Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho otti eilen Vilnassa vieraillessaan kantaa neuvostoimperiumin paluuseen; Venäjä näyttää haikailevan sen perään, sanoi puhemies.

(Kuva: Eduskunta.)

Jussi Halla-ahon (PS) näkemyksen mukaan Venäjän uhka naapureitaan kohtaan ei tule väistymään näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa.

Venäjä ei kunnioita sopimuksia tai kansainvälistä oikeutta

”Neuvostoimperiumin menetyksestä traumatisoinut Venäjän johto yrittää palauttaa imperiumin, eivätkä venäläiset valitettavasti suuremmin vastusta tätä ajatusta. Siksi meidän on syytä varautua siihen, että uhka jatkuu loputtomiin. Emme voi luottaa sopimuksiin tai kansainväliseen oikeuteen, koska Venäjä ei kunnioita niitä. Meidän on investoitava pelotteeseen. Kun kaikki Itämeren alueen demokratiat ovat samassa puolustusliitossa, tämä työ on hieman helpompaa”, puhemies Halla-aho totesi vierailullaan Liettuassa 6. toukokuuta.

Halla-aho totesi myös, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa 2022 järkytti suomalaiset, ja johti täyskäännökseen yleisessä mielipiteessä: Suomalaiset asettuivat NATO-jäsenyyden puolelle.  Ukrainan tukeminen sen jouduttua hyökkäyksen kohteeksi koetaan Suomessa ja Liettuassa yhtä tärkeäksi.

”Arvostamme suuresti Liettuan aktiivista roolia Ukrainan auttamisessa. Ymmärrätte yhtä hyvin kuin mekin, että Venäjän voitolla Ukrainassa olisi vakavia seurauksia paitsi maailmanjärjestykselle myös omalle kansalliselle turvallisuudellemme. Siksi Venäjän voitto ei voi olla meille vaihtoehto, ja meidän on tehtävä kaikkemme sen estämiseksi”, Halla-aho totesi liettualaiselle kollegalleen, parlamentin puhemies Viktorija Čmilytė Nielsenille.

Puhemiesvaltuuskunta tapasi Vilnan vierailullaan toukokuuta myös Liettuan pääministeri Ingrida Šimonytėn, ulkoministeri Gabrielius Landsbergisin ja puolustusministeri Laurynas Kasčiūnasin. Keskusteluissa olivat esillä erityisesti turvallisuuteen ja puolustukseen liittyvät asiat, sekä Ukrainan tukeminen.

Puhemiesvaltuuskuntaan kuuluivat puhemiehen lisäksi puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra (kok.) ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen Tytti Tuppurainen (sd.).

Suomen kielen opetukseen tutustuttiin Vilnan yliopistossa

Vierailun ohjelmassa oli myös tutustuminen Vilnan yliopistoon, missä valtuuskunta tapasi yliopiston rehtorin, liettualaisia suomen kielen opiskelijoita ja suomalaisia lääketieteen opiskelijoita. 

2 thoughts on “Jussi Halla-aho: Venäjä aikoo palauttaa neuvostoimperiumin”
 1. Itse ymmärrään näin:
  Nykyinen johto sössii Venäjä asiat niin että Venäjä suhteet ei tule paranemaan lähitulevaisuudessa.

  Suomen johto sössii nyt Venäjä asiat niin että Venäjä uhka jatkuu loputtomiin.

  Oma arvio: uskon että Trump saa rauhan viikossa kun hänestä tulee presidentti. Neuvottelee raihan

  Nykyiset johtajat ei edes yritä neuvotella rauhaa Venäjän kanssa

  1. Ymmärsit väärin: Venäjän nykyinen johto sörssi, eivätkä Venäjän suhteet tule paranemaan lähitulevaisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *