Mind controll” ei ole enää salaliittoteoriaa, sillä monitoimimies Elon Musk esitteli eilen mullistavan aivo-implanttinsa: Aivomme liitetään tulevaisuudessa tietoverkkoihin, ja meistä tulee käsittämättömän fiksuja! -Vaan mitä me super-aivoillamme sitten ajattelemme?

Miljardöörin ja ”tulevaisuuden nuoret päättäjät/vaikuttajat”-ohjelman läpikäyneen Elon Muskin tunnettuja projekteja ovat ihmeauto Tesla, avaruus-internetti Starlink, ja nyt viimeisin aivojen liittäminen johonkin: Neuralink.

Tervetuloa ’Uuteen Uljaaseen Maailmaan’!

Neuralink esitteli ensimmäisen aivoimplanttipotilaansa keskiviikkona (20.03.). Vaikeasti vammautunut potilas, Noland Arbaugh, pelasi videopelejä suorassa videolähetyksessä, käyttämällä vain ajatuksiin Neuralink-implantin kautta. Implantti tarjoaa yhteyden aivoista tietokoneisiin, joten potilas voi käyttää niitä samalla tavalla, kuin me kuolevaiset naputamme näppistä, tai viestimme laitteelle puheentunnistusohjelman avulla.

Musk esitteleekin projektinsa vaikeasti vammautuneiden omnipotenttina apuvälineenä, jolla neliraaja-halvaantuneelle tai selkäydinvauriosta kärsivälle voidaan mahdollistaa lähes normaali elämä. Ensimmäinen Neuralink-implantin saanut potilas on kärsinyt 8 vuotta selkäydinvammasta, ja iloitsee tammikuussa saamastaan implantista.

Jotain tuttua on tässä lauseessa? Missähän minä olen sen lukenut? -Jostain kirjasta?? (So biblical!, -sanoisi anglosaksi.)

Yhtiön mukaan kolikon kokoinen nykyisen sukupolven implantti, nimeltään N1, kommunikoi hermosto-toiminnan kanssa käyttäen kontaktipintana 1024 elektrodia, jotka ulottuvat käyttäjän aivoihin. Elektrodit on asennettava kirurgisen robotin avulla.

Epäilijöitä löytyy

Brittiläisen Essexin yliopiston tutkija Reinhold Scherer epäilee:

”Hallinta näyttää olevan vakaa, mutta suurin osa heidän tähän mennessä osoittamista tutkimuksista ja kokeista pääasiassa toistavat aiempia tutkimuksia, mutta suuria haasteita on vielä edessä.”

Mikä avaa tietä laajemmille sovelluksille

Neuralinkin innovatiivinen laite, joka käyttää lukuisia elektrodeja, merkitsee harppausta eteenpäin aivojen ja tietokoneiden rajapintatekniikassa. Toisin kuin perinteiset implantit, Neuralinkin ratkaisu eliminoi langallisten liitäntöjen tarpeen (aivoista) ulkoisiin laitteisiin, mikä avaa tietä laajemmille sovelluksille.”

Pekka Kemppainen

Luettavaa:

Jos videon alussa näkyvät mainokset häiritsevät, ei huolta: Tulevaisuudessa näette ne implantin kautta suoraan aivoissanne!

Nokian toimitusjohtaja kertoi jo viime vuonna, että älylaitteita istutetaan ihmiskehoon seuraavan kahdeksan vuoden aikana, kun kuudennen sukupolven (6G) verkko tulee käyttöön. Nokian toimitusjohtaja ilmoitti asiasta World Economic Forumissa viime vuonna (2022).

Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoi Maailman talousfoorumin (WEF) 2022-kokousyleisölle, että vuoteen 2030 mennessä 6G-verkko korvaa tällä hetkellä käytössä kaikkialla maailmassa käytettävän langattoman 5G-yhteyden.

WEF:n kokouksessa Davosissa puhuneen Lundmarkin ennuste kehoon upotettavasta teknologiasta vaikuttaisi kuitenkin menevän tätä visiota pidemmälle, ….” (Linkki)

’Elon’ tää juoksuhaudoissa… -kenen puolella on?

2 thoughts on “”Kun sun aivosi pysähtyy, jäät yksin Neuralinkin kanssa…” (VIDEO)”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *