakuuttavaa toimintaa. Toivottavasti Suomen kansa näkee tämän läpi ja näkeehän se. Aivan hullunkurista kepu kesäteatteria, mutta ei mitenkään yllättävää kyseiseltä puolueelta, Antikainen laukoo.

– Surullista koko asiassa on se, että ennallistamisasetuksen läpimenon ratkaisi viime kädessä Itävallan vihreä ympäristöministeri. Hän aivan yllättäen käänsi Itävallan kannan myönteiseksi, ja tämä oli synkkä lopputulos. Tätä ei perussuomalaiset eikä hallitus halunnut. Kielteinen kanta ennallistamisasetukseen on ollut tällä hallituksella selvä koko ajan toisin kuin Marinin punavihreän hallituksen, jossa keskusta toimi kynnysmattona, Antikainen muistuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *