Kansanedustaja Ari koponen (PS) avaa keskustelua peruskoulun suorittaneiden valmiuksista jatko-opintoihin, ja ylipäätään säälliseen elämänmenoon.

Opettajat ovat nostaneet keskusteluun peruskoulun vaatimustason romahduksen. Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen (ps.) jakaa opettajakunnan huolen. Koposen näkee kehityksen suunnan olevan huonompaan, ja sen muuttamisen olevan vaikeaa, mutta täysin välttämätöntä.

Me perussuomalaiset olemme puhuneet jo vuosia tästä, nyt vihdoin muuallakin herätään. Ihan oppimateriaaleista lähtien vaaditaan vähemmän ja vähemmän koko ajan. Hallitus tekee paljon korjaavia toimenpiteitä, mutta järjestelmää on rapautettu vuosikausia, niin korjaaminen ei tapahdu hetkessä, Koponen kommentoi.

Hallituksen korjaustoimenpiteitä oppimisen tason nostoon ovat oppimisen tuen uudistus, perusopetuksen rahoituksen tason nosto, kurinpitotoimien lisääminen opetushenkilöstölle, tarpeellisten pienryhmien mahdollistaminen sekä äidinkieln ja matematiikan vuosiviikkotuntien lisääminen.

Säälivitosia ei tule antaa

Koponen ottaa myös puheeksi niin kutsutut säälivitoset: Niitä ei tule antaa. ”Jos ei osaa edes välttävällä tavalla opetettavia asioita, silloin ei voi päästä luokalta seuraavalle”, Koponen vaatii.

Oppimisrauhan merkitystä ei voi korostaa liikaa, painottaa edustaja Koponen.Täysin järjetöntä, etteivät koulunkäynninohjaajat voi poistaa oppilasta luokasta, tai takavarikoida häneltä aineita ja esineitä”, Koponen muistuttaa.

Kansanedustaja: Kännykät ja some ’laajamittainen ihmiskoe’

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *