Uusi maahanmuuttopolitiikka rajoittaa ulkomaalaisten lupia opiskella Kanadassa, ja vähentää ja kiristää pysyvän oleskeluluvan ehtoja. 70 000:tta kansainvälistä opiskelijaa uhkaa karkotus, kun työ- ja oleskelulupia ei jatketa. -Kanadan ja Suomen hallitusten lähestymistapoja ’työperäisen maahanmuuton’ ja ’osaajien’ asiassa voikin vertailla.

(Kuvan aineisto: Twitter 26.08. 2024, Riley Donovan.)

Yli 70 000:n kansainvälisen opiskelijan työ- ja opiskelu-lupia ei ehkä pidennetä Kanadassa kukuvan vuoden lopussa Justin Trudeaun hallituksen uuden maahanmuuttopolitiikan mukaisesti. Opiskelijat, joista suurin osa on intialaisia, vaativat työlupien pidentämistä ja selkeää tietä pysyvään oleskeluun opiskelunsa jälkeen.

Kansainväliset opiskelijat protestoivat pitämällä leirejä hassuissa paikoissa, ja osoittamalla mieltään useissa Kanadan provinsseissa, ainakin Prince Edward Island:illa (PEI), Ontariossa, Manitobassa ja British Columbiassa.

Satoja uhkaa karkotus vuodenvaihteessa

Prince Edwardin saarella sadat opiskelijat ovat osoittaneet mieltään paikallisen osavaltioparlamentin ulkopuolella jo yli kolmen kuukauden ajan maahanmuuttosäännösten muutoksia vastaan. Opiskelijoiden edunvalvontajärjestön mukaan monet valmistuneet voivat joutua karkotetuiksi heidän työlupansa päättyessä kuluvan vuoden lopussa.

Kanadassa nähdään parhaillaan mielenosoituksia, koska yli 70 000 kansainvälistä tutkinnon suorittanutta saattaa joutua karkotukseen liittovaltion politiikan muutosten vuoksi, ja ennennäkemätön määrä uudesta elämästä (Kanadassa) haaveilevia opiskelijoita sanoo, että heidän tulevaisuutensa on nyt hämärän peitossa. City News Toronto 27.08. 2024.

Opiskelumaahanmuutto rasittaa palveluja

Kanadan hallitus perustelee opiskelijamaahanmuuton tiukennusta sen aiheuttamalla rasituksella Kanadan asunto-, terveydenhuolto- ja muille julkisille palveluille. Suurissa kaupungeissa opiskeluun perustuvilla oleskeluluvilla maassa olevien vaikutuksen asuntojen saatavuuteen sanotaan olevan huomattavan. Hallitus on asettanut opiskeluperustaisten oleskelulupien määrälle ylärajan seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Immigration, Refugees and Citizenship Canada -järjestön (IRCC) mukaan tämän limiitin odotetaan rajoittavan noin myönnetyt opiskeluluvat 360 000:een vuonna 2024, mikä on 35 % vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Maahanmuutto-, pakolais- ja kansalaisuusministeri Marc Miller kertoi, että ulkomaalaiset eivät voi enää hakea valmistumisen jälkeistä työlupaa (PGWP) rajalla 21. kesäkuuta jälkeen. -Kanadan politiikka valmistuneiden työllistämiseksi opiskelun tarjonneessa maassa on siis aivan toisen suuntainen, kuin esm. mitä RKP:n Adlerkreutz selitti tänään Ylen ’Radio Suomi’-kanavalla.

Hallitus vähentää matalapalkkaisten maahantuontia

PGWP on tärkeä niille kansainvälisille opiskelijoille, jotka etsivät työtä ja pysyvää oleskelupaikkaa Kanadasta. Toinen ’työperäisen maahanmuuton’ teema on oletettu työvoimapula matalapalkka-aloilla: Pääministeri Trudeau ilmoitti maanantaina (26.08.), että hallitus aikoo myös vähentää matalapalkkaisia ​​töitä tekevien tilapäisten ulkomaalaisten työntekijöiden määrää.

Kansainvälisten opiskelijoiden’ etujärjestöt kiistävät opiskelija-maahantuonnin yhteyden asunto- ja työllisyyskriisiin Kanadassa

Bramptonissa ’kansainväliset opiskelijat’ ovat osoittaneet mieltään syytöksiä vastaan, että heidän läsnäolonsa on vaikeuttanut paikallista asunto- ja työllisyyskriisiä:

Nämä opiskelijat ovat investoineet voimakkaasti koulutukseensa ja Kanadan talouteen. Heitä kehotetaan nyt suorittamaan opintonsa ja palaamaan kotimaahansa, samalla kun he kamppailevat huomattavien velkojensa kanssa.

Kanadassa opiskelevat ulkomaalaiset vaativat hallitusta jatkamaan jatkotyölupien myöntämistä, luomaan selkeitä ja johdonmukaisia ​​polkuja pysyvään oleskeluun, kirjoittaa lehti tänään.

70 000 kansainvälistä opiskelijaa, joiden jatkotyöluvan voimassaolo päättyy, on poistuttava Kanadasta vuosina 2024/2025. Jotkut Bramptonin kansainväliset opiskelijat protestoivat ja vaativat lupien pidentämistä. Oikeusvaltion ylivalta on vaakalaudalla. Kanada ei saa antaa periksi.

Luettavaa:

One thought on “Kanada karkottaa 70 000 kansainvälistä opiskelijaa”
  1. Ehkä kanadalainenkaan veron maksaja ei halua rahoittaa muun maailman ihmisten kouluttamista ja sitten itse jää ilman terveydenhoitoa ja ilman eläkettä tai eläkettä leikataan / eläkeikää nostetaan useita vuosia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *