Sisäministeri Mari Rantanen kertoi hallituksen maahanmuuttoa koskevista esityksistä tiedotustilaisuudessa valtioneuvoston yleisistunnon jälkeen.

(Kuva: Valtioneuvosto.)

Tiukennuksia tulee hallituksen antamassa esityksessä mm. rajamenettelyn käyttöön, ja jo myönnetyn turvapaikkaoikeuden peruuttamiseen tietyissä tapauksissa. Kansalaisuuden myöntämisen edellyttämä maassa-asumisen aika nostetaan viidestä kahdeksaan vuoteen, -lähelle muiden pohjoismaiden tasoa.

Hallituksen antoi eduskunnalle useita maahanmuuttoon vaikuttavia esityksiä. Ne koskevat kansainvälisen suojelun tiukennuksia, maahantulosäännösten kiertämisen estämistä, rajamenettelyn käyttöönottoa ja vastaanottorahan pienentämistä.

Median kysymykseen vastatessaan ministeri Rantanen täsmensi, että tulija ei voi jatkossa tulla yhdellä oleskeluperusteella, ja jäädä maahan toisella.

Hallituksen yhtenäisyyttä po. esityksen suhteen koskevaan kysymykseen ministeri vastasi, että esityksen pääpiirteet ovat jo hallitusohjelmassa.

Lisäksi käsittelyssä ovat kansalaisuuslain asumisaikaa koskevat muutokset, jotka ovat kansalaisuuslain uudistuksen ensimmäinen vaihe. Lainsäädäntöesityksiä esitteli lisäksi sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Minna Hulkkonen.

Videointi: Valtioneuvosto.

One thought on “Maahanmuutto-politiikkaa tiukennetaan, kertoi ministeri Mari Rantanen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *