Näin vakuutti tänään eduskunnan kyselytunnilla sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (PS). Juuso myös vaati, että opposition edustajien ei tule levittää sellaista huhua, että sairaaloita suljetaan.

Hän lupasi täysistunnolle -samalla tietenkin paikalle olevalle medialle- ja Ylen suoran lähetyksen välityksellä koko kansalle, että totuus asiassa kerrotaan hänen tiedotustilaisuudessaan, joka pidetään tulevassa toukokuussa.

Juuso moitti edellisiä hallituksia siitä, että erikoissairaanhoidon kulut ovat vuosikymmeniä kasvaneet enemmän kuin olisi ollut varaa.

Kansanedustaja Kiuru suuttui oikein tosissaan

Pääministeri Petteri Orpo (Kok) sanoi Sote-uudistusta ”härdelliksi”, ja jatkoi että ”kukahan sen on tähän maahan luonut, edustaja Kiuru” (SDP)?  -Ja sai aikaan vuoden desibeli-rikkaimman naurunröhäkän

Ja arvatenkin edustaja Kiuru kilahti, hyppäsi seisomaan ja huusi korkealla äänellä: ”Pääministeri syyllisti minua, pääministeri syyllisti yhtä edustajaa! -Vastauspuheenvuoro, vastauspuheenvuoro!” Ja, kun hän ei sitä heti saanut, hän jatkoi vaatimista isoon ääneen -muutaman minuutin välein.  Väliajat Kiuru jatkoi mutinaansa, ikäänkuin itsekseen, mutta kuitenkin niin, että lehdistölehterillekin hänen tyytymätön jupinansa kuului.

Hallitus aikoo leikata noin neljä miljardia euroa, josta terveydenhoidon osuus on 100 miljoonaa euroa, eli 2,5 prosenttia siitä tulisi terveydenhuollon säästettäväksi.

Ministeri Juusoa on pyydelty Norjaan kesähoituriksi

Kun Li Andersson ( Vas.) vaati yhteispohjoismaista vuokratyövoiman rajoittamista, ministeri Juuso kertoi laittavansa Anderssonin ajatuksen ”korvan taakse”, ja kertoi samalla, että hän oli Norjassa sairaanhoitajana ”keikan kesällä 2010, ja vieläkin sieltä tulee toiveita, että hän tulisi sinne takaisin hoitajaksi”.

Olkoonkin, että vuonomaassa on selvästi paremmat hoitajien palkat kuin Suomessa, mutta ehkä Suomen tasavallan hallituksen sosiaali- ja terveysministeri ei kuitenkaan lähde Norjaan kesätöihin, ja taitaa nykyinen palkkakin olla parempi kuin mitä Norjassa kesähoiturille maksettaisiin.

Juuso epäili opposition vilpittömyyttä

Nimenomaan tässä kysymyksessä, asioitten ratkaisemiseksi parlamentaarisissa työryhmissä. Ministeri kuittaisi vaatimukset työryhmistä sanomalla, että ”Voidaanhan niitä parlamentaarisia työryhmiä perustaa, mutta kuinka paljon niissä on halua päästä yhteisymmärrykseen”. -Kysymys oli ilmiselvästi retorinen.

Eläkkeiden leikkaukset ehkä sittenkin mahdollisia

Valtiovarainministeri Riikka Purra (PS) sanoi kyselytunnin lopuksi, että ”valitettavasti myös eläkkeiden leikkaukset ovat keskusteluissa mukana niin kuin kaikki muutkin menot, kun hallitus aloittaa muutaman viikon kuluttua vuoden 2025 budjetin valmistelun.

Seppo Huhta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *