Yhdysvaltain erikoisjoukkojen , Navy Sealsin, kaksi sotilasta katosivat kymmenen päivää sitten, yrittäessään nousta epäillylle salakuljettajien alukselle lähellä Somalian rannikkoa. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan ratsian kohteena oli liputon alus, joka salakuljetti laittomia Iranin valmistamia aseita Jemenin Houthi-kapinallisille.

Kadonneita sotilaita etsittiin yli 21 000 neliökilometrin merialueella, Yhdysvaltojen, Espanjan ja Japanin merivoimien yhteisellä operaatiolla, valitettavasti tuloksetta .

Valitettavasti joudumme ilmoittamaan, että 10 päivää kestäneen perusteellisen etsinnän jälkeen kahta kadonnutta US Navy SEAL:ia ei ole löydetty, ja heidät on todettu kuolleiksi. Kahden laivaston SEALin etsintä- ja pelastusoperaatio, jotka on ilmoitettu kadonneeksi Iranin kehittyneitä tavanomaisia ​​aseita kuljettavaan laittomaan dhow:n noustessaan 11. tammikuuta, päättyi. Tämän laajan etsintäoperaation aikana ilma- ja merivoimien alustat Yhdysvalloista, Japanista ja Espanjasta etsivät yli 21 000 neliökilometrin alueella kadonneiden joukkuetoveriemme löytämiseksi. Hakuapua tarjosivat myös Fleet Numerical Meteorology and Oceanography Center, US Coast Guard Atlantic Area Command, University of San Diego – Scripts Institute of Oceanography ja Office of Naval Research – Oceanographic Support. Kunnioituksesta perheitä kohtaan emme tiedota tässä vaiheessa enempää. ”Suremme kahden merivoimien erikoissodankäynnin soturimme menetystä ja kunnioitamme ikuisesti heidän uhrauksiaan ja esimerkkiään. Rukouksemme ovat SEALien perheiden, ystävien, Yhdysvaltain laivaston ja koko erikoisoperaatioiden yhteisön kanssa tänä aikana”, sanoi USCENTCOMin komentaja kenraali Michael Erik Kurilla.

Katoaminen tapahtui ryhmä SEALeja oli nousemassa epäiltyyn alukseen, jolloin ylsi mies putosi kovassa merenkäynnissä, ja -SEAL:ien ohjesäännön mukaisesti- toinen mies hyppäsi perässä, pelastaakseen pudonneen. Valitettavasti molemmat katosivat. Kommandot olivat lähteneet tehtävään USS Lewis B. Puller:lta.

Epäilty alus pystyttiin kuitenkin tarkastamaan, ja löytyihän sitä: Iranilaisvalmisteisia aseita, risteily- ja ballististen ohjusten komponentteja, ja taistelukärkiä, sekä ilmapuolustusvälineitä, kertoi Yhdysvaltain CENTCOM.

Punaisellamerellä ja Suezille johtavilla väylillä on ollut viimeiset kuukaudet terroristista aktiviteettia, joka on kohdistunut kansainväliseen kaupalliseen merenkulkuun, -poisluettuna Venäjän ja Kiinan alukset. -Niihinkin on isketty vahingossa, mutta terroristit takasivat sitten kiinalaisten ja venäläisten alusten turvallisen kulun. Toimijoina ovat pappisjohtoisen Iranin tukemat Jemenin kansainvälisesti tunnustettua hallitusta vastustavat huthi-kapinoitsijat.

Yhdysvallat ja Ison-Britannia ovat olleet laivastollaan läsnä turvaamassa merenkulkua alueella. -Ja estämässä asekuljetuksia hutheille.

.

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *