Kristillisdemokraatit pitivät tänään vapputilaisuutensa Helsingin Ullanlinnassa. Europarlamenttiin ehdolla oleva Eija-Riitta Korholan aiheena oli päätösvallan luisuminen jäsenvaltioilta Brysseliin.

(Kuva; KD.)

Euroopan parlamentissa 15 vuotta meppinä työskennelleen Eija-Riitta Korholan mielestä suomalaisen europarlamentaarikon tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että  valta, jonka Suomi on antanut Brysseliin, tulisi takaisin järkevien päätösten muodossa.

– Populistien havainto – ”meillä on liikaa Brysseliä” – on saanut laajan tuen. Mutta on muistutettava, ettei se tarkoita samaa kuin ”meillä on liikaa Eurooppaa”. Meillä on edelleenkin liian vähän Eurooppaa.

Tarvitsemme sisämarkkinoita ja yhtenäistä Eurooppaa

Eurooppa on edelleen laajin markkinamme ja tärkein kansainvälinen viitekehyksemme. Tarvitsemme sisämarkkinoita, tarvitsemme vahvaa ja yhtenäistä Eurooppaa. Siksi sanoisin 25 vuoden kokemuksella EU-politiikasta: tarvitsemme enemmän Eurooppaa, mutta vähemmän Brysseliä, Korhola sanoi vappupuheessaan Helsingissä.

– Mitä tarkoitan vähemmällä Brysselillä? Peräänkuulutan parempaa lainsäädäntöä, jossa kokonaisuus ja direktiivin seurausvaikutukset jäsenmaille on hahmotettu paremmin kuin viime vuosina on tapahtunut. On nähty liikaa esimerkkejä lainsäädännöllisestä maniasta, jossa samaa tavoitetta on lähestytty eri osastoissa ilman kunnollista koordinaatiota direktiiveillä, jotka kumoavat, kampittavat ja häiritsevät toisiaan.

Tuloksena on ollut päällekkäistä lainsäädäntöä ja yliregulaatiota, ja yritystä ratkaista globaaleja ongelmia yksinomaan Euroopan kautta. Ilmastopolitiikassa se on ollut ennemminkin sääntö kuin poikkeus, ja siksi olemme juuri sillä alueella valitettavasti antaneet populisteille aseen hopeatarjottimella,  totesi Korhola tänään Ullanlinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *