Tammikuun 11. päivänä 2024 Texasin kansalliskaarti otti hallintaansa Shelby Parkin, 47 hehtaarin (19 hehtaarin) puistoalueen Eagle Passin kaupungissa, joka sijaitsee Rio Grande -joen varrella, joka erottaa Yhdysvallat Meksikosta Texasin jälkeen.

Kuvernööri Greg Abbott allekirjoitti hätäjulistuksen puiston sulkemiseksi. Julistuksessaan Abbott mainitsi Meksikon ja Yhdysvaltojen rajakriisin ja tarpeen turvata raja. Texasin kansalliskaarti esti Yhdysvaltain rajavartiohenkilöitä partioimasta alueella, jota rajavartiolaitos oli käyttänyt siirtolaisten pidättämiseen viime viikkoina.

Texasin kansalliskaarti on laittanut Shelby Parkissa Rio Grande joen USA:n puoleiselle penkalle piikkilanka-aitaa estääkseen laittoman siirtolaisuuden. Presidentti Joe Bidenin hallinto vei Texasin piikkilankapäätöksen Korkeimpaan oikeuteen, joka 5-4 päätöksellä totesi, piikkilankojen olevan laittomat.

Texas on vedonnut USA:n perustuslakiin, joka antaa osavaltioille puolustaa itseään. Texasin kuvernööri Greg Abbott lähetti 24. tammikuuta kirjeen Valkoiseen Taloon, jossa hän julisti, että Joe Biden on ”laiton presidentti” ja koska liittovaltion hallitus oli kieltäytynyt suojelemasta osavaltioita hyökkäykseltä, tämä oli mahdollistanut Texasin perustuslaillisen oikeuden itsepuolustukseen. Texasin kansalliskaarti jatkaa piikkilangan asentamista.

Korkeimman oikeuden päätös ei ilmeisesti ole vielä lainvoimainen, vaan jokin vetoomusmenettely on edelleen voimassa.

Presidentti Joe Biden antoi 24 tuntia aikaa Texasin kuvernöörille päästää liittovaltion rajaviranomaiset poistamaan piikkilangat, joka aika on mennyt umpeen. Teksasin kuvernööri Gregg Abbot on edelleen kieltäytynyt toimeenpanemasta Korkeimman oikeuden päätöstä poistaa piikkilangat ja päästää liittovaltion rajavartijat Shelby Parkiiin. Republikaanikuvernöörit ympäri USA:ta yhteensä 25 asettuivat tukemaan Abbottia.

Myös Chicagon ja New Yorkin demokraattipormestarit ovat kääntymässä Bidenia vastaan, koska kaaos syvenee demokraattien johtamissa kaupungeissa.

Nyt kiihkeät globaalipunavihreät USA:ssa vaativat Bidenin federalisoivan Texasin kansalliskaartin, jotta Biden voisi käskyttää sitä pitämään rajan auki ihmisoikeuksiin vetoamalla.

Bidenilla on nyt kuitenkin ongelma, sillä Texas liittyessään aikoinaan osaksi USA:n liittovaltiota, se säilytti oman armeijan, joka nyt aktiivisesti rekrytoi sotilaita rajavalvontaan (Operation Lone Star Border Support Mission). Jo tihkuvien tietojen mukaan 27 osavaltiosta saapuu paikallisista jopa tuhansista suojeluskunnista (militiat) rekryyttejä Texasin armeijaan.

Kukaan ei tiedä, mihin tilanne johtaa, mutta epäeettinen Suomen valtamedia ei kerro USA:n Avointen rajojen politiikan karmeista seurauksista ja nyt tapahtumassa olevasta eskalaatiosta maailman johtavassa ydinaseilla varustetussa suurvallassa. Ilmeisesti ei ole mitään uutisoitavaa kehittyvässä tilanteessa, vaikka YLE väittää olevansa ”hetkessä kiinni”?

Luettavaa:

USA:han kohdistettu tarkoituksellinen ihmisinvaasio pidetty suomalaisilta piilossa – FBI:n entiset korkeat vastavakoiluviranomaiset nyt kauhuissaan

2 thoughts on “Maailman johtavan suurvallan rajasota syvenee – Texasilla on oma armeija, joka nyt rekrytoi sotilaita ympäri USA:ta rajavalvontaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *