Eduskunnan kyselytunnilla pääoppositiopuolue SDP oli ladannut kaikki paukkunsa lääkäriinpääsy-ajan ympärille.

Hallitus on taannut sen, että lääkäriin siis pääsee -kiireettömään hoitoon- kolmessa kuukaudessa. Päivystys on tietenkin eri asia.
Tuolla kolmen kuukauden ajalla hallitus säästää 132 miljoonaa euroa vuodessa. Se merkitsee sitä, että palataan vuoden 2022 tasolle. Pääministeri Petteri Orpo (Kok.) kysyi oppositiolta, että oliko tuolloin kaksi vuotta sitten tilanne olennaisesti huonompi ?
Kukaan oppositiosta ei kiirehtinyt vastaamaan.

Hoitotakuun pidennyksellä vähennetään vuokralääkäreiden tarvetta

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (PS) -itsekin sairaanhoitaja- katsoi, että tähdellisempää potilaan kannalta on, että nopean katsauksen sijasta potilaan tilaa tarkastellaan ajan kanssa, ja tämä merkitsee sitä, että kahden viikon kiireettömyys-aika on viisaampaa vaihtaa kolmeen kuukauteen. Juuson mukaan äärettömän kalliiden vuokralääkärien, -jopa neljä viisi kertaa virkalääkäreitä kalliimpien-  palkkakustannuksista vähentämällä saadaan säästöjä itse hoitotyöhön.  Sen sijaan, että nuo rahat on nykysysteemissä pakko laittaa ympäri maata liihottaville vuokralääkärimiljonääreille.

Eurovaalit kuuluivat salissa

EU-vaaleista ei puhuta, vaan hoitotakuusta ja muista terveydenhuollon kysymyksistä, mutta kovin herkässä on huutelu ja toisten päälle puhuminen. -Siitä täällä tunnistaa, että taas ovat ovella jotkut vaalit.
Parhaat naurut sai osakseen ex-sosiaaliministeri Krista Kiuru (Sdp), kun hän arvosteli ministeri Juuson vastausta huutamalla, että ”uskomatonta”.
Juuso kun kuittasi, että ”jos jokin on uskomatonta niin teidän tekemänne soteuudistus”. -Jopa Kiuru itse hörähti ja muu eduskunta räjähti nauramaan.

Liike Nyt vaati rangaistuksia hyvinvointialueiden johtajille

Liike Nytin ainoa kansanedustaja Hjallis Harkimo vaati, että kun hyvinvointialueet ovat rikkoneet lakia, eli hoitaneet hommansa huonosti, ja nyt alueet ovat ongelmissa, niin pitäisikö hyvinvointialueiden johtajia rangaista lakien rikkomisesta.
Ministeri Juuso myönsi, että lakeja on rikottu, mutta ei käynyt selväksi, katsoiko myös ministeri, että nämä -parempaa palkkaa kuin pääministeri kuittaavat (15000 kk- 20 000kk )- johtajat tulisi asettaa syytteeseen rikoksentekijöinä.

Vasemmistoliitto syytti Israelia kansanmurhasta

Ja kyseli miksi Suomi äänesti YK:ssa tyhjää, kun enemmistö äänesti Palestiinan tarkkailujäsenyyden puolesta maailmanjärjestössä, vaikka Norja,Tanska ja Islanti äänestivät Palestiinan tarkkailijaaseman puolesta. Norja,Tanskan ja Islannin päähallituspuolueet ovat vasemmistolaisia.
Ulkoministeri Elina Valtonen (Kok.) vastasi, että Suomi äänesti samoin kuin esimerkiksi Ruotsi ja Saksa. Valtonen myös muistutti, että tämä äänestys ei tarkoita sitä, etteikö Suomi myöhemmin voisi äänestää, vaikka Palestiinan täysjäsenyyden puolesta YK:ssa, ja solmia diplomaattisuhteet Palestiinan kanssa. Mutta Valtasen mukaan sen aika ei ole nyt, ”ensin on sodan loputtava ja panttivangit vapautettava”.
Jälleen kerran vihervasemmistolta unohtui, että hyökkäjä oli 7. lokakuuta 2023 terroristijärjestö Hamas.
Eilen tulleet uudet uhriluvut kertovat muuten, että Hamasin ”terveysministeriö” on julkikuuluttanut maailmalle tuplasti suuremmat kuolin- ja haavoittuvuusluvut, kuin ne todellisuudessa ovat, eikä Hamas ole kiistänyt uusia lukua.
Oli sitten Gazassa kuolleita yli 30 tuhatta tai yli kymmenentuhatta, niin se on hirveän paljon, ja merkitsee sitä että Hamasin on lopetettava itse aloittamansa sota, ja luovutettava kaikki panttivangit. Muuten ei ole toivoa rauhasta, ei ehkä edes mahdollisuutta minkään mittaiseen tulitaukoon.
Sen sijaan, että vihervasemmisto haukkuu hallitusta ja Israelia, niin se voisi puhua järkeä Hamasille. -Kavereitahan ne ovat, se on nähty Suomenkin kaduilla.
Seppo Huhta
One thought on “Hallitus lupasi eduskunnalle: Jokainen syöpään sairastunut pääsee lääkäriin alle kolmessa kuukaudessa”
  1. Rumble; Atomistudio; Totuuden etsijät; Kimmo Leino ; Suomen terveydenhuollon tahallinen alasajo, Youtube; Pankkien ja vakuutuslaitosten valta Suomessa .

    Tämä katastrofi TEHTIIN 2010 ! Vakuustussopimuslain muutos 2010; Vakuutuslaitokset saavat irtisanoa vakuutuskannat, jotka eivät enää ole hyvää liiketoimintaa.

    2022 ja 2023 on huononnettu tai irtisanottu 1,3 miljoonaa tällaista sairauskuluvakuutusta; näistä julkinen terveydenhuolto nyt saa 1 miljoona uutta asiakasta. Miettikää, jos vakuutetut olisivat vakuutuksesta saaneet 10 000 eurolla hoitoa on tuon ”sopimuslain” muutos 2010 13 miljardin arvoinen ”vakuutuslaitoksille”; nyt tuo 13 miljardia tulee muutamassa vuodessa löytyä veronmaksajien taskuista.

    Lisäksi 2022 ja 2023 sisältää RIKOKSEN; Vakuutussopimuslaki : ”Lakimuutos koskee lain voimaantulon jälkeen otettuja vakuutuksia.” Oma vakuutukseni oli otettu 2001 ja siis irtisanottiin LAITTOMASTI syksyllä 2023 !

    Finanssisvalvontaan tekemääni kannetta he eivät siellä suostu tutkimaan ! Miljardien petos on liian suuri tutkittavaksi ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *