Tänään Tampereella jatkunut Kansallisen Kokoomuksen puoluekokous päätti äänestyksen jälkeen luopua sukupuolikiintiöistä.

Sukupuolikiintiöt ovat voimassa valtion, kuntien ja kuntien yhteistyöelinten luottamushenkilövalinnoissa. Kiintiöt tarkoittavat sitä, että jokaiseen ei-kansanvaalilla valittavaan toimielimeen tulee valita vähintään 40 %:a molempien sukupuolien edustajia, siis esimerkiksi Espoon kaupunginhallituksen 15 jäsenestä valtuuston on valittava vähintään 7 naista ja vähintään 7 miestä.

Äänestystulos oli selkeä

Sukupuolikiintiöistä luopumista kannatti noin 55 %:a, ja nykyistä lakia 45 %:a puoluekokousväestä.

On aivan varmaa, että tästä tulee Kokoomuksen sisällä vaikea vääntö, sillä muissa eduskunta puolueissa ei tällaista olla esitetty, -eikä näillä näkymin tulla esittämäänkään.

”Vääntö” tästä tulee mm. siksi, että kaikissa puolueissa niin myös Kokoomuksessa puoluekokous päätökset ovat kaikkein korkeinta ja puoluejohtoa sitovimpia päätöksiä.

Päätöstä puolustivat puoluekokous-puheenvuoroissa ennen muuta nuorehkot naiset ja miehet.
Äänestyksen lopputulos oli sukupuolikiintiöiden poistamisen puolesta 117 ääntä ja sukupuolikiintiöistä kiinni pitämisen puolesta 98 ääntä, -yhteensä siis 215 puoluekokousedustajaa osallistui äänestykseen.

Pakko todeta, että puoluekokouksen puheenjohtaja oli silminnähden tyytymätön äänestystulokseen, ja puhisten luovutti nuijan toiselle puoluekokouksen puheenjohtajista.

Seppo Huhta

One thought on “Kokoomuksen puoluekokous vaatii sukupuolikiintiöistä luopumista”
  1. Töihin tai muuhun asemaan ei voi järjellisesti valita sukupuolen perusteella. Järjellisen valinnan peruste on osaaminen ja henkilön sopivuus ryhmään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *