Australialainen 50 vuotias huippuesteratsastaja Shane Rose saattaa joutua jättämään olympialaiset väliin pukeuduttuaan liian paljastavasti.

Viime viikonloppuna Sydneyssä järjestettiin hevostapahtuma jonka ohjelmanumeroihin kuului myös ratsastajien esiintyminen naamiaisasuissa. Shane Rose pukeutui tapahtuman aikana muunmuassa Gorilla-asuun, mutta esiintyminen Mankini uima-asussa aiheutti närää maailmalla. Mankini on uima-asu, jonka maailmalle on tehnyt tunnetuksi lähinnä Borat-elokuva.

Tapahtumasta levinneen videon perusteella voimme toki päätellä, että Mankini ei sovellu hyvin esteratsastukseen, koska se antaa kiveksille liian vähän tukea ja ratsastajalla olikin tekemistä suojata näitä jäämästä puristuksiin satulan ja ratsastajan väliin. Austraalialaiset pitävät itseään hyvin huumorintajuisena kansana ja Rosen esiintyminen vähäpukeisena olikin heistä lähinnä humoristista, mikäli on uskominen asiasta levinneisiin nettikirjoituksiin. ”Tämä toi lajille kaivattua huomiota”

Ratsastus on hyvin pitkät perinteet omaava laji ja sen pukeutumisetiketti on hyvin jäykkä ja sovelias. Australian esteratsastusliitto päätyikin tekemään valituksen Rosen vähäpukeisesta esiintymisestä ja Rose onkin nyt asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon. Kilpailukiellon pituudesta ei vielä ole tietoa, mutta pahimmillaan se estää Rosen osallistumisen kesän Pariisin olympialaisiin. Rose on kolminkertainen esteratsastuksen olympiamitalisti.

Suomalaisillehan alaston ratsastaja on tullut tutuksi jo aikoinaan, kun Mannerheim poseerasi ratsunsa selässä ilman rihman kiertämää, jo yli sata vuotta sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *