Poliisilla etsi keskiviikkoiltana (17.01.) Vantaalla, Matarin täyttömäen seutuvilla, useita tunteja kahta alaikäistä poikaa. Etsityt löytyivät maastosta kylmettyneenä.

(Kuvituskuva)

Lenkkeilijä löysi alaikäisen pojan lumihangesta

– Tapahtumat saivat alkunsa, kun lenkkeilijä oli löytänyt alaikäisen pojan kylmettyneenä lumihangesta makaamasta. Poika oli pystynyt kertomaan, että oli ollut liikenteessä kaverinsa kanssa, joka myös tarvitsee välitöntä apua. Lenkkeilijä oli ilmoittanut asiasta välittömästi hätäkeskukseen, kertoo Komisario Kaisa Holappa ennalta estävän toiminnan ryhmästä.

Toisen pojan sijainnista ei ollut mitään tietoa, ja säätila oli hyvin kylmä.

– Tehtävälle osallistui useita poliisin partioita ja ensihoidon yksiköitä. Aluetta kuvattiin myös ilmasta käsin dronella. Noin yhdeksän aikaan illalla poliisikoira Nalli löysi toisen pojan täyttömäen päältä lumihangesta makaamasta. Löytöpaikka oli noin 50 metrin päässä toisen pojan löytöpaikasta. Poika sai välitöntä ensiapua ja myös hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi, Holappa jatkaa.

Löytöpaikkojen lähistöt tarkastettiin lämpökameralla, ja varmuuden vuoksi vielä aamuyöllä poliisikoiran kanssa. Nalli löysi toisen pojan löytöpaikan välittömästä läheisyydestä vielä pojille kuuluvaa omaisuuttaa muun muassa pipon ja hanskan, kännykän ja repun.

– Tämä tehtävä päättyi onnellisesti poliisin, hätäkeskuksen, poliisikoiran tarkan vainun ja useiden muiden toimijoiden saumattomalla yhteistyöllä. Kansalaisen tekemä havainto ensimmäisestä pojasta oli suuressa roolissa, kiittelee Holappa.

– Poliisin ennalta estävä yksikkö jatkaa asian selvittämistä. Poliisi ei tässä vaiheessa epäile asiaan liittyvän rikosta. Tapahtuneesta on kirjattu lastensuojeluilmoitukset, kommentoi Holappa.

One thought on “Yleisöhavainto auttoi poliisia löytämään kylmettyneet pojat”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *