Gazan sodan aselevosta ja Hamasin ottamien panttivankien vapauttamisesta on käyty maanantaina ja tiistaina keskusteluja. Tänään Hamasin johtohenkilö saapuu Egyptiin Qatarista keskustelemaan samasta asiasta.

Israel on ilmoittanut Hamasille, Qatarin välityksellä, olevansa valmis vähintään viikon pituiseen aselepoon Gazassa, vastineeksi noin 40 Hamasin pidättämän panttivangin vapauttamisesta.

Qatarin pääministeri Mohammed bin Abdulrahman kertoi kokouksessaan Varsovassa, että Hamasin ehto neuvottelujen uusimiselle on sodan lopettaminen. Mossadin johtaja David Barnea vaatii Hamasia luovuttamaan kaikki 7. lokakuuta verilöylyn syylliset, ja että sota päättyy vasta, kun Hamas laskee aseensa.

Barnea ja Qatarin pääministeri ovat lehden mukaan tavanneet toisensa maanantaina (18.12.), aselepo- ja vankienvaihto-asiassa. Tänään keskiviikkona Hamasin johtaja Ismail Haniyeh on Egyptissä, -samalla asialla.

Luettavaa:

  • The Jerusalem Post 20.12. 2023: Israel informed Qatar that they’re ready for week-long truce for 40 hostages,
  • Al-arabiya 19/20.12. 2023: Hamasin johtaja neuvottelee Egyptissä Gazan tulitauosta ja vankien vaihdosta,

’Viimeiseen gazalaiseen!’ -Vaiko rauhaan?

One thought on “Gazan aselevosta on käyty keskusteluja”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *