Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen, jossa naisen tai tytön sukupuolielinten silpominen ja sen valmistelu säädetään nykyistä selkeämmin rangaistavaksi rikoslaissa.

(Kuva-aineisto: Eduskunta, THL.)

Uusi rangaistussäännös soveltuisi kattavasti eri asteisiin silpomistekoihin, ja selkiyttää tällaisten tekojen rangaistavuutta.

”Silvonnasta on terveydellistä haittaa naisille. On käsittämätöntä, kuinka kulttuuriin vedoten tällaista väkivaltaa harjoitetaan naisia kohtaan myös Suomessa,” oikeusministeri Leena Meri sanoo.

Rikoksen vanhentumisaikaa jatketaan alaikäisen rikosuhrin kohdalla

Lakiesityksessä säädetään erityisestä syyteoikeuden vanhentumisajasta alaikäiseen kohdistuneesta silvontarikoksesta. Näin ollen nuorena silvonnan uhriksi joutuneella olisi riittävästi aikaa täysi-ikäistyttyään saattaa asia tutkittavaksi ja rikoksentekijät vastuuseen.

”Silvonta on erityisesti tiettyjen maahanmuuttajaryhmien ongelma. Tällaiset barbaariset tavat eivät kuulu Suomeen,” oikeusministeri Meri toteaa.

YK-järjestön UNICEF:n tilastojen mukaan silvontaa esiintyy jopa yli 90-prosenttisesti Somaliassa, Guineassa ja Djiboutissa. Tapa on yleinen monissa afrikkalaisissa ja islamilaisissa maissa. Euroopan maissa silvontaa esiintyy näistä maista tulevissa maahanmuuttajayhteisöissä.

Tämä hallitus on tyttöjen puolella”

”Tämä hallitus on tyttöjen puolella. Selkeytämme rikoslainsäädäntöä niin naisiin kohdistuvan silvonnan kuin pakkoavioliittojen osalta, jotta tässä maassa jokainen tyttö ja nainen saisi täysivaltaisen oikeuden päättää itsestään ja elämästään.”

Luettavaa aiheesta:

One thought on “Oikeusministeri Leena Meri: Barbaariset tavat eivät kuulu Suomeen, -silvonta rangaistavaksi omana rikoksenaan”
  1. Eivätköhän feministit keksi jonkun perusteen tyttöjen ympärileikkausten puolustamiseen, ovathan kaikki rauhanuskonnon edustajien touhut aina oikein ja luonnollista ja meidän vääräuskoisten teot aina väärin ja rasistisia?

    Uskaltaakohan joku joskus ihan jo tasa-arvon perusteella ehdottaa että myös miesten ympärileikkaukset uskonnisten tapajen perusteella voitaisiin lopettaa? Jostain syytä en usko PerusSionistien tai yhdenkään ”oikeisto”puolueen missään sivistyneen lännen puolella tuohon pystyvän, eräs koukkunokkainen isäntärotuhan ei tuosta tykkäisi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *