Valtiovarainministeriö (VVM) julkaisi tänään taloudellisen katsauksensa. Ennusteen mukaan Suomi onnistuu välttämään ”EU:n tarkkailukuokan” l. alijäämämenettelyn, jos toimenpiteet toimivat.

VVM julkisti tänään torstaina optimistisen ennusteen: Kululeikkauksilla aikaansaadut säästöt, ja verojen korotukset, onnistuvat VVM:n arvion mukaan hillitsemään valtiontalouiden alijäämän kasvua niin, ettei EU:n normeja rikota (kovin törkeästi), eikä EU:n menettely liiallisen alijäämän pienentämiseksi toteudu Suomen kohdalla, -mahdollisesti.

Miten käy hyvinvointivaltion?

Talouskasvu-odotuksista VVM on pessimistinen, ja epäilee odotettavissa olevan kasvun riittävän suomalaisen hyvinvointivaltion rahoittamiseen. 2030-luvulle tultaessa alijäämät ja velka alkavat kasvaa uudelleen, kuuluu VVM:n jeremiaadi. Väestön ikääntyminen muistetaan mainita.

VVM:ssä nähdään mahdolliseksi Suomen selviäminen kuiville, mutta mariginaalit ovat vähäiset: Uusiin vastoinkäymisiin ei ole varaa.

  • Luettavaa: VVM.

3 thoughts on “VVM tänään: Suomi voi välttää EU:n holhouksen (alijäämämenettelyn) VIDEO”
  1. Hyvinvointivaltiosta tulee pahoinvointivaltio ja hyvinvointialue saa nimen pahoinvointialue

    Leikkaukset tuloista, terveydenhoidosta ja koulutuksesta pahentavat tilannetta. Leikkaukset hallintobyrokratiasta parantaisivat taloudellista tilannetta. Esimerkikiksi paskalaki tulisi kumota heti tarpeettomana kuten muutkin vihreään ideologiaan kuuluvat lait. Samoin leikkaukset puolustusrahoista ja tuet vieraan valtion sotatukiin tulisi tehdä välittömästi. Hävittäjien 20 miljardin sijan voisi ostaa muutamalla miljardilla torjuntaohjuksia, jos varustautumisen näkee välttämättömäksi. Näkijän tulisi ensin nähdä, mistä syystä maailman laajin valtio haluaisi lisätä 3% aluettaan muuten ystävällisen valtion valloittamisella.

    Rahaa tulisi saada halvalla tekemällä tarvikkeita kansalaisille. AVL veron korotus vain vähentää tätä tuloa. Ulkomaan kaupalla on ongelmia kalliiden merikujetusten johdosta. Venäjälle olisi halpaa viedä tavaraa, koska venäläinen kuljetus ei maksa paljoa. Rajat ovat kiinni ja pakotteet voimassa. Tämä politikka pitäisi ymmärtää lopettaa Suomessa vaikka EU siitä suuttuisi.
    Koska järkeviä ohjeita hallitus ei onnistu kuuntelemaan, edessä on pahoinvointivaltio jopa tuhoutuminen.

    1. Hävittäjillä on merkittävä asema puolustuksessa, joten ilman niitä oleminen olisi typeryyttä. Varustautuminen on välttämätöntä ja nyt kun Venäjä on käytännössä moneen kertaan osoittanut, että se on valmis käymään sotaa vaatimuksiensa läpiviemiseksi, on erityisen tarpeellista varautua puolustautumaan.

      ”Näkijän” ei tule ensin nähdä, mistä syystä itänaapuri voisi haluta miehittää Suomen, vaan ymmärtää, että se on mahdollista. Puolustusta rakennetaan mahdollisiin uhkiin. Jos sitä rakennetaan toteutuviin uhkiin, ollaan aina myöhässä. Itänaapurin politiikka on ollut imperialistista viimeiset 600 vuotta, siis Venäjän synnystä lähtien. Miksi pitäisi olettaa, että se ajatustapa olisi nyt yhtäkkiä lakannut. Ei Venäjän ajattelu syistä rajoitu siihen, mitä me täällä lännessä osaisimme kuvitella. Riittää oikein hyvin, että on nähty, jotta Venäjä voi hyökkäillä naapurimaihin, kuten se on nyt tehnyt useamman kerran.

      Naapurin ystävällisyys ei merkitse mitään. Venäjän tahto on ainoa merkittävä seikka. Jos Suomi alistuu täysin Venäjän komentoon, sitten Venäjän ei tarvitse miehittää Suomea, välttämättä, koska se jo hallitsee sitä ja laittelee sotilastukikohtiaan minne sitä huvittaa. Jos haluaa Valko-Venäjän kohtaloa, sitten olet oikeilla jäljillä.

  2. Miksi ei säästöjä tehdä virkamieskoneistosta? Kevyesti voisi poistaa satatuhatta julkisesta koneistosta ja säästää suunnilleen 4 miljardia. Kaikki eivät ole valtion palveluksessa, mutta kokonaisuutena helppo säästää kymmenkunta miljardia. Siihen päälle, kun lopetetaan tuontielättien pitäminen, on säätöä jo sen verran, että verotusta voi laskea ja maan talous lähtee nousuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *