Hesari julkaisi tänään Uutissuomalaisen -mikä sekin nyt muka on- käänteentekevän gallupin, eli yhtä äkkiä Pekka Haavisto onkin noussut puolen vuoden alhosta suosituimmaksi presidenttiehdokkaaksi.

Seppo Huhta

Mitään selitystä tietenkään moiseen ei anneta, koska mitään selitystä tai syytä tuollaiseen ei ole, -vaan päinvastoin: Pekka Haaviston kannatus on viimeisissä noin kymmenessä gallupissa laskenut.

Tämä Vihreän Langan megapainos, Hesari, revitteli siis lauantaina kuinka mukamas Haavisto olisi noussut ykköseksi, pudonnut Stubb kakkoseksi, eikä muillakaan kovin hyvin mene. -Eikä varsinkaan Jutalla ja Liillä, sillä heidän kannustuksensa on laskenut. -Ketkähän ne kilpailevat Pekan kanssa samasta potista.

Tarkoitushakuista manipulaatiota menninkäisiltä ja viherkeijuilta

Hupaisaa tuossa gallupissa on se, että siinä on vain tuhat vastaajaa- eli vähemmän kuin Vihreillä on pk-seudulla aktiivijäseniä (=ilmeisesti ne joilta on kysytty). Aiemmin julkaistuissa -esim. Ylen ja Hesarin kyselyissä- vastaajia on ollut kaksi ja puoli kertaa enemmän, ja niissäkin virhemarginaali suuntaan tai toiseen on 2,0-2,2 %.

Tässä Uutissuomalaisen vedätyksessä se on 3,2 %:a, ja tosiasiallisesti esimerkiksi persujen osalta jopa kuusi. Niin ”ihmeessä” Haavisto on parissa viikossa mukamas haalinut 400 000 uutta kannattajaa.  Otamme huomioon, että Vihreät on galluppuolue,  ja vieläpä sellainen, että sille on ennustettu aina tukea marginaalin ylälaitaan jopa virhemarginaali tuplana, niin kuin vuoden 2019 ek-vaaleissa.

”Minussa ei ole yhtään punaista”

Viherpiiperöilla on yletön hätä, kun täytyy mennä noin alas. Hupaisaa on päivän Hesarissa myös se, että on ”mukavasti” juttua myös siinä Haaviston ”ylösnousemustarinan” kyljessä ”taktisesta äänestämisestä”. Vedotaan vuoden 2023 ek-vaaleihin, joissa väitettiin Vassujen ja vihreiden äänestäneen demareita jotta Marinin hallitus sai jatkoajan. Nyt Hesarin mielestä sosiaalidemokraattien pitäisi ”maksaa velkansa”.

Ei ole mitään velkaa maksettavaksi, eikä varsinkaan ehdokkaalla joka on kuin muuan Pietari aikoinaan, eli Haavisto on moneen kertaan kieltänyt vihervassuajattelunsa ja julistanut kuinka ”minussa ei ole yhtään punaista”. Tiedän, että aika monen suomalaisen mielestä Haavistossa ei ole yhtään mitään.

2 thoughts on “Helsingin Sanomat / Vihreiden propagandatoimisto teki sen”
 1. Vaikka itse en kannata ketään jutussa mainittua, manipulaatio ärsyttää silti.

  ”…Eikä varsinkaan Jutalla ja Liillä…”
  ”Tarkoitushakuinen manipulaatio” näyttää saaneen jatkoa :

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/07ce0749-df18-4430-8a8f-f2152d8c95e8

  Hylkäys Natolle
  Presidenttiehdokas Jutta Urpilainen vastusti SDP:n puheenjohtajana edes keskustelun mahdollisuutta Nato-jäsenyydestä, vaikka Venäjä oli miehittänyt Krimin. Juttusarjassa käsitellään presidenttiehdokkaiden Venäjä-suhdetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *