Valtio, joka tuhoaa oppositionsa, menettää tulevaisuuden vaihtoehtonsa. Venäjä on kokenut viime vuosisadalla kaksi katastrofia, -juurikin tästä syystä: ”Kun hallitsevat eivät enää pysty hallitsemaan…” -silloin kysytään vaihtoehtoa.

Jos sitä ei ole tarjolla… -silloin ’ensimmäinen paikalle sattunut demagogi’ voi ottaa ohjat, -tai paljas kaaos.

Voi Venäjä-parkaa! 

Latvian presidentti Edgars Rinkevics esitti surunvalittelun:

Venäjän viranomaisten ilmoituksen mukaan vangittu oppositiojohtaja Aleksei Navalny kuoli tänään vankilasiirtokunnassa Jamalo-Nenetsien autonomisessa piirikunnassa. Navalny oli kuollessaan 47-vuotias. Vankilaviranomaisen mukaan ”Navalny tunsi olonsa huonoksi kävelyn jälkeen ja menetti melkein heti tajuntansa. Paikalle saapuneet ambulanssilääkärit eivät pystyneet elvyttämään vankia”.

Navalnyn asianajaja Leonid Solovjov oli tavannut asiakkaansa keskiviikkona, eikä mainitse havainneensa terveystilasta mitään poikkeuksellista. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov vahvistaa tapahtuneen. Navalnyin avustajan Kira Yarmysh:n mukaan asianajaja aikoo lentää Kharpin kylään, jossa vankisiirtokunta sijaitsee. Ihmisoikeusaktivisti Eva Merkacheva varoitti jo 14.02., että Navalnyn pitäminen rangaistussellissä  -yli 300 päivää eristyksessä- voi vaarantaa hänen henkensä. 

3 thoughts on “Aleksei Navalny kuollut”
  1. suomen viranomaiset ”tappoivat” myös mv-lehden perustajan, ei kannata olla kateellinen, samaa sceidaa joka maassa.

  2. »Emmekö vielä kuule hälinää, joka syntyy, kun haudankaivajat hautaavat Jumalan? Emmekö vielä tunne mätänevän Jumalan hajua? – jumalatkin mätänevät! Jumala on kuollut! Jumala pysyy kuolleena! Ja me olemme hänet surmanneet! Kuinka me lohduttaudumme, me kaikkien murhaajien murhaajat? Pyhin ja mahtavin, mitä maailma on tähän saakka omistanut, on vuodattanut verensä kuiviin meidän veitsiemme alla, – kuka pyyhkii meistä tämän veren.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *