Malesian maahanmuuttoviraston johtaja (kuvassa) kertoi tänään menestyksestä laittomien maahanmuuttajien rekisteröimisessä ja kotouttamisessa…. -ei kun kotiuttamisessa, Maahanmuuttoministeriön (JIM) siirtolaisten palauttamisohjelman kautta. 

(Arkistokuva.)

Maahanmuuttoviraston pääjohtaja, kenraali Datuk Ruslin Jusoh, kertoi tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa laittomien maahanmuuttajien palauttamisesta.  Palautetut olivat  osa 16 824:sta rekisteröidyistä laittomista maahanmuuttajista. Kenraalin mukaan rekisteröidyistä oli miehiä 12 495, naisia ​​3 728, poikia 310 ja tyttöjä 291.

Kansallisuuksittain rekisteröidyistä laittomista maahanmuuttajista oli Indonesiasta 7 782 henkilöä, Bangladeshista 2 530, Intiasta 2 454 ja Pakistanista 1 617.

Hyväksikäyttö työmarkkinoilla estetään

Tapauksesta, jossa työnantaja petti 94 Bangladeshin kansalaista, Ruslin kertoi, että heidät kaikki on luovutettu asianomaiselle työnantajalle työharjoittelu- ja tilapäisen työvierailupassin (PLKS) hakemista varten.

”Emme pidättäneet näitä työntekijöitä, -mediassa on ollut epätarkkaa tietoa. Me (JIM) veimme heidät turvakoteihin, koska he eivät tehneet mitään maahanmuuttolain mukaista rikosta.” ”Joillakin heistä on asiakirjat, -osalla ei ole vielä (oleskelu)lupaa, mutta niitä ollaan heille hankkimassa”, sanoi kenraali Ruslin.

Rakennusyhtiö oli tuonut heidät Malesiaan marraskuussa 2023, ja jättänyt heitteille ilman, että työnantaja olisi tarjonnut heille sopivia työpaikkoja ja majoitusta. Ruslin muistutti työnantajia olemaan ottamatta haltuun työntekijöiden passeja, jotta vältytään vaikeuksilta, jos viranomaiset tarkastavat työntekijöitä heidän ollessaan työpaikan ulkopuolella.

”Työnantaja ei voi varsinaisesti pitää hallussaan työntekijän asiakirjaa (passia), koska joka kerta kun tarkastelemme, huomaamme, että ulkomaalaisilla työntekijöillä ei ole asiakirjaa (mukana) asiakirjan ollessa olemassa, mutta työnantajan hallussa. Heillä (työntekijöillä) pitäisi olla (passit), kenraali korosti.

Malesian ripeä toiminta muodostaa haasteen muiden laittoman maahanmuuton kohteina olevien maiden viranomaisille ja ministereille. Ns. kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeusnormit ovat sitten suurin piirtein samat kaikkialla.

Malesian vallitseva uskonto on Islam.

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *