EU:n jäsenmaiden määräenemmistö hyväksyi EU:n ennallistamisasetuksen ympäristöneuvoston kokouksessa tänään. Tarvittava enemmistö syntyi Itävallan muutettua kantaansa ennallistamisasetuksen puolelle. Suomi vastusti esitystä.

Keskustan varapuheenjohtaja Hilkka Kemppi kommentoi:

”Miten voi olla niin, että hallitus kehuu eduskunnassa estäneensä EU:n ennallistamisasetuksen”

-Miten voi olla niin, että hallitus kehuu eduskunnassa estäneensä EU:n ennallistamisasetuksen, mutta sitten se tulee hyväksytyksi ilman ennakkovaroitusta. Metsäpolitiikka kuuluu jäsenmaille, minkä vuoksi päätös on Suomen kannalta kohtuuton. Läpi menneen metsäkatoasetuksen hintalappu on asiantuntijoiden mukaan miljardiluokkaa Suomelle. Tällä summalla olisi voitu kansallisesti tehdä huomattavasti vaikuttavampaa luonto- ja ilmastopolitiikkaa ja samalla pitää huolta suomalaisten oikeudesta metsäomaisuuteensa.

Hilkka kemppi vaatii hallitukselta selitystä, miksi nukahtaminen Suomen edunvalvonnassa on päässyt tapahtumaan. ”Asetuksen hyväksyjien listalla on enemmistö pääministeripuolueen europarlamentaarikoista”, muistuttaa Keskustan varapuheenjohtaja.  ”Onko Suomella on ollut kaksi viestiä Brysselin päässä?” 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *