Vaasalainen varavaltuutettu Ville Hämäläinen joutui myrskyn silmään, eikä syyttä. Hän vitsaili varsin sopimattomasti Haavistosta koulutragedian korvilla Viestipalvelu X:ssä. Hämäläinen on ennestäänkin tunnettu räväköistä kommenteistaan, joissa hän haastaa ja välillä ärsyttää ihmisiä.

Kommenttinsa Haavistolle Hämäläinen kirjoitti viikko sitten ja sen jälkeen hän on saanut lukuisia vihaisia viestejä. ”Tappouhkauksiakin on tullut kymmenkunta” Hämäläinen kertoo. Hän poisti kommenttinsa hyvin nopeasti tajuttuaan sen olevan mauton, etenkin tässä yhteydessä. Monen muun kommentit Haavistolle samassa yhteydessä ovat myös olleet hyvinkin rumia, mutta ne ovat edelleen nähtävillä Haaviston tiistaisessa ”twiitissä”. ”Moni esiintyy nimimerkillä ja laukoo sen suojasta mitä sattuu, minä esiinnyin omalla nimelläni, niinkuin aina.” Sanoo Ville. Tappouhkauksiakin enemmän vaivaa Hämäläiselle on tuottanut pilavaraukset joita hänen hierontapalvelun varauskalenteriin on tullut runsaasti. Hieronta-aikoja on varattu mm. Riikka Purran ja Urho Kekkosen nimellä. ”Näistä nyt käy selkeästi ilmi, että kyse on kiusanteosta, mutta joistain varauksista ei näe onko kyseessä oikea varaus, vai kiusantekoa.”

Mutta onko Ville mainettaan parempi ja pahempi mies?

Ensimmäisellä valtuustokaudellaan hän hoiti kiitettävästi rakennus- ja ympäristölautakunnan varapuheenjohtajan tehtävät, sekä teknisen lautakunnan varamiehen hommat. Kokouksissa asiallisesti esiintyvä Ville on viilipyttymäinen ja hyvin asioihin keskittyvä persoona. Tosin välillä häneltä irtoaa reipastakin huumoria.

Toisella kaudella saman varasijan jälkeen Hämäläinen sai Pohjanmaan pelastuslaitoksen puheenjohtajuuden, Homma sujui moitteetta, vaikka ruotsinkielen kanssa olikin väliin ongelmia, Kokoukset saatiin kuitenkin maaliin ja palaute oli hyvää

Hämäläinen on toiminut myös pari vuotta lautamiestehtävissä tappo-, seksuaali-, huume- ja pahoinpitelyrikoksissa. Ongelmia ei ole ollut, asiat on hoidettu asiallisesti ja hän onkin päässyt käsittelemään useita tapauksia.
Hämäläinen toimii myös useissa yhdistyksissä talkootoiminnassa.

Hämäläinen on tunnettu varsinkin vanhusten ja vammaisten etujen puolustamisesta sekä mm. hoitajien palkat ovat hänestä tärkeä saada kohdilleen. ”Kärkipoliitikot tuhlaavat miljardeja, tähän pitää saada henkilökohtainen vastuu jotenkin”.
”Myös koulukiusaamiseen pitää saada stoppi. Kiusaaja perheensä kustannuksella toiseen kouluun sekä tarvittaessa psykiatriseen hoitoon. Kaikki lähtee kotoa missä ei rajoja aseteta. Osalla voi myös päihteet aiheuttaa poikkeavaa käytöstä, nykyään huumeet ovat jo yläastelaisten hyvin paljon käytössä”.

”Joskus kun tyyli on ärsyttämis-agressiivinen, niin tulee ylilyöntejä”, Hämäläinen sanoo ja kertoo olevansa pahoillaan, koska kyseinen twiitti oli ehkä hänen uransa huonoin. ”En ole märehtijätyyppi ja vaikka olen nyt viikon ajan saanut sikamaista palautetta, niin ei tässä auta kuin nostaa leuka ylös ja alkaa katsomaan tulevaan”.

”Toivon, että minua ei eroteta Perussuomalaisista tai lautamiestoiminnasta. Olen pannut paljon omaa aikaa parantaakseni asioita ja uskon, että tästä viisastuneena pystyn jatkossa toimimaan vieläkin paremiin. Sometoimintani on toistaiseksi lähes jäädytetty”.

Hämäläinen on kutsuttu tänään tiistaina laamannin puheille, jolloin selviää jatkuuko hänen lautamiesuransa. Tappouhkauksista Hämäläinen ei aio tehdä ilmoitusta poliisille.

One thought on “Kommentti Haavistolle sai aikaan valtavan lokakampanjan”
  1. Nyt Iltalehti ja IltaSanomat leipovat jostain opettajasta sankariopettajaa. Lehti kertoo poliisin kertoneen että opettaja oli pitänyt ampujalle jonkun puhejudotilanteen (mitä tarkoittaa ei selvennetty) ja sai sillä ampujan poistumaan koulusta. Sankariopettaja pääsi paikalle ja sai puhejudolla asian hoidettua sen kahden minuutin aikana jonka ampuja oli koululla. Lehti sanoo myös että kukaan ei tiedä mitä sankariopettaja oli puhejudopuheessaan sanonut. Edes poliisi ei ole saanut selvää puheen sisällöstä tutkimuksissaan? Eri kieltä?
    Tällaisia uutisia saa iltalehdistä lukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *