YK:n tarkkailijat käyttivät tänään antamassaan raportissa sanontaa ”on vahvoja syitä epäillä” kysymyksessä tapahtuiko Hamasin hyökätessä Israeliin viime lokakuun 7. päivänä seksuaalisia väkivallantekoja.

Yhdistyneiden Kansakuntien erityislähettiläs Pramila Pattenin johtama YK:n seksuaalista väkivaltaa tutkiva ryhmä raportoi tänään maanantaina havainnoistaan viime lokakuussa tapahtuneen terroristijärjestö Hamasin hyökkäyksen aikana Negevin alueella Israelissa. YK:n tutkijoiden mukaan on ”suuria syitä uskoa”, että seksuaalista väkivaltaa, -raiskauksia ja joukkoraiskauksia- tapahtui alueella, johon Hamasin  7. lokakuuta tekemän hyökkäys kohdistui.

Ryhmä keräsi tietoja Israelissa 29.01. – 14.02. välisenä aikana, ja tarkisti lokakuun 7. päivän hyökkäyksiin liittyviä väitteitä seksuaalisen väkivallan käytöstä israelilaisia kohtaan. YK:n raportti mainitsee erilaisia seksuaalisen väkivallan muotoja: Sukuelinten silpomisen, seksuaalisen kiduttamisen, ja muuta julmaa, epäinhimillistä ja alentavaa kohtelua. Hamas kiistää YK:n väitteet.

YK-raportti toteaa:

”Tehtäväryhmä löysi selkeää ja vakuuttavaa tietoa siitä, että jotkut Gazaan viety panttivangit ovat joutuneet erilaisten konflikteihin liittyvän seksuaalisen väkivallan kohteeksi, ja sillä on perusteltua syytä uskoa, että tällainen väkivalta saattaa jatkua.”

YK-ryhmä mainitsee myös saaneensa tietoa palestiinalaisiin kohdistuneista seksuaalisesta väkivallasta 7.lokakuuta jälkeen Israelissa. Israelin oikeusministeriön mukaan Israelin puolustusvoimiin ei ole kohdistettu valituksia seksuaalisista rikkeistä.

Tänään maanantaina Israelin YK-suurlähettiläs Gilad Erdan kritisoi YK:tä sen yleiskokouksessa:

YK väittää välittävänsä naisista, mutta nyt puhuessamme Hamasin terroristit raiskaavat ja pahoinpitelevät israelilaisia ​​naisia. Missä on YK:n ääni? Missä äänesi on?” 

Luettavaa:

One thought on “YK:n tutkijat: ’Syytä epäillä’ seksuaalista väkivaltaa käytetyn Hamasin hyökkäyksessä 7. lokakuuta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *