Iranin papillinen hallitus sai myöhään keskiviikkona lisää murheita: Maan kaakkois-osassa käydään katutaisteluja beluchi-vähemmistökansan kapinaliikkeen ja hallituksen joukkojen välillä. Toistaiseksi on epäselvää, mikä vaikutus tapahtumalla on Iranin vakauteen, ja ulkopoliittiseen aktiivisuuteen.

Aseelliset ryhmät ovat hyökänneet Iranin Beluchistanissa useisiin sotilaskohteisiin myöhään keskiviikkona. Asialla on Jaish al-Adl (Oikeusarmeija), joka on joko sunnimuslimien militanttiryhmä, tai belochi-kansanryhmän kapinaliike. Belocheilla on kapina meneillään myös Pakistanin Belochistanissa.

Taistelut puhkeavat jälleen Jaysh al-Adlin balochi-separatistien ja islamilaisen hallituksen joukkojen välillä Chabaharissa, Itä-Iranissa. Tällä kertaa taistelu käydään kaupungin keskussairaalan Vian edessä.

Sistan-Baluchistanin maakunnan apulaiskuvernööri Alireza Marhamati väitti uutistoimisto IRNA:lle, että kapinalla on yhteys Israeliin. Sotilastukikohdat Raskin ja Chabaharin kaupungeissa Sistan-Baluchistanissa, joutuivat hyökkäyksen kohteeksi keskiviikkona kello 22 paikallista aikaa.  

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *