Tanskan ulkoministeri totesi tänään torstaina Brysselissä, että Ukraina voi käyttää tanskalaisia ​​F-16-hävittäjiä iskemään sotilaallisiin kohteisiin myös Venäjän alueella.

Ulkoministeri Lars Lücke Rasmussen vastasi toimittajien kysymykseen, sallitaanko Tanska Ukrainan käyttää maansa luovuttamia F-16-hävittäjälentokoneita iskeäkseen Venäjän alueella oleviin kohteisiin.

”Lyhyt vastaus on kyllä”

”Lyhyt vastaus on kyllä”, Rasmussen sanoi. ”Kun keskustelimme tästä ulkoasiainvaliokuntamme kanssa Tanskan parlamentissa, teimme alusta alkaen selväksi, että tämä on osa itsepuolustusta, joten se on mahdollista. hyökätä myös sotilaskohteisiin hyökkääjän alueella”, ministeri täsmensi.

Brittiläisen Evening Standard -sanomalehden10.05. julkaistussa uutisessa kerrottiin ”korkea-arvoiseen sotilaslähteeseen” viitaten, että Ukraina saa ensimmäiset F-16-hävittäjät ”muutaman viikon sisällä”. Ensimmäinen ryhmä Yhdysvalloissa koulutettavista ukrainalaisista ​​lentäjistä on jo suorittanut koulutuksen F-16-koneilla. He opiskelivat sotilastukikohdassa Arizonassa.

Ukrainan uutistoimisto on jo aiemmin raportoinut Tanskan pääministeri Mette Frederiksenin sanoneen F-16-monitoimihävittäjien saapuvan Ukrainaan kuukauden sisällä. Ukraina on jo saanut Tšekin tasavallasta ensimmäisen F-16-monitoimihävittäjälentokoneen simulaattorin. Muiden maiden ohella Norja ja Belgia ovat ilmoittaneet aikomuksestaan ​​siirtää F-16 -hävittäjiä Ukrainaan, ja jälkimmäinen siirtää 30 hävittäjää vuoteen 2028 mennessä.

Ukrainan parantuva kyky lentokoneista lähetettävien ohjusten ja liitopommien torjuntaan, -käyttämällä mm. F-16-hävittäjien aseita vielä Venäjän ilmatilassa olevia hyökkääjiä vastaan- helpottaa asutuskeskusten suojaamista ilma-iskuilta.

Luettavaa:

One thought on “Ukraina saa käyttää Tanskan lahjoittamia F-16 -hävittäjiä Venäjän alueella”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *