Ylen hallintoneuvoston jäseninä toimivat perussuomalaisten kansanedustajat Jari Ronkainen, Teemu Keskisarja, Jaana Strandman ja Joakim Vigelius vaativat Yleltä selvitystä mediassa nousseisiin tietoihin Ylen järjestämistä monimuotoisuus- ja inkluusiokoulutuksista sekä Ylen rahankäytöstä.
Iltalehden tänään julkaisemassa kolumnissa toimittaja Sanna Ukkola luettelee erilaisia toimenpiteitä, joilla Ylen kerrotaan pyrkineen lisäämään vähemmistöjen edustusta aina rekrytoinnista ohjelmien käsikirjoittamisen tarkistamiseen. Kolumnissa Ylellä kerrotaan olevan nykyisin ohjelmien mahdollista loukkaavuutta arvioivien ‘’sensitiivisyyslukijoiden’’ lisäksi myös ‘’sensitiivisyyskatsojia’’’ ja ‘’sensitiivisyystekijöitä’’.
’’Ylen toimintaan on viime viikkoina kohdistunut useita vakavia syytöksiä niin talouden, tehokkuuden kuin nyt monimuotoisuuden edistämisenkin osalta. Vaadimme Yleltä perusteellista ja julkista selvitystä asiasta’’, toteaa kansanedustaja ja hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Jari Ronkainen.
Kysymyksiä herättää myös Ukkolan viestipalvelu X:ssä julkaisema video, jossa ilmeisesti Ylen monimuotoisuuskoulutuksessa olisi esitelty mahdollisuutta rekrytointeihin ansioluetteloiden ja osaamisen sijaan Ylellä kaivattujen näkökulmien perusteella.
’’Ei aina tarvi olla edes sitä osaamista, vaan me yritetään todentaa, onko sulla sellaisia näkökulmia, mitä me kaivataan’’, toteaa väitetysti Yleä edustava henkilö Ukkolan julkaisemalla videolla.
Ukkola julkaisi viestipalvelu X:ssä myös kuvan, joka hänen mukaansa on Ylen käyttämää tilastointia muun muassa haastateltujen nimestä, näkökulmasta, sukupuolesta, iästä, asumisesta, roolista sekä etnisyydestä. Ukkolan mukaan Ylen toimittajille olisi maksettu ’’kannustinpalkkiota inklusiivisuuskriteerien täyttämisestä’’.
Perussuomalaisten hallintoneuvostossa vaikuttavat kansanedustajat pitävät Yleen kohdistuvia syytöksiä vakavina. Heidän mukaansa epäilyt esimerkiksi henkilön etnisyyden vaikutuksesta Ylelle haastateltavien valintaan sekä rekrytointien perustuminen osaamisen sijaan ‘’kaivattuihin näkökulmiin’’ murentavat luottamusta Ylen puolueettomuuteen ja tasapuoliseen tiedonvälitykseen.
Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius kirjoittaa viestipalvelu X:ssä odottavansa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilalta selvitystä asiasta.
’’Suomalaiset veronmaksajat rahoittavat Yleä väkilukuun ja taloutemme kokoon suhteutettuna enemmän kuin vastaavia yleisradioyhtiöitä rahoitetaan muissa Pohjoismaissa saati Euroopassa. Ylen on vastattava esille nousseista epäkohdista suoraan rahoittajilleen eli veronmaksajille’’, Vigelius painottaa.
Ilta-Sanomat uutisoi jo aiemmin Ylen toimittajasta, joka olisi saanut huomautuksen siitä, että hänen jutuissaan oli “liikaa heteromiehiä”. Perussuomalaiset kansanedustajat haluavat nyt tietää, paljonko Yle on budjetoinut monimuotoisuustoimintaansa rahaa vuosittain, mihin konsulttitoimistojen kanssa tehdyt sopimukset perustuvat ja paljonko muille ulkopuolisille puhujille maksetaan palkkioita.
’’Journalistisia valintoja, vastuullista tiedonvälitystä ja rekrytointeja tehdään aivan väärältä pohjalta, jos henkilöt valitaan asiantuntemuksen ja osaamisen sijaan lähtökohtaisesti vähemmistöedustamisen tai moninaisuuden perusteella” toteaa kansanedustaja Jaana Strandman.
3 thoughts on “Perussuomalaisten kansanedustajat vaativat Yleltä selvitystä kohutuista monimuotoisuuskoulutuksista ja rahankäytöstä”
 1. Vitt…. kun vituttamaan alkaa, olisi rahalle parempaakin käyttöä kuin tuommoiseen paskaan YLE laittaa. Saatana.

 2. Tarkoittaako monimuotoisuus sitä, että Ylen tulee ilmentää yhteiskunnan nykyistä henkistä sairautta henkilöstön ja ohjelmiin osallistuvien valinnassa?

 3. Yle uutisointi oli erittäin olennaisella tavalla väärää koskien presidentinvaaleja.

  Mielestäni Yle pitäisi lailla kieltää välittömästi.

  Katsokaa nyt mitä paskaa se uutisoi vaaleista:

  Yle:
  Presidentinvaalien tuloksesta ei voi valittaa
  Presidentinvaalien tulokseen ei muista vaaleista poiketen voi hakea muutosta valittamalla. Lainsäätäjien perusteena on tältä osin aina ollut, että istuvan presidentin asemasta ei voi olla epäselvyyttä, kertoo oikeusministerön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen.

  https://yle.fi/a/74-20071699/64-3-205441

  Todellisuudessa vaaleista voi valittaa:

  Helsingin sanomat:

  28.1
  PRESIDENTINVAALEISSAKIN on tosin niin sanotun ylimääräisen muutoksenhaun mahdollisuus. Korkeimmalta hallinto-oikeudelta voi hallinto-oikeudenkäyttölaissa säädetyllä tavalla hakea lainvoimaisen päätöksen eli tässä tapauksessa vaalituloksen purkua, kertoo Jääskeläinen

  .https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010150431.html

  Yle antoi väärää tietoa myös kannattajakorttien viimeisestä jättöpäivästä:

  YLE 12.12:
  Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.
  https://yle.fi/a/74-20064595

  TODELLISUUDESSA:
  Todellisuudessa olisi riittänyt, että olisi toimittanut vaalikortit viimeistään 20.joulukuuta mennessä.

  Alunperin kannattajakortit piti luovuttaa Helsingin vaalipiirilautakunnalle joulukuun 12. kello 16 mennessä. Väyrynen kerkesi tuolloin jo ilmoittaa, että kortteja ei saatu kasaan. Iltapäivällä tapahtui kuitenkin ”ihme”, kun Väyrynen ilmoitti jatkavansa korttien keräämistä. Kävi ilmi, että kortteja oli mahdollista toimittaa vielä 20. joulukuuta saakka.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ad6222b4-05ce-4319-8203-96068a74b305?_gl=1*17d8r8i*_ga*NTU0NjkwODA2LjE2OTU0NTAyNjg.*_ga_3L539PMN3X*MTcwMzU0MjUzNy4yODUuMC4xNzAzNTQyNTM3LjAuMC4w

  Yle veroa maksetaan 5000 miljoonaa 10 vuodessa.

  Vaalit on demokratian ydin, ja presidentti on Suomen valtahiearkian ykkönen.

  Presidentinvaalituloksista voi valittaa 5 vuoden ajan.

  118 §.

  Päätöksen purkaminen
  Päätöksen purkamista on haettava viiden vuoden kuluessa siitä, kun purettavaksi haettu päätös sai lainvoiman. . Myös ylimpinä laillisuusvalvojina toimivilla valtioneuvoston oikeuskanslerilla ja eduskunnan oikeusasiamiehellä on oikeus hakea päätöksen purkamista.

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2019/20190808#L13P118

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *