Israelin viimeöinen isku ei ole vahingoittanut ydinaseteollisuutta, kertoo Iranin valtiollinen media. Yhdysvaltain virkamieslähde vahvistaa asian.

Israel iski torstai-perjantai yöllä drooneilla Isfahanin kaupunkiin Iranissa, joka sattuu olemaan myös Iranin ydinase-projektin keskus. Kaupungista raportoinut iranilainen toimittaja (video-klipissä) vakuuttaa, ettei vahinkoja aiheutunut.

Israel kertoo käyttäneensä hävittäjiä

Iranin mukaan hyökkäyksessä käytettiin kolme droonia. Israelista kerrotaan, että operaatio toteutettiin hävittäjistä (F-35?) ammutuilla ohjuksilla. Hyökkäyksen tavoite oli osoittaa Iranille, että heidän ydinlaitoksensa ovat Israelin tavoitettavissa.

Isfahanissa kaikki hyvin: ”Kaupunki on täysin rauhallinen ja turvallinen, ihmiset jatkavat normaalia elämäänsä.” ”1-2 tuntia sitten taivaalta kuului ääniä. Ymmärrämme, että kaupungin yläpuolella oli useita pienois-UAV:ita, jotka ammuttiin alas.”

Iranin valtiontelevision uutisen mukaan Iranin ydinlaitokset eivät kärsineet vaurioita viimeöisessä iskussa. Isfahanissa sijaitsevat ydinlaitokset ovat ”täysin turvassa”. Amerikkalainen virkamies-lähde vahvisti uutistoimisto CNN:lle Israelin iskun tapahtuneen, -ilman ydinlaitosten vaurioitumista. Iranilainen Tasnim News Agency kiistää maailmalla jo levinneet tiedot ydinlaitoksen vaurioitumisesta.

Iranilainen Al-Alam TV kertoi, että  Tabrizin kaupungissa räjähdysten äänet johtuivat ilmapuolustuksen toiminnasta. Iranin virallinen uutistoimisto IRNA kertoi Iranin aktivoineen ilmapuolustuksensa useissa provinsseissa. Kaupalliset lennot on keskeytetty ainakin Teheranin, Shirazin ja Isfahanin lentoasemilla, kertoi Mehr News Agency.

Fars News Agency kertoi Isfahanin kaupungissa torjutun ”drooneksi epäiltyä esinettä” (UAV, miehittämätön lentolaite). Kolme räjähdystä on kuultu Isfahanin lähistöllä olevan sotilastukikohdan suunnasta.

Israel on iskenyt ohjuksilla myös jotakin kohdetta Syyriassa.

Luettavaa:

2 thoughts on “Iranin ydinlaitokset eivät ole vahingoittuneet”
  1. Hyvä että ei, sillä voi olla, että Iran ei reagoi Israelin suorastaan lapselliseen käyttäytymiseen ja näin WW3 ei ainakaan vielä ala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *