Ympäristövaliokunnan jäsen, kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä on Suomen delegaation kansanedustajajäsen ja edustaa ympäristövaliokuntaa Nizzassa järjestettävässä konferenssissa 10.–11.6.

(Arkistokuva, kuvalähde: YK.)

YK:n kolmas valtamerikonferenssi 9.–13.6. pyrkii tukemaan YK:n kestävän kehityksen tavoitetta, joka koskee merien ja niiden luonnonvarojen suojelua ja kestävää käyttöä.

”Kokouksessa on keskeisintä YK:n aavan meren sopimuksen ratifiointi, jotta suojelusopimus saataisiin mahdollisimman pian voimaan. Valtion omien alueiden ulkopuolisia vesiä on kaksi kolmasosa maailman merialueista. Tavoitteena on suojella 30 prosenttia maailman meristä vuoteen 2030 mennessä. Toinen tärkeä teema minusta on lisätä ymmärrystä ja politiikan toimia maalta mereen valuvien ravinteiden, jätteiden ja esimerkiksi muovin estämiseksi. Meri ei ole kaatopaikkamme,” painottaa kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä (Kokoomus.).

Suomi liittyi keväällä YK:n aavaa merta ja syvänmerenpohjaa suojelevaan sopimukseen (BBNJ). Suomen tavoitteena on kokouksessa kannustaa muitakin maita sopimuksen ratifiointiin. Suomi aikoo lisäksi edistää Nizzassa kansainvälisiä muovisopimusneuvotteluita, joiden on määrä päättyä elokuussa Genevessä.

(Uutispeili ei ole muokannut artikkelin sisältöä.)

One thought on “Pauli Aalto-Setälä osallistuu YK:n valtamerikonferenssiin Nizzassa”
  1. Merissä on paljon vettä ja ihmisiä on vähän. Pitäisi ottaa matematiikka huomioon selvitettäessä päästöjen vaikutusta. Vettä on 8×10¹⁷ kuutiometriä. Jos päästöt aiheuttavat vahinkoa vasta 0,001 ppm (ppm = part per million), päästöjä saa olla 800 000 000 tonnia. Vertailun vuoksi koko ihmiskunnan jätösten fosforipäästöt ovat noin 3000000 tonnia vuodessa. Ne aiheuttavat ylirehevöitumistä vain fosforipäästöjen ylittäessä 100 ppm. Esimerkiksi laivojen paskavesien tyhjennys Itämereen ei pysty aiheuttaan vahinkoja. Mutta ne on kielletty.
    Muovipäästöt kestävänä aineena tulisi tutkia ja niiden vaikutus. Samoin pitäisi selvittää vakavien kemikaalien päästöjen vaikutukset. Mutta pelko vahingollisista päästöistä pelottaa ja on tarpeen ihmisoikeuksien rajoittamisessa valtaa pitäville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *