Poliisi sai puolenyön aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä (17.18.02.) hätäkeskuksen kautta ilmoituksen mielenosoittajista kaivostyömaalla Sodankylässä.

(Kuva-aineisto: Reima Vanhanen /Twitter.)

Sodankylässä Viiankiaavan kaivostyömaan alueella ja sen lähistöllä on ollut mielenosoittajia sunnuntain vastaisena yönä ja sunnuntaipäivänä poliisin arvion mukaan noin 40 henkilöä. Osa mielenosoittajista oli ajoittain ollut kiinnittyneinä työmaan työkoneisiin, mikä olisi estänyt koneiden käyttämisen.

Tilanne on tällä hetkellä rauhallinen ja mielenosoittajat ovat siirtyneet pois työmaa-alueelta. Poliisi on paikan päällä, seuraa tapahtumia ja puuttuu tarvittaessa tilanteeseen. Mielenosoituksesta ei oltu tehty poliisille ilmoitusta ennalta.

Luonnonsuojeluliitto tiedottaa, että aiottu kaivos on uhannut Viiankiaapaa jo vuodesta 2011. Nyt suo on uhattuna EU:n uuden asetuksen lieventäessä aapasoiden suojelua. EU:ssa aapasuot ovat olleet luokiteltuja erittäin tärkeäksi luontotyypiksi. Viiankiaapa on natura-suojeltu. Luonnonsuojeluliitto epäilee suojelun purkamista suunniteltavan taloudellisista syistä. 

  • Poliisi 18.2.2024 18. 42

One thought on “Sodankylän Viiankiaavan kaivostyömaalla osoitettiin mieltä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *