Venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyn kuolema vankisiirtolassa (Gulag:ssa) on aiheuttanut Venäjällä surunilmauksia, jotka hallinto tulkitsee itseensä kohdistuviksi protesteiksi. Mielenosoittajia on pidätetty miliisin toimesta.

(Kuvaan on käytetty RUS Newsin ja Radio Svobodan aineistoa.)

Surukokoontumisia on ollut ainakin Pietarissa, Moskovassa ja Kazanissa. Venäläiset ovat kokoontuneet paikoille, joissa tavataan muistella kommunismin uhreja.

Raporttien mukaan viranomaiset pyrkivät hajottamaan nämä kokoontumiset, ja ihmisiä revitään miliisiautoihin.

Muistopaikoille jätetyt kukat poistetaan viipymättä kaupungin työntekijöiden toimesta. Videoleikkeissä näkyvistä kokoontumisten osanottajista on nuorennäköistä väkeä. Boris Nemtsovin murhan jälkeisissä joukkomielenosoituksissa oli sama piirre: Silloin kaduilla olivat silmiinpistävästi alle kolmekymppiset.

Hallinnon toimet viestivät hermostuneisuudesta, johon saattaa olla aihetta. Neuvostoliitto oikeastaan perustui pelkoon, -enemmän kuin mihinkään muuhun. -Jos venäläiset lakkaavat pelkäämästä, Putinilla on iso ongelma.

P.S. Juuri saadun tiedon mukaan kaikki Pietarissa mieltään osoittaneet on pidätetty.

Luettavaa:

One thought on “Venäjä: Mielenilmaisuja useassa kaupungissa, pidätyksiä kaduilla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *